Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi alocarea a 72 milioane lei fără TVA pentru realizarea unui complex alcătuit din bancă de alimente, cantină şi centru de formare profesională, banii rmând să fie dați din bugetul Primăriei Capitalei. Compexul urmează să fie construit pe aleea George Stanciu 2-6/ str. Mihail Sebastian nr. 134-136 și va avea o suprafaţă de 6.380 mp. Investiţia urmează să fie realizată în 12 luni.

Potrivit raportului de specialitate, banca de alimente va prelua din piaţă alimentele nevandabile, donate de producătorii din industria alimentară şi retaileri, în timp util, redistribuindu-le ONG-urilor din domeniul social sau în mod direct categoriilor defavorizate. În București deja funcționează un proiect pilot al băncii de alimente cu două lanţuri de retail.

Pe lângă preluarea şi distribuirea alimentelor, banca va avea şi o cantină socială, cu aproximativ 200 de locuri la mese/serie "care ar acoperi nevoia existentă la momentul actual în municipiul Bucureşti". În prezent, în Capitală sunt înscrise la cantinele sociale aproximativ 1.000 de persoane.

Centrul de formare profesională urmează să organizeze cursuri de bucătari, ajutori de bucătari, ospătari, cofetari şi patiseri, fiind vorba de cursuri de nivel 2 cu o durată de 720 de ore.