Primăria București dă peste 20 de milioane de lei plus TVA pentru tabere gratuite pentru elevi și studenți sub 35 de ani

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 6 august 2018, 17:35 Actualitate | Administratie Locala


Tabere pentru studenti
Foto: Primaria Bucuresti
Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Proiecte Educaționale și Sportive  al Municipiului București și Centrul pentru Tineret al Municipiului București, oferă în 2018 23.000 de tabere și excursii gratuite elevilor și studenților din București, la care se adaugă și excursii pentru voluntari și profesori. Taberele sunt la munte, pe litoralul românesc sau în Grecia. Potrivit informațiilor de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru organizarea acestor excursii s-au semnat contracte în valoare de circa 21 milioane de lei, fără TVA, din bani publici. Cifra este pentru cazul în care se vor ocupa toate locurile.

Cele mai multe tabere pentru elevi sunt organizate de Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București (PROEDUS). Acesta oferă 17.000 de locuri în Tabara Elevilor Activi și Merituoși care se desfășoară în perioada 16 iunie - 9 septembrie 2018, în Grecia - Paralia Katerini, Predeal, Neptun și Costinești.
Calendarul taberelor este următorul:
 • Grecia – Paralia Katerini – 13 serii, în perioada 16 iunie – 4 septembrie;
 • Neptun – 10 serii, în perioada 26 iunie – 4 septembrie;
 • Costinești – 12 serii, în perioada 22 iunie – 9 septembrie;
 • Predeal – 10 serii, în perioada 27 iunie – 5 septembrie;
”Proiectul “Tabăra Elevilor Activi și Merituoși – TEAM 2018” reprezintă un instrument în atingerea unui obiectiv vizionar, reprezentat de consolidarea unui mediu socio-educativ sănătos, care să servească drept bază pentru următoarele generații de tineri bucureșteni. Tot în vara anului 2018 vor fi organizate tabere/stagii pentru 3.500 de cadre didactice, părinți, antrenori, personal auxiliar din școlile bucureștene și membrii din structurile de management ale unităților de învățământ din București. În acest fel, PROEDUS își arată aprecierea față de profesorii care sunt alături în pregătirea unei generații performante, acționând totodată spre dezbatere cu aceștia a diferite subiecte de interes pentru profesori și structurile de management al unităților de învățământ bucureștene”, se menționează pe site-ul PROEDUS

În 2018, Primăria Municipiului București prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS organizează în perioada iulie – septembrie, proiectul „Tabăra de lucru și recreațională pentru cadre didactice și personal didactic auxiliar din învățământul bucureștean, antrenori și părinți”, pentru aproximativ 3.500 de cadre didactice, părinți, antrenori, personal didactic auxiliar și membrii din structurile de management ale din unitățile de învățământ bucureștene, în stațiunile Vama Veche, Paralia Katerini și Predeal.

Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS a mai organizat “Tabăra Micilor Talente”, în perioada 13 aprilie – 27 mai 2018, constând în 7 tabere în stațiunea Predeal. Pe site-ul instituției nu este specificat numărul de locuri.

Beneficiarii au fost reprezentați din cadrul Cluburilor Copiilor din București și elevi cu rezultate meritorii obținute pe parcursul proiectului „Primăria Copiilor”.

PROEDUS a mai organizat, în perioda 6 octombrie 2017 – 4 martie 2018,  la Predeal, proiectul “Excursii de Weekend”, care a avut ca scop, pe de-o parte, pregătirea voluntarilor înscriși în programul “Fii și tu voluntar PROEDUS” pentru participarea lor la proiectele, evenimentele și activitățile pe care PROEDUS le desfășoară în anul școlar 2017-2018, iar pe de altă parte, recompensarea elevilor remarcați în cadrul proiectelor “Festivalul Improteen” și “Consiliul Municipal al Elevilor”. Pe site-ul instituției nu este specificat numărul de locuri.

Cât costă aceste gratuități și la ce firme ajung banii

Instituția a  încheiat în iunie 2017 un acord-cadru în valoare de 70 milioane lei fără TVA, pe o perioadă de 4 ani, cu mai multe firme,  pentru a oferi aceste tabere și excursii. Contractul a fost împărțit în mai multe loturi iar la licitatie, în majoritatea cazurilor, a participat doar o singură firmă, care a și caștigat.

În baza acestui acord-cadru, potrivit e-licitație.ro, în 2018 s-au semnat 8 contracte subsecvente în valoare de circa 15 milioane lei fără TVA:
 • - contractul nr. 1276 / 03.04.2018 - Servicii tabere pentru elevii de gimnaziu și liceu din București - munte (LOT 3) - ANTTS TOURS SRL - 265,916 (RON)    
 • - contractul nr. 134 / 26.03.2018 - Servicii tabere pentru elevii din gimnaziu și liceu din București, în strainatate (LOT 4) - ANTTS TOURS SRL - 1,861,352.22 (RON)    
 • - contractul nr. 1131 / 26.03.2018 - Servicii tabere pentru elevii de gimnaziu și liceu din București - munte (LOT 3) - ANTTS TOURS SRL - 997,185 (RON)    
 • - contractul nr. 1174 / 29.03.2018 - Servicii tabere pentru elevii de gimnaziu din București - Litoralul românesc al Mării Negre (LOT 2) - FUNDAȚIA UNIVERSITARĂ BIOTERRA - 2,866,500 (RON)    
 • - contractul nr. 1133 / 26.03.2018 - Servicii hoteliere pentru cadre didactice și personal auxiliar din învățămantul din București (LOT 5)     - S.C. TANDER MAXX S.R.L. - 1,380,960 (RON)    
 • - contractul nr. 232 / 01.02.2018 - Servicii tabere pentru elevii de gimnaziu și liceu din București - munte (LOT 3) - ANTTS TOURS SRL - 374,371.74 (RON)    
 • - contractul nr. 1 / 02.01.2018 - Servicii tabere pentru elevii de gimnaziu și liceu din București - munte (LOT 3)     ANTTS TOURS SRL - 328,976.08 (RON)    
 • - 1132 / 26.03.2018 - Servicii tabere pentru elevii de liceu din București - Litoralul românesc al Mării Negre (LOT 1) - VILA REGAL S.R.L. - 6,739,200 (RON)

6.000 de studenți la Școala de vară organizată de Centrul pentru Tineret

Tot în 2018, municipalitatea, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (CTMB) organizează în perioada 5 august - 29 septembrie 2018 Școala de Vara. De acest program vor beneficia 6.000 de tineri din București, iar potrivit contractelor semnate până acum costurile se ridică la 6,4 milioane lei fără TVA, până acum. Tabăra se adresează tinerilor și studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Transportul nu este inclus.

”Tinerii și studenții sunt prioritatea noastră! Plecând de la premisa ”O minte sănătoasă într-un corp sănătos!” în ”Școala de Vară 2018” am pus accentul pe activități indoor – educative, de formare și profesionalizare și activități outdoor – de divertisment și recreere: public-speaking, comunicare, interacțiune, viață socială, dezvoltare personală, gestionarea emoțiilor/stresului, cursuri de dans și flash-mob. Prin ”Școala de Vară 2018” am creat un mijloc modern de studiu, abordând educația prin mijloace interactive, plăcute și motivante. Astfel petrecem 7 zile pe litoralul românesc, axate în egală măsură atât pe studiu cât și pe relaxare, cu participarea la cursuri și activități, cazarea și cele 3 mese/zi gratuite”, se arată pe site-ul CTMB.

CTMB a scos la licitație  pentru organizarea Școlii de vară un contract de 8,2 milioane lei, împărțit în 7 loturi. Contractele pentru cinci loturi au fost atribuite, trei prin licitație, două prin negociere, iar  la două proceduri de achiziție publică nu s-a prezentat niciun ofertant. Astfel, cei 6,4 milioane lei fără TVA au fost impărțiți altfel, potrivit datelor furnizate de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro:
 •     prin licitație
Lot V   -  contract ”Servicii de cazare , servicii de restaurant  în stațiunea Costinești”   - S.C. BIROUL DE TURISM PENTRU TINERET S.A - valoare totală contract- 1.980.000 lei la care se adaugă TVA;
Lot VI  -  contract ”Seminarii de formare”  -  S.C. LEAN PROJECT MANAGEMENT CONSULTING S.R.L.- valoare totală contract -  148.918,00 lei la care se adaugă TVA;
Lot VII - Servicii de tipărire materiale promoționale - S.C. UNIQUE PROMO S.R.L. - valoare totală contract -  202.277,76 lei la care se adaugă TVA.
 •     prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare
Lot I -  Servicii de cazare , servicii de restaurant  în stațiunea Neptun - Olimp-  S.C. TRAMP TRAVEL INTERNATIONAL S.R.L. - valoare totală contract- 2.956.800 lei la care se adaugă TVA
Lot II -  Servicii de cazare , servicii de restaurant  în stațiunea Eforie - Nord  - S.C. INNOVERA CONSULTING S.R.L. - valoare totală contract- 1.099.200 lei la care se adaugă TVA”, se arată în răspunsul transmis de municipalitate.

”Precizăm că pentru loturile I, II, III, și IV nu au fost depuse oferte acceptabile și prin urmare, conform prevederilor legale în vigoare, loturile au fost anulate. În conformitate cu prevederile legale, pentru loturile I, II, III, IV  s-a procedat la inițierea procedurii de ”negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare”, prin transmiterea de invitații de participare către mai mulți operatori economici. Pentru loturile III și IV nu a depus ofertă niciun operator economic”, potrivit sursei citate.
 
Prețurile contractelor sunt maximale, autoritatea contractantă va plăti raportat la serviciile efectiv prestate (în funcție de numărul de persoane care vor beneficia de  serviciile achiziționate).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3816 vizualizari

 • +17 (19 voturi)    
  Seriile de iunie (Luni, 6 august 2018, 17:49)

  bamse_il [utilizator]

  Anunțul e dat în august dar plecarile incep in iunie, organizare de la doamna Pandele
  • +3 (3 voturi)    
   Risipa electorala... (Luni, 6 august 2018, 18:28)

   contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui bamse_il

   Firea îşi pregăteşte candidaturile viitoare. Poate chiar la Preşedenţie.
   Cum managmentul eficace nu face parte din dotările ei pesediste, Bucureştiul fiind o ruină, ce mai rămâne ?
   Păi, Circu' si banii !
   Până una alta, dincolo de practica detestabilă de a cheltui banii publici de o manieră discreţionară, practică curentă în ţara noilor fanarioţi, mai multe nedumiriri ma asaltează.
   Ma întreb, deci :
   - De ce sunt mai mulţi bugetari decât elevi ? (3500/2000, dupa alte stiri "pe surse").
   - De ce nu au fost trimişi în vacanţe şi… PREOŢII, vectori USL-isti la fel de importanţi (ca şi pensionarii sau profesorii) ai alegerilor ce bat la poarta României ?.
  • +4 (4 voturi)    
   in loc sa faca centura si autostrazile (Luni, 6 august 2018, 20:30)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui bamse_il

   pesedeu da pomeni aleatoriu din banii de taxe...
 • +11 (15 voturi)    
  23.000 studenti vs 1.000 pensionari (Luni, 6 august 2018, 17:54)

  Bocu' lu'Ioha [utilizator]

  Firea are toti boii acasa?
  • +4 (6 voturi)    
   Da, fraierii care n-au plecat inca sa plateasca (Luni, 6 august 2018, 18:39)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

   Nu de aia au ramas in tara fara sa voteze in 2016?

   Nu ca sa sustina PSD-ul?
 • +2 (2 voturi)    
  Praduiala marca Mahalagioaica din Voluntari (Luni, 6 august 2018, 17:57)

  This_User_Is_Real [utilizator]

  Nu spun ca nu e frumos sa faci excursii gratuite, dar nu atunci cand ai spitale pline de infectii, cand ai scoli fara autorizatie de functionare, cand ai un trafic sufocant, cand poluarea este la la cote uriase.
  Firea asta inafara de pomeni si chiciuri ce mai stie sa faca?
  - Statui
  - Catedrala
  - excursii si vacante gratuite
  - biciclete (desi pistele de biciclete sunt adevarate capcane)
  - festivaluri chicioase (Paste)
  - firme municipale care inafara de cumparat "aifoane", masini, si de angajat tot Voluntariul la capitala, nu a facut nimic

  Cum naiba? Cum naiba? Cum naiba sa fie o idioata ca asta la conducerea celui mai mare oras din Romania??? Pfuai...numai idioti conduc tara asta, numai idioti...
  • +2 (2 voturi)    
   Executie... (Marţi, 7 august 2018, 5:49)

   manu144x [utilizator] i-a raspuns lui This_User_Is_Real

   Totul este despre execuţie.

   Să trimiţi nişte oameni în excursie e uşor de executat, pentru că doar plăteşti factura. De totul se ocupă firma de turism. Uşor de executat.

   Autostrăzi, spitale, etc, acolo trebuie să se ocupe oameni din diverse instituţiii. Oameni care sunt cum sunt, angajaţi prin sistemul PCR.

   Asta e diferenţa. La fel şi la autostrăzi. Bechtel, aşa blestemaţi cum sunt ei, sunt 100% convins că erau capabili să facă autostrada aia cap coadă. Dar...n-avea nici o autorizaţie, nici bani alocaţi, nici nimic, doar amânări şi combinaţii.

   Aşa că...lucrurile simple, şi care produc PR se vor face din ce în ce mai multe, iar lucrurile grele, gen spitale, şcoli, autostrăzi...ne putem lua adio.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 august 2018, 15:57)

   [anonim] i-a raspuns lui This_User_Is_Real

 • +2 (2 voturi)    
  este legal? (Luni, 6 august 2018, 18:02)

  TDragos [utilizator]

  Parca Udrea a fost condamnata deoarece a "cumparat" imagine pe bani publici. Poate se muta si madam Pandele in Costa Rica.
  Sa tot platesti taxe in Bucuresti...chiar nu mai avem in ce sa investim in Bucuresti?
 • +10 (12 voturi)    
  ca pe vremea comunistilor (Luni, 6 august 2018, 18:20)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  tabere ale clasei muncitoare cu conditii de bovine !
  • +4 (4 voturi)    
   Normal (Luni, 6 august 2018, 20:28)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

   Fara numar, fara numar! "Este" bani...
 • +5 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 august 2018, 18:30)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 august 2018, 20:18)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  Elevii sub 35 de ani (Luni, 6 august 2018, 20:58)

  fat.cat [utilizator]

  sunt cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestei oferte generoase, nu ma indoiesc. Mr. Tricoaie e cumva unul dintre ei? Sau ministra sportului insasi? Lideri de grup, evident.
 • +3 (3 voturi)    
  Cum este posibil ? (Marţi, 7 august 2018, 0:01)

  Isobar [utilizator]

  Sau strans atatia bani in visteria Primariei Capitalei ?
  Opozitia reprezentata in consiliul general al capitalei nu
  are nici-o pozitie la acestui nou tip de pomeni electorale ?
  Nu exista o balanta transparenta a intrarilor si iesirilor de bani acordati din bugetul de stat ?
  Sfidarea acestor intrebari denota sfidarea bucurestenilor de aceasta persoana incompetenta
  cocotata in functia de primar al capitalei.
 • +2 (2 voturi)    
  plata firme de casa (Marţi, 7 august 2018, 6:46)

  mihaela.b [utilizator]

  Cred ca mai interesant este de vazut cui sunt alocate aceste contracte si cu cat sunt supraevaluate cheltuielile.
  Pe langa faptul evident ca e pomana electorala, e o modalitate de a mai fura niste bani de la stat.
  Ca si tichetele de vacanta, care nu pot fi folosite decat in anumite locuri, la preturi mult mai mari decat ar fi normal.
 • +2 (2 voturi)    
  Doar atat: (Marţi, 7 august 2018, 8:34)

  cearly [utilizator]

  Imi vine sa vomit....
 • +1 (1 vot)    
  sa (Marţi, 7 august 2018, 12:53)

  lula [utilizator]

  lasam la o parte ca se caca pe banii contribuabilului si face cadouri cu doua maini viitorului electorat.

  dar sa-mi explice cineva, de ce limita de varsta de 35??? de ce nu 170? adica....nu ne mai facem bine ever!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by