Plata parcării pe domeniul public din Zalău se poate face, începând de luni, şi prin SMS sau printr-o aplicaţia mobilă gratuită, anunță Primăria Zalău într-un comunicat de presă.Plata prin sms este disponibilă în rețelele DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. Aplicația mobilă gratuită TPARK este disponibilă pe Android, iOS și Windows Phone.

Plata parcare ZalauFoto: Hotnews

Pentru plata parcării prin SMS, clientul va trimite un SMS la numărul scurt 7420 cu textul: 611 NR. MAȘINĂ (parcare o oră); 612 NR. MAȘINĂ (parcare două ore) sau 610 NR. MAȘINĂ (parcare o zi). Pentru plata parcării prin intermediul aplicației TPARK, clientul va descărca aplicația, după care va introduce numărul de înmatriculare, va selecta orașul și durata, iar în final va selecta butonul “Parcați”. După parcurgerea pașilor de mai sus, în cazul ambelor variante, clientul va primi mesaj de confirmare.

Tarifele aprobate pentru plata electronică a parcării sunt de 0,40€ + TVA pentru o oră, 0,80€ + TVA pentru două ore și 2,40€ + TVA pentru o zi. În parcările publice cu plată din municipiu au fost amplasate plăcuțe informative cu privire la sistemul de plată electronic a parcării.

Până în prezent, în Zalău plata parcării se putea realiza doar prin achiziţionarea de tichete de la automatele de parcare.