Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri că lasă ancheta privind intervenția Jandarmeriei la protestul de pe 10 august să-și urmeze cursul și, deși sunt „lucruri de spus”, va face acest lucru „într-un cadru organizat, statutar”, în PSD. În ceea ce privește neconcordanțele dintre declarațiile făcute de prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, o apropiată a Gabrielei Firea, și reprezentanții Jandarmeriei legate de ora la care a fost dat ordinul de intervenție la protestul Diasporei, primarul general a declarat că în general se înconjoară de oameni care nu mint.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

”Înțeleg curiozitatea presei și este normal, dar din respect pentru d-voastră și pentru bucureșteni și pentru colegii mei din primărie și din partid, nu voi face declarații politice la o întâlnire pe teme administrative. Așa cum mă știti, chiar dacă ar fi anumite lucruri de spus și cu siguranță sunt anumite lucruri de spus, le voi afirma într-un cadru organizat, statutar, și nu mă voi alătura celor care împroașcă cu noroi în munca atâtor oameni pentru că este atât de ușor și de simplu să denigrezi fără să te gândești la consecințe încât este nevoie în această țară și de oameni responsabili. Eu sper să fie din ce în ce mai mulți și îmi place să cred că mă considerați o persoană responsabilă, care nu pune în pericol nici așteptările românilor, care sunt foarte mari, la întreaga clasă politică, deci și la partidul din care fac parte, și la mine personal și la d-voastră și întotdeauna mă gândesc la consecințele declarațiilor mele. Cât privește anumite inadvertențe observate de analiști și de presă cu privire la anumite afirmații care s-au făcut de doamna prefect și reprezentanții Ministerului de Interne, există o anchetă în curs, și așa cum știți, pe perioada unei cercetări, orice declarație poate să afecteze cursul anchetei. Cunosc anumite lucruri, dar nu pot să le exprim public. Atunci când voi putea, o voi face. Aștept și eu ca toți românii rezultatul acestei anchete. Eu pot să vă spun ca o notă personală că în general nu mă înconjur de oameni care mint. Atât am avut de spus”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai declarat că prefectul Capitalei nu a informat-o referitor la desfășurarea evenimentelor din 10 august.

”Doamna prefect nu m-a informat, fiindcă nu aveam calitatea să mă informeze, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar am vorbit cu dl viceprimar, care avea delegate atribuțiile în acea perioadă, eu fiind într-o vizită oficială. Primăria Capitalei prin primar și viceprimar nu dă ordine jandarmilor, prefectului, nu avem atribuții. Noi am fost prezenți în acel grup de lucru pentru probleme care ne privesc: restricții de circulație, devierea traseelor RATB, alte măsuri organizatorice”, a explicat primarul General.