Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, oferă 1.000 de excursii gratuite în Grecia, la Paralia - Katerini, pentru persoane peste 50 de ani, care au venit lunar sub 1.900 lei, potrivit unui anunț de pe site-ul instituției. În cazul cuplurilor este suficient ca cel puțin unul dintre soți să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie.

Alexandra DobreFoto: Facebook - Alexandra Dobre

Directoarea Centrului pentru Seniori este Elena-Alexandra Dobre, în vârstă de 26 de ani, o fostă consilieră personală a lui Gabriel Oprea, când acesta ocupa fotoliul de vicepremier și ministru de Interne.

Regula de selecție este primul venit - primul servit iar înscrierile s-au deschis miercuri. Deși la modul declarativ este un eveniment dedicat seniorilor, promovarea s-a făcut pe Facebook și pe site-ul instituției, instrumente folosite mai greu de persoane de vârsta a treia, ceea ce ridică semne de întrebare: cum vor afla aceștia de gratuitate și cui sunt adresate de fapt excursiile. Informația a fost publicată prima dată de recorder.ro.

Excursiile poartă numele de ”tabăra cultural-educativă”, iar participanții beneficiază de:

  • transport dus-întors cu autocarul București (Arena Națională) – Grecia (Hotel localitatea Paralia-Katerini) și retur;
  • cazare în cameră cu 2 paturi, pentru 7 nopți;
  • masă (mic dejun-prânz-cină) pentru 7 zile;
  • excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic;
  • excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor turistice din Metora cu ghid turistic;
  • petrecere culturală tematică “Seară Grecească”;
  • petrecere culturală tematică “Seară Românească”;
  • activități recreative.

Firma care a câștigat contractul pentru organizarea excursiilor este TRAMP TRAVEL INTERNATIONAL S.R.L, iar valoarea estimată este de 1,75 milioane lei fără TVA. http://www.cs-mb.ro/comunicare-online

„Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, organizeaza prima editie a Taberei Cultural-Educative în Grecia, GRATUIT pentru seniorii bucureșteni, în perioada 24 august-28 octombrie 2018! Punem la dispoziție 1000 de locuri, repartizate pe serii de minim 50 de persoane, iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile, pe principiul "primului venit", îndeplinind conditiile din regulamentul afișat pe site. Înscrierile pentru primele 3 serii se fac la sediul nostru provizoriu din Strada Constantin Mille nr 10, în fiecare zi, de luni pana joi, între orele 10:00-16:00, începând de astăzi! (...) Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, sprijina derularea proiectelor pentru seniorii bucureșteni, care sa încurajeze îmbătrânirea activă, considerând ca aceștia merita " respect și considerație, pentru ca au creat în anii pe care acum îi poarta pe umerii lor, oameni si lumi"!”, a postat Alexandra Dobre, directoarea centrului, pe pagina de Facebook.

Condiții de participare:

  • Solicitantul are domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 1 an înaintea datei de depunere a dosarului de înscriere;
  • Solicitantul are vârsta minimă de cel puțin 50 de ani, împliniți la data depunerii dosarului de înscriere, conform R.O.F. CSMB;
  • Solicitantul este apt din punct de vedere medical pentru a participa la toate activitățile aferente taberei;
  • Solicitantul are un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1900 lei), reprezentând venituri din pensie sau salarii. Excepție: În cazul în care un cuplu căsătorit solicită participarea la tabăra cultural-educativă, ediția I, este suficient ca cel puțin unul dintre soți să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie. În acest sens, se va anexa și certificatul de căsătorie, în copie conformă cu originalul.

Despre Alexandra Dobre

Potrivit informatiilor de pe pagina de Facebook, Elena Dobre a studiat Dreptul la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, studiază la Școala Europeana "Ovidiu Șincai", a studiat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și a terminat Colegiul National Mihai Viteazul.

Potrivit sursei citate, Alexandra Dobre a fost voluntar la Societatea Studenților Universitatii Bucuresti, președinte la UNPR Studenți. Aceasta este si membru fondator al Asociatiei Dezvoltarea Idealurilor Tinerilor.

În 2014, a fost colaborator la Senat a lui Gabriel Oprea și a avut potrivit declarației de avere un venit de 8. 830 lei.

În 2015, a dobândit un apartament de 87 mp prin credit prima casă, valoarea acestuia fiind de circa 61.000 euro.

În 2015, a avut un venit de 51.525 lei de la MAI în calitatea consilier al ministrului Gabriel Oprea.

În 2016, a fost consilier secretar de stat - Ministerul Tineretului și Sportului.

Tot în 2016, a fost numită director interimar al Centrului Cultural European pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu"

Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că procedura de achiziții pentru acest proiect a fost realizată în conformitate cu legea, iar aceste excursii fac parte din obiectul de activitate al Centrului pentru Seniori.

”Acest proiect este inclus in calendarul de proiecte al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, aprobat de Primaria Capitalei, si corespunde obiectului de activitate al institutiei, conform Regulamentului de Organizare si Functionare, aprobat prin HCGMB, care prevede, la art. 2, faptul ca CSMB desfasoara activitati cultural-educative pentru seniori, printre care excursii si tabere cultural-educative. In ceea ce priveste procedura de achizitii pentru acest proiect, aceasta a fost realizata in conformitate cu Legea 98/2016 privind achizitiile publice si HG 395/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/ acordului-cadru din Legea 98/2016 privind achizitiile publice si Procedura interna simplificata a institutiei, cu publicarea anuntului de participare in SEAP si pe site-ul institutiei a documentatiei de atribuire a contractului de servicii. Licitatia a fost castigata cu suma de 1.435.000 lei fara TVA de catre agentia de turism. (...) Cu privire la selectia participantilor, Municipalitatea respinge orice fel de speculatii referitoare la posibilitatea inscrierii in program pe filierele partidelor politice. CSMB a facut publice toate informatiile referitoare la proiect, pe toate canalele de comunicare ale institutiei. Mai mult decat atat, CSMB a mutat special biroul de relatii cu publicul in strata Constantin Mille, nr. 10, tocmai pentru a inlesni accesul cat mai multor cetateni la inscrierile pentru proiect”, se arată în precizările trimise de municipalitate.