Primăria Capitalei a avizat notificările a trei organizaţii ce şi-au anunţat intenţia de a protesta zilnic, de-a lungul întregului an, în faţa PMB şi a sediilor PSD şi ALDE, scrie activista Irina Zamfirescu de la ActiveWatch, pe blogul său. Astfel, niciun alt protest nu va mai fi permis în fața celor trei sedii, deoarece legea nu permite desfășurarea a două manifestații în același timp. Organizațiile care au cerut permisiunea să protesteze zilnic nu au protestat până acum, mai scrie Irina Zamfirescu.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

”PSD, ALDE si Primăria Municipiului București și-au făcut cel mai de preț cadou în aceste vremuri tulburi. Din ianuarie și până în decembrie, de la 8 dimineața, la 10 seara, orice protestatar poate fi amendat în baza unei “notificări prealabile”. Da, în fața acestor instituții, pe hârtie, sunt blocate protestele de câte 30 de oameni invizibili, dar hotărâți!”, scrie Irina Zamfirescu pe blog.

Organizaţiile care şi-au notificat intenţia de a protesta sunt, potrivit sursei citate:

1. SRC Carrom în faţa PSD (acelaşi ONG care anul trecut a “protestat” tot anul în faţa PSD, PMB, ALDE şi fântâni Universitate)

2. Liga Naţională a Femeilor din Revoluţia Decembrie 1989 în faţa ALDE

3. Federaţia Naţională Pentru Demnitatea Revoluţionarilor Decembrie 1989 în faţa PSD

Perioada notificării: 4 ianuarie – 23 decembrie 2018 între orele 8.00 – 22.00

"Organizaţiile care au notificat protestele au două lucruri în comun, dintre care unul este chiar un om: sunt organizaţii ale “revoluţionarilor”* şi au în conducere pe doamna Iuliana Starcz. Bineînţeles, nici doamna aceasta nu este orice revoluţionar – a fost pe listele PSD-ALDE pentru un loc în Consiliul General în 2016", scrie Irina Zamfirescu, precizând că a depus plângere penală pentru că acest abuz să fie sancţionat.