UPDATE Ce mai oferă gratuit Primăria Capitalei: Tabere în Grecia pentru 1.000 de „seniori” cu venituri sub 1.900 de lei

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 1 august 2018, 15:47 Actualitate | Administratie Locala


Alexandra Dobre
Foto: Facebook - Alexandra Dobre
Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, oferă 1.000 de excursii gratuite în Grecia, la Paralia - Katerini, pentru persoane peste 50 de ani, care au venit lunar sub 1.900 lei, potrivit unui anunț de pe site-ul instituției. În cazul cuplurilor este suficient ca cel puțin unul dintre soți să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie.

Directoarea Centrului pentru Seniori este Elena-Alexandra Dobre, în vârstă de 26 de ani, o fostă consilieră personală a lui Gabriel Oprea, când acesta ocupa fotoliul de vicepremier și ministru de Interne. 

Regula de selecție este primul venit - primul servit iar înscrierile s-au deschis miercuri. Deși la modul declarativ este un eveniment dedicat seniorilor, promovarea s-a făcut pe Facebook și pe site-ul instituției, instrumente folosite mai greu de persoane de vârsta a treia, ceea ce ridică semne de întrebare: cum vor afla aceștia de gratuitate și cui sunt adresate de fapt excursiile. Informația a fost publicată prima dată de recorder.ro.

Excursiile poartă numele de ”tabăra cultural-educativă”, iar participanții beneficiază de:
 • transport dus-întors cu autocarul București (Arena Națională) – Grecia (Hotel localitatea Paralia-Katerini) și retur;
 • cazare în cameră cu 2 paturi, pentru 7 nopți;
 • masă (mic dejun-prânz-cină) pentru 7 zile;
 • excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic;
 • excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor turistice din Metora cu ghid turistic;
 • petrecere culturală tematică “Seară Grecească”;
 • petrecere culturală tematică “Seară Românească”;
 • activități recreative.
Firma care a câștigat contractul pentru organizarea excursiilor este TRAMP TRAVEL INTERNATIONAL S.R.L, iar valoarea estimată este de 1,75 milioane lei fără TVA. http://www.cs-mb.ro/comunicare-online
„Primăria Capitalei prin Centrul  pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, organizeaza prima editie a Taberei Cultural-Educative în Grecia, GRATUIT pentru seniorii bucureșteni, în perioada 24 august-28 octombrie 2018! Punem la dispoziție 1000 de locuri, repartizate pe serii de minim 50 de persoane, iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile, pe principiul "primului venit", îndeplinind conditiile din regulamentul afișat pe site. Înscrierile pentru primele 3 serii se fac la sediul nostru provizoriu din Strada Constantin Mille nr 10, în fiecare zi, de luni pana joi, între orele 10:00-16:00, începând de astăzi! (...) Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, sprijina derularea proiectelor pentru seniorii bucureșteni, care sa încurajeze îmbătrânirea activă, considerând ca aceștia merita " respect și considerație, pentru ca au creat în anii pe care acum îi poarta pe umerii lor, oameni si lumi"!”, a postat Alexandra Dobre, directoarea centrului, pe pagina de Facebook.

Condiții de participare:
 • Solicitantul are domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 1 an înaintea datei de depunere a dosarului de înscriere;
 • Solicitantul are vârsta minimă de cel puțin 50 de ani, împliniți la data depunerii dosarului de înscriere, conform R.O.F. CSMB;
 • Solicitantul este apt din punct de vedere medical pentru a participa la toate activitățile aferente taberei;
 • Solicitantul are un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1900 lei), reprezentând venituri din pensie sau salarii. Excepție: În cazul în care un cuplu căsătorit solicită participarea la tabăra cultural-educativă, ediția I, este suficient ca cel puțin unul dintre soți să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie. În acest sens, se va anexa și certificatul de căsătorie, în copie conformă cu originalul.
Despre Alexandra Dobre

Potrivit informatiilor de pe pagina de Facebook, Elena Dobre a studiat Dreptul la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, studiază la Școala Europeana "Ovidiu Șincai", a  studiat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și a terminat Colegiul National Mihai Viteazul.

Potrivit sursei citate, Alexandra Dobre a fost voluntar la Societatea Studenților Universitatii Bucuresti, președinte la UNPR Studenți. Aceasta este si membru fondator al Asociatiei Dezvoltarea Idealurilor Tinerilor.

În 2014, a fost colaborator la Senat a lui Gabriel Oprea și a avut potrivit declarației de avere un venit de 8. 830 lei.

În 2015, a dobândit un apartament de 87 mp prin credit prima casă, valoarea acestuia fiind de circa 61.000 euro.

În 2015, a avut un venit de  51.525 lei de la MAI în calitatea consilier al ministrului Gabriel Oprea.

În 2016,  a fost consilier secretar de stat - Ministerul Tineretului și Sportului.

Tot în 2016, a fost numită director interimar al Centrului Cultural European pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu"


Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că procedura de achiziții pentru acest proiect a fost realizată în conformitate cu legea, iar aceste excursii fac parte din obiectul de activitate al Centrului pentru Seniori.

”Acest proiect este inclus in calendarul de proiecte al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, aprobat de Primaria Capitalei, si corespunde obiectului de activitate al institutiei, conform Regulamentului de Organizare si Functionare, aprobat prin HCGMB, care prevede, la art. 2, faptul ca CSMB desfasoara activitati cultural-educative pentru seniori, printre care excursii si tabere cultural-educative. In ceea ce priveste procedura de achizitii pentru acest proiect, aceasta a fost realizata in conformitate cu Legea 98/2016 privind achizitiile publice si HG 395/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/ acordului-cadru din Legea 98/2016 privind achizitiile publice si Procedura interna simplificata a institutiei, cu publicarea anuntului de participare in SEAP si pe site-ul institutiei a documentatiei de atribuire a contractului de servicii. Licitatia a fost castigata cu suma de 1.435.000 lei fara TVA de catre agentia de turism. (...)  Cu privire la selectia participantilor, Municipalitatea respinge orice fel de speculatii  referitoare la posibilitatea inscrierii in program pe filierele partidelor politice. CSMB a facut publice toate informatiile referitoare la proiect, pe toate canalele de comunicare ale institutiei. Mai mult decat atat, CSMB a mutat special biroul de relatii cu publicul in strata Constantin Mille, nr. 10, tocmai pentru a inlesni accesul cat mai multor cetateni la inscrierile pentru proiect”, se arată în precizările trimise de municipalitate.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


7484 vizualizari

 • +36 (38 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 1 august 2018, 15:57)

  qwerasdf [anonim]

  • +16 (18 voturi)    
   Toti agitatori PSD (Miercuri, 1 august 2018, 16:18)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   pensionari care agita prin scarile de bloc.
   • +8 (10 voturi)    
    vai de noi (Miercuri, 1 august 2018, 17:34)

    Radub1000 [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    Partidul pensionarilor aplica aceeasi politica de acaparare a puterii ca si national socialistii din Germania interbelica. Se bazeaza pe pensionarii retrograzi si egoisti din Romania.
   • +5 (9 voturi)    
    Lady is a Tramp - Frank Sinatra (Miercuri, 1 august 2018, 17:45)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    Dududia din poza lustruia ceva gen ...Placutza de Inamtriculare a lui Oprea ?
    coloana Sonora de la Travel..o regasiti aici
    https://www.youtube.com/watch?v=_VJY97l0jVA
   • +4 (6 voturi)    
    Au directoare//bună//. (Joi, 2 august 2018, 8:55)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    La seniori una de 26 de ani să-i întărească.La senioare cine o fi!
  • +8 (10 voturi)    
   Inca o furaciune marca Firea (Miercuri, 1 august 2018, 21:39)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Ia gandeste-te, sa fii firma de turism si sa primesti o comanda ferma (si probabil nimeni nu se uita nici la pret) de 1000 de excursii. Ia puneti doar 100 E pe excursie si o sa obtineti usor 100.000 E care pot fi plus valoare pentru baietii destepti (sau fete).
  • +3 (5 voturi)    
   de cand (Joi, 2 august 2018, 8:38)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   s-a ales primarizda, tot viseaza la presedintia de la Cotroceni.
 • +31 (31 voturi)    
  intr-un fel ... (Miercuri, 1 august 2018, 15:58)

  rochiri [utilizator]

  ..este normal..ca astia au votat-o...restul a fost la gratar pe Valea Prahovei...ca pe ei nu ii intereseaza politica....!
  Acum nici politica nu se mai interseaza de ei !
 • +30 (32 voturi)    
  seems legit (Miercuri, 1 august 2018, 15:59)

  Captain Obvious [utilizator]

  de ce sa nu impusional economia greciei ?
 • +17 (19 voturi)    
  sprijin pentru turismul grecesc (Miercuri, 1 august 2018, 16:05)

  platitor_de_taxe [utilizator]

  Doamna Firea
  Aceste excursii sunt cumva sprijin pentru turismul grecesc?

  Cel romanesc este mult peste al lor si nu mai trebuie sprijinit.

  p.s.
  Nu mai discut care sunt nevoile prioritare ale seniorilor si ce se putea face pentru ei cu banii aia.

  Ne intalnim vot!
 • +13 (13 voturi)    
  Abia astept (Miercuri, 1 august 2018, 16:09)

  eGerula [utilizator]

  sa fac 50 de ani sa votez PSD.
  • +6 (8 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 1 august 2018, 17:09)

   un_deget_de_secaturi [anonim] i-a raspuns lui eGerula

   • +3 (3 voturi)    
    Omul a vrut sa zica (Joi, 2 august 2018, 0:01)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui un_deget_de_secaturi

    ca abia asteapta sa fie scos benevol la aniversarea a 50 de ani de guvernare de oaie.
    Ca asta se cheama fsn, psd, psdr, pdsr, pd, pdl, pcvrei, nu conteaza.
 • +17 (17 voturi)    
  Sa ploua cu bani (Miercuri, 1 august 2018, 16:10)

  Pixelul [utilizator]

  Inca o smecherie a PSD-ului. Excursiile sunt gratuite, dar ei n-au facut nicio campanie de informare, ca sa afle doar cine trebuie - pe filiera partidului, desigur.
  Dezgustator.
  • +5 (5 voturi)    
   pe ascuns.... (Miercuri, 1 august 2018, 18:44)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui Pixelul

   ca sa afle numai shoshonarii!
  • +3 (3 voturi)    
   Nimic nu-i gratis. (Joi, 2 august 2018, 9:03)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Pixelul

   Sunt mulți proști care pun botul la chestia cu gratis.Gratis este o posibilitate uriașă de a fura,pentru-că nimeni nu verifică cum se cheltuie banii.Firea sa împrumutat ca să cheltuie aiurea banii,în București este mizerie,haos în circulație,pentru un loc de parcare te iei la bătaie și Firea trimite propagandiști în Grecia pe banii bucureștenilor care muncesc și nu au votat-o.Bucureșteni,este timpul să-i spuneți lui Firea ce vreți.
  • +1 (1 vot)    
   asa (Joi, 2 august 2018, 12:24)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Pixelul

   Probabil ca listele exista deja..,"Primul veni, primul servit", nu?
 • +8 (8 voturi)    
  incepe campania electorala... (Miercuri, 1 august 2018, 16:11)

  liviu_ [utilizator]

  e banii nostrii, bineinteles...
 • +9 (9 voturi)    
  mda (Miercuri, 1 august 2018, 16:14)

  SoulSearcher [utilizator]

  in caz de nu stiati de ce e praf infrastructura in bucuresti... :D
  • +6 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 1 august 2018, 17:23)

   [anonim] i-a raspuns lui SoulSearcher

   • +4 (4 voturi)    
    Atata timp cat celor din Opozitie nu le pasa (Joi, 2 august 2018, 6:54)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui

    nu se va schimba nimic in Bucuresti. Orice candidat unic al Opozitiei cu un minim de creier, decenta, etica si moralitate ar invinge-o fara drep de apel pe aceasta cucuoana. Doar ca Opozitia insasi duce lipsa de oameni cu aceste caracteristici, partidele din Opozitie nu au capacitatea mentala si intelectuala de a lucra in folosul oamenilor si de a propune candidati unici atat la primaria generala cat si la sectoare.
 • +9 (9 voturi)    
  bataia de joc continua... (Miercuri, 1 august 2018, 16:17)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  bataia de joc continua...
 • +9 (9 voturi)    
  Mandri ca suntem romani :)) (Miercuri, 1 august 2018, 16:18)

  tirolez [utilizator]

  Dar in Romania ce avea? Aia e numai pentru campanie electorala.
  Da semne de oboseala si "electoratul traditional"?
 • +11 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 1 august 2018, 16:19)

  [anonim]

  • +1 (1 vot)    
   E liberi shi neatarnati (Joi, 2 august 2018, 0:03)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui

   desi cativa tot mai au panorama pe ici pe colo, in momente de cumpana.
  • +1 (1 vot)    
   Au fost educati sa aiba asemenea mentalitate (Joi, 2 august 2018, 12:54)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui

   spiritul orthodox interpretat gresit "nu lupta", "sa ne rugam sa le dea Dzeu viata lunga si intelepciune" (Ficior, Visinescu, Iliescu), "nu sunt vremile sub carma omului", "doar ortodocsii drept credinciosi pot guverna" samd. Ravagii peste ravagii vom acumula, ca popor.
 • +7 (7 voturi)    
  bataie de joc (Miercuri, 1 august 2018, 16:26)

  cetateanulmodern [utilizator]

  o bataie de joc pt banul public fara seama
 • +9 (9 voturi)    
  Astia merg la vot, TOTI (Miercuri, 1 august 2018, 16:37)

  Parzivall [utilizator]

  Daca vreti sa nu mai platiti din banii vostri toate trantele, mergeti si voi la vot, nu doar la demonstratii. Daca vreti sa demolati sistemul, faceti Revolutie, una pe bune, nu dansul pinguinului si fetishul plancardelor.
 • +6 (6 voturi)    
  Hahaha (Miercuri, 1 august 2018, 17:01)

  miromulus [utilizator]

  Trecuti de 50 de ani. Adica o sa plece functionari publici deghizati in pensionari. Hahahaha. Traiasca duamna
  • +2 (2 voturi)    
   care (Miercuri, 1 august 2018, 17:42)

   Radub1000 [utilizator] i-a raspuns lui miromulus

   de ce doamna vorbesti?
 • +4 (4 voturi)    
  Oare... (Miercuri, 1 august 2018, 17:25)

  Nyk1 [utilizator]

  ...ce părere are soția d-lui Oprea despre această secretară a sa?

  Dacă acum are 26 de ani, trebuie că pe vremea când era ministru avea vreo 18-19.
  • +3 (3 voturi)    
   Ooooo ce lustru (Miercuri, 1 august 2018, 20:41)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   A dat la Placutzele lu Oprea de la Audi care a amarat Familia Gingina...pe ploiae cum o lustruia la 100 la ora
  • +3 (3 voturi)    
   La banii famigliei Oprea (Joi, 2 august 2018, 0:06)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ce mai conteaza o escorta in plus ?
   Destule romance fac bani din asta, chiar considera ca au reusit "prin propriile puteri".
 • +5 (5 voturi)    
  Calcul simplu (Miercuri, 1 august 2018, 17:27)

  Brusli84 [utilizator]

  La un calcul sumar, ar veni 1750 ron de persoana excursia asta (fara tva). Am cunostinte care au plecat in aceeasi statiune cu 900 ron. Uite asa au facut baietii niste banuti pe spinarea fraierilor platitori de taxe.
 • +5 (5 voturi)    
  platiti taxe... (Miercuri, 1 august 2018, 18:08)

  taro [utilizator]

  sa aiba PSD-ul de unde sa dea pomana
 • +5 (5 voturi)    
  Mafioti! (Miercuri, 1 august 2018, 18:43)

  ber [utilizator]

  Asa se cheltuieste banul pulic? Sa trimiteti shoshonarii in Grecia?
 • +5 (5 voturi)    
  pandele cu pelerinajele (Miercuri, 1 august 2018, 18:43)

  jorj_bv [utilizator]

  Cheltuieli inutile din banii prostilor platitori de taxe. Daca nu are ce face cu banii sa-i dea la buget sa se asfalteze un kilometru de autostrada.
  Si nici macar nu sustine turismul romanesc - sa zici ca mai cumpara o apa plata, un sandvis pe drum, etc.
 • +3 (3 voturi)    
  Alexandra! (Miercuri, 1 august 2018, 22:50)

  ber [utilizator]

  Ce tare este Alexandra! Se ocupa cu succes si de tineri, si de batrani! Bravo!
 • +1 (1 vot)    
  1900 lei??? (Joi, 2 august 2018, 9:56)

  sim18 [utilizator]

  O pensie foarte mare! Cine are o asemenea pensie????
  Cei mai multi au intre 500-1000 lei. Firea are cunostiinte care au pensie ceva mai mare si a marit plafonul?
 • 0 (0 voturi)    
  madame Firea (Sâmbătă, 4 august 2018, 8:33)

  vizirul [utilizator]

  ar terbui sa sustina turismul romanesc daca tot foloseste banii publici in scop personal(electoral) si face parte din cei ce se proclama " mandru ca sunt roman".Pe de alta parte avand in vedere aplecarea spre "cele sfinte" i-ar sta mai bine intr-o manastire unde sa-si puna in valoare discursul de preoteasa practicanta.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by