​Primăria București a finalizat procedura de achiziție publică pentru întreținerea gazonului de pe Arena Națională. Contractul va fi încheiat în zilele imediat următoare. Astfel, pentru 45 de zile, municipalitatea va plăti firmei Sports Fields maxim 99.780 lei, în funcție de serviciile prestate. Protocolul încheiat de Primăria Municipiului București cu FCSB pentru întreținerea gazonului pe Arena Națională a încetat în data de 30 iunie 2018.

”Având în vedere că soluția era una temporară, Primăria Capitalei a demarat o nouă procedură, care a fost atribuită recent: procedura organizată a fost achiziția directă, având în vedere urgența serviciului solicitat, iar atribuirea ei în SEAP a fost înregistrată la Direcția Generală de Achiziții Publice în data de 3 august, următoarea etapă fiind semnarea contractului de servicii. Dintre cele 3 oferte depuse, operatorul economic desemnat câștigător a fost cel care îndeplinea cerințele tehnice și a depus oferta cu prețul cel mai scăzut - respectiv 99.780,80 lei (fără TVA). Suma reprezintă valoarea maximă a contractului, care este raportată la suprafața estimată pe care se vor realiza operațiunile de întreținere; suma ce va fi plătită până la finalul contractului poate fi mai mică, fiind calculată proporțional cu prestațiile efectiv realizate. Contractul va fi încheiat pe o durată de 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregătește în prezent”, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Pentru restul perioadei până la sfârșitul anului 2018 și pentru primele 4 luni din anul 2019, Primăria Capitalei va derula o procedură simplificată pentru achiziția serviciilor de întreținere și mentenanță a gazonului pentru Arena Națională.

În perioada 2011-2013, Arena Națională a fost administrată de ALPAB, iar în perioada 2014-martie 2017, Arena Nationala a fost administrata de SC UTI GRUP SA, in baza unui acord cadru si a celor 3 contracte subsecvente.

Întrucât, în perioada indicată, nu a fost înregistrată o administrare eficientă a arenei, actuala administratie a decis, în luna martie 2017, să rezilieze acordul-cadru cu acest operator, contractul subsecvent nr. 4 nu a mai fost semnat, iar Arena a fost preluată pentru administrare în regie proprie, prin Direcția de Investiții din cadrul PMB, și a fost încheiat un protocol între Primăria Capitalei și FCSB.

Protocolul face, în prezent, obiectul unei investigații, context în care PMB a pus la dispoziția Parchetului toată documentația solicitată.