Primăria Capitalei vrea să repare Podul Străulești de la ieșirea din Capitală, la peste trei luni de când o parte a acestei construcții s-a prăbușit. Dacă va fi aprobată de către Consiliul General al Municipiului București, investiția se va ridica la peste 3 milioane de lei, relatează Mediafax.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

Primăria Capitalei vrea să investească peste 3 milioane de lei pentru refacerea Podului Străulești, de la ieșirea din Capitală spre Târgoviște.

În luna aprilie, o parte a podului s-a prăbușit.

„Podul Străulești este amplasat pe DN 1 A și traversează Lacul Grivița, la ieșirea din Bucureștii Noi, spre Muncipiul Târgoviște. La sfârșitul lunii aprilie 2018, partea superioară a zidului întors amonte-mal stâng s-a răsturnat, antrenând umpluturile de sub trotuar și parțial de sub prima bandă de circulație. Această sistuație pune în pericol siguranța circulației rutiere și a pietonilor, existând riscul ca fenomeul de alunecare a umpluturilor din rampă să se agraveze din cauza precipitațiilor cuplate cu posibiltatea trecerii pe banda 1 a unor camioane grele”, se arată în expunerea de motive a proiectului de investiție, aflat pe ordinea de zi a CGMB de joi.