Primăria Sectorului 2 funcționează de aproape 15 ani într-o clădire fără autorizație de securitate la incendiu. Instituția a demarat abia acum procedura de achiziție publică pentru întocmirea documentației necesare obținerii documentului. Pentru a obține această autorizație, clădirea trebuie să îndeplinească normele pentru evacuarea în siguranță în caz de incendiu.

Mugur Mihai ToaderFoto: Hotnews

Primăria Sectorului 2 s-a mutat în sediul de la Bucur Obor în 2004, clădirea fiind nouă, și în mod normal trebuia să fie ușor să obțină acest document deoarece se presupune că un imobil nou trebuie să respecte cerințele în acest sens. Abia în luna iulie 2018 instituția a lansat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul pentru achiziţia unui serviciu integrat de consultanţă, proiectare, execuţie lucrări specifice necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru imobil. Valoarea estimată a contractului este de 697.479 lei fără TVA, iar procedura de achiziție este în desfășurare.

Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai, a declarat că imobilul are aviz de securitate la incendiu, dar de obținerea autorizației nu s-a ocupat nimeni până acum. Acesta spune că în urma acestui contract se va stabili ce lucrări trebuie făcute ca imobilul să respecte normativul de siguranță la incendiu și cât vor costa.

Reamintim că în București doar cinci din cele 403 unităţi de învăţământ de stat au autorizaţie de securitate la incendiu, 317 funcţionează fără, iar pentru 81 nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Primăriile din Capitală, printre care și Primăria Sector 2, au obligația de a face demersurile pentru obținerea acestor autorizații.