Arhitectul Emil Ivănescu a fost în acest weekend președintele Ordinului Arhitecților din România - București după ce arhitectul Șerban Sturdza și-a încheiat mandatul. Emil Ivănescu a obținut 237 de voturi. Contracandidații săi au obținut: Monica Iacovenco - 155 de voturi; Lucian Pârvulescu - 24; Radu Petre Năstase - 21; Gabriela Botez - 9.

HotNews.roFoto: Hotnews

Radu Petre Năstase este membru în Comisia Tehnică de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, propunerea de numire în acest for fiind făcută de primarul Gabriela Firea.

Alegerile s-au desfășurat în cadrul Conferinței Teritoriale a OARB, care a avut loc sâmbătă la Facultatea de Drept.

Emil Ivănescu este arhitect, promoţia 2004 UAUIM, cu doctorat obţinut în arhitectură. Este lector universitar și a fost timp de două mandate vicepreședinte al Filialei București a OAR.

”Ca președinte al Filialei București, cred într-un amplu proiect transdisciplinar de lobby pentru arhitectură, prin concretizarea unor parteneriate și acțiuni comune cu toate organizațiile și instituțiile ce alcătuiesc mediul de construcții, materializat inclusiv prin campanii media de susținere a calității de arhitectură. Esențial în tot acest proiect este conștientizarea coeficientului de plus-valoare pe care arhitectura și arhitecții îl pot oferi orașului și vieții urbane. Coeficientul trebuie înțeles și acceptat atât de sfera politic-administrativ-instituțională, cât și de zona civică. Plus-valoarea este dată atât de arhitectură eficientă, creativ-culturală, esențială în realizarea identității arhitecturii și a orașului, generată de o bună gândire funcțională în contextul unor normative, coduri și cerințe clare, coerent adaptate la normele europene. Cred că accentul pus doar pe specializări și legislație, poate rezolva parțial situația calității arhitecturii. Numai alături de componenta creativă și adeseori subiectivă, specifică profesiei de arhitect, calitatea în arhitectură poate fi susținută complet și corect”, este mesajul scris de Emil Ivănescu pe pagina de Facebook înainte de alegerile de la OAR București.