Întreg municipiul Bacău este de patru zile fără apă potabilă după ce o avarie a afectat, sâmbăta trecută, conducta principală de aducţiune de la Valea Uzului, iar o nouă avarie produsă marţi a determinat prelungirea cu încă trei zile a sistării serviciului, condiţii în care PNL Bacău a cerut demisia primarului Cosmin Necula, anunță Agerpres.

Apa potabila sistata, in urma unei avarii - BacauFoto: Hotnews

Serviciul de furnizare al apei trebuia reluat marţi, dar potrivit reprezentanţilor Primăriei Bacău, o nouă avarie produsă în apropierea celei de sâmbătă va prelungi cu încă trei zile reluarea furnizării serviciului.

"Potrivit conducerii Companiei Regionale de Apă Bacău, avaria a fost cauzată de execuţia defectuoasă a conductei noi de aducţiune de la Valea Uzului şi se estimează că alimentarea cu apă potabilă va fi reluată peste 72 de ore", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Bacău, postat marţi pe site-ul instituţiei.

Marţi de la ora 14,00 au fost convocat în şedinţele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bacău şi Consiliului Local Bacău în vederea aprobării alocării sumei de 200.000 lei pentru achiziţionarea de apă potabilă, ce va fi distribuită cetăţenilor municipiului Bacău în 11 locaţii din oraş. De asemenea, s-a aprobat şi distribuirea de apă nepotabilă în 40 de puncte din oraş.

Pe de altă parte, preşedintele filialei PNL Bacău, Ionel Palăr, a cerut demisia de onoare a primarului social-democrat, Cosmin Necula, pentru că nu ar fi gestionat corespunzător situaţia.

La rândul său, primarul Cosmin Necula a cerut demisia directorului tehnic al Companiei Regionale de Apă Bacău, pe care îl consideră vinovat de modul defectuos de execuţie a lucrării în urma căreia a apărut o nouă avarie.

Totodată, primarul Necula a precizat că pe 20 iulie va fi stabilit un câştigător în licitaţia pentru construirea Rezervei de apă a Municipiului Bacău.

"Este un proiect în valoare de peste 5 milioane euro, pentru care avem finanţarea asigurată de la Guvern şi care, odată pus în funcţiune, ne va scuti de problema alimentării cu apă, în situaţii critice cum este şi cea prin care trecem de sâmbăta trecută", a declarat primarul Cosmin Necula pe pagina sa de socializare.

Edilul a mai adăugat că va sesiza "organele în drept ale statului" cu privire la modul în care au fost executate lucrările cu fonduri europene de la aducţiunea cu apă a municipiului Bacău, între anii 2008 - 2011.