Mai multe limitatoare de viteză pentru mașini au fost montate în Centrul istoric al Bucureștiului, pe străzile Stavropoleos și Poștei, deși zona este pietonală iar accesul mașinilor nu ar trebui permis decât în condiții stricte.

Limitatoare de viteza in centrul vechi (1)Foto: Hotnews

Zona este administrată de Primăria Capitalei, care nu a răspuns însă la întrebarea HotNews.ro legată de motivele acestei decizii.

În ultimii ani Centrul istoric al orașului s-a umplut de mașini care parchează zilnic în această zonă, deși la Universitate, la câțiva metri, se află o parcare publică cu plată, precum și parcarea de la Intercontinental.

Imaginile au stârnit indignare pe rețelele sociale.

UPDATE „Decizia montării acestor limitatoare a fost luată în Comisia de Circulație a Primăriei Municipiului București, din care fac parte specialiști ai Brigăzii Rutiere, ai Administrației Străzilor, cât și experți ai Direcției de Transporturi din cadrul Municipalității, la solicitarea reprezentanților Mănăstirii Stavropoleos. Cele două limitatoare de viteză au fost montate pe str. Stavropoleos și str. Poștei (în dreptul Mănăstirii)”, a precizat Primăria.

Municipalitatea argumentează că Mănăstirea Stavropoleos este un „monument istoric deosebit de important pentru istoria Bucureștiului, având o vechime de aproape 300 de ani și că circulația autovehiculelor care sunt exceptate de la interdicția circulației rutiere pot afecta integralitatea monumentului istoric”.

Potrivit sursei citate, în Centrul istoric „sunt deschise nu mai puțin de șase șanitere de consolidare/reabilitate, trei aparținând Primariei Municipiului Bucuresti, celelalte trei reprezentând inițiative private”.