Sorin Chiriță, City Managerul Bucureștiului, a declarat joi că taxa de poluare ar putea fi aplicată pentru străzi și bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau strada Mihai Eminescu. Numărul de autoturisme în București este în continuă creștere, iar una din cauze este și lipsa unei taxe de poluare, la noi fiind "moca să poluezi", a mai spus Sorin Chiriță.

Bucuresti, vazut de susFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„În prezent avem în derulare o analiză amplă referitare la acest aspect, al unei taxe. Nu este nimic bătut în cuie, nici măcar străzile sau dacă va fi implementat acest proiect”, a declarat, pentru MEDIFAX, Sorin Chiriță.

Ideea unei taxe de mediu pentru mașinile care pătrund în centrul Capitalei a fost lansată de Gabriela Firea încă din toamna anului trecut. Primarul general preciza la aceea vreme că taxa va fi introdusă după înnoirea parcului auto RATB.

"După ce toate aceste măsuri se vor implementa (Planul de Mobilitate Urbană – n.r.), printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu şi pentru decongestionare. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omeneşte să recuperăm aceste întârzieri”, declara Gabriela Firea, anul trecut, în cadrul unei conferințe.