Actualizat acum

Întâlnire LIVE HotNews.ro

VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, invitat în studioul HotNews.ro

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 7 mai 2018, 9:59 Actualitate | Administratie Locala


Daniel Baluta, primarul Sectorului 4
Foto: Hotnews
Cât a realizat primarul Daniel Băluță din ce a promis în campania electorală din 2016? Câte blocuri au fost reabilitate termic în Sectorul 4? Câte creșe și locuri de parcare au fost construite? De ce insistă edilul să construiască o parcare de 750 locuri pe spațiul verde de lângă Palatul Copiilor deși instanța a suspendat hotărârile care stau la baza proiectului? De ce a majorat Primăria Sector 4 taxa de salubrizare? Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță,  a fost invitat marți în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Realizator: Catiușa Ivanov.

Au trecut doi ani de mandat, iar Bucureștiul, dar și marile orașe din țară încă sunt departe de imaginea proiectată de primari în campania electorală din 2016. Străzi neasfaltate, investiții întârziate, locuri insuficiente în creșe și grădinițe. S-au întâmplat însă și lucruri bune, proiecte care au schimbat față unui cartier sau a unei comunități. Ce au făcut în cei doi ani de mandat primarii din România și mai ales ce nu au făcut, de ce probleme s-au lovit și ce vor face în timpul rămas, aflați în întâlnirile live video HotNews.ro cu aleșii locali.

Urmareste intalnirea aici:

 


Citeste mai multe despre   Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4560 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  Liceul Ion Creanga (Luni, 7 mai 2018, 10:12)

  un domn [utilizator]

  Este langa sectiaj de politie, de ce in lipsa pazei care s a desfintat acum un an nu se reuseste un protocol cu Sectia de politie?
 • +2 (2 voturi)    
  Teren viran/spatiu verde Aleea Terasei (Luni, 7 mai 2018, 11:36)

  d.marica [utilizator]

  Buna ziua,

  Ce se va intampla cu terenul viran de pe aleea Terasei, cel unde urma sa se construiasca un bloc, apoi a fost reluat in administratia primariei anul trecut?
  Va fi transformat in parcare? Spatiu verde,parc? Am vazut ca au inceput ceva lucrari.

  Deasemenea, cand va fi reabilitat termic blocul A1 din Aleea Terasei nr.5? Este pe lista de ani de zile si nu se intampla nimic?!

  Multumesc,
  Dan M.
 • +6 (6 voturi)    
  Domnule primar al Sector-ului 4 (Luni, 7 mai 2018, 11:43)

  Cetateanul_t1234 [utilizator]

  Dupa peste 5 ani de cand locuiesc in acest sector nu cred ca exista o problema mai presanta decat cea a masinilor parcate, problema care a crescut exponential in ultimii doi ani datorita dezvoltazii zonei.
  Si o sa va explic si de ce :
  1. Din cauza masinilor parcate pe trotuare pietonii , inclusiv copii , inclusiv mamiciile cu carucioare, sunt nevoiti sa mearga pe carosabil expunandu-se inutil la pericole. Sau sunt situatii unde acel ""1m" lasat de soferi nu este suficient in zone aglomerate gen iesirea din pasaj.
  2. Din perspectiva de sofer este foarte dificil de observat pietonii care incearca sa traverseze din cauza masinilor parcate la mai putin de 25 m si in unele cazuri fix pe trecere. Un alt risc complet inulit la care trebuie sa ne expunem zilnic ca cetateni indiferent de ce baricada suntem.
  3. Faptul ca exista riscuri zilnice pentru pietoni acestia prefera din ce in ce mai mult sa nu se mai expuna direct folosind masina mai des, ceea ce duce la o crestere si mai mare a problemei.Nu ii putem blama ca vor sa se protejele pe ei sau pe copii lor.

  Acum ca am pus un pic problema in context inteleg ca solutia dumneavoastra ar fi acele parcari publice.
  Daca exista o parcare libera si gratis sunt sigur ca multi vor bloca in continuare trotuarul sau prima banda de peste drum atat timp cat nu vor fi sanctionati. Deja exista masini parcare pe trotuar langa locurile proaspat amenajate recent pe Brancoveanu de exemplu.
  Solutia dumneavoastra ar functiona doar completata de:
  1. Trasarea locurilor de parcare publice si semnalizarea lor cu semne de parcare.
  2. Santionarea exponentiala a celor care nu parcheaza pe aceste locuri . Prin sactionare ma refer amenda care creste si ridicarea masinii.
  3. Stalpisori pentru trecerile de pietoni(25m) si zone aglomerate (gen in fata la Mega Image Sudului)
  4. Desfintarea locurilor de parcare rezidentiala de pe trotuar

  Intrebarea este aveti in plan macar una din aceste solutii nepopulare care sa completeze parcariile publice ?
 • +7 (7 voturi)    
  Parcul Tineretului (Luni, 7 mai 2018, 11:50)

  JestersTear [utilizator]

  Avand in vedere ca ati pierdut de doua ori in instanta betonarea zonei din parcului Tineretului pentru a face o parcare, veti initia a treia oara aceeasi procedura la o adresa un pic diferita - Eventual Bd Tineretului de data aceasta?
  Nu vi se pare ca este o "golaneala" sa incercati pacalirea instantelor doar pe baza schimbarii scriptice a adresei, in fapt lucrarea ilegala fiind in acelasi loc? Va bazati demersul pe dezincriminarea abuzului in serviciu facuta de colegii de partid?
  De ce in Parcul Tineretului exista discrepante imense intre zone din punct de vedere al ingrijirii? Exista zone care arata ca dupa bombardament (terenuri parloaga cu vegetatie neingrijita, alei si scari unde iti rupi picioarele in denivelari, zone cu colonii de sobolani in zona asazisei ghene de gunoi a parcului) si zone ceva mai ingrijite in zona Oraselului Copiilor? Multumesc.
 • +6 (6 voturi)    
  Trotuare (Luni, 7 mai 2018, 11:51)

  sectoristul4 [utilizator]

  Nu mai sunt trotuare pentru pietoni. Oamenii sunt nevoiti sa mearga pe carosabil fiind claxonati si expusi accidentelor. In zona strazilor Caltunsi, Panselelor, etc.pe trotuare au fost facute marcaje de parcare cu plata.
  In parcarile de resedinta se gasesc multe masini de firma, unii locatari beneficiaza de 2, 3 locuri si alti stau pe trotuar. Se va gasi o solutie in viitor?
 • +11 (11 voturi)    
  Taxa de salubrizare (Luni, 7 mai 2018, 12:03)

  Horia.Doroftei [utilizator]

  Cum puteti justifica faptul ca singurul sector care a reziliat contractul cu furnizorul de salubrizare pentru a asigura prin forte proprii salubrizarea deoarece tarifele furnizorului erau prea mari are preturile cele mai mari pentru salubrizare? 80 lei pentru orice firma din sectorul 4, indiferent ca are sediu social fara activitate, fara a diferentia intre firmele care genereaza gunoi, nu este o masura abuziva? Taxa se plateste si daca esti proprietar, coproprietar, daca ai mai multi membri in familie, daca ai firma suspendata. Cum puteti justifica aceasta masura?
 • +3 (3 voturi)    
  Acapararea trotoarului abuziv (Luni, 7 mai 2018, 12:13)

  Tudor2k8 [utilizator]

  Am si eu o intrebare pentru domnul Baluta. Cum se face ca in mijlocul Bucurestiului, pe strada Fabrica de Chibrituri cum intri dupa strada Doctor Constantin Istrate, trotoarul dispare, pietonii fiind obligati sa mearga pe carosabil. Unde era inainte trotoar acum sunt scaunele si mesele terasei...
 • +9 (9 voturi)    
  lucrări (Luni, 7 mai 2018, 12:27)

  stupidcow [utilizator]

  Domnule Primar,

  - de ce v-ați apucat să schimbați borduri, remodelați trotuare, asfaltați mai întâi bulevardele mari, în vreme ce străzile adiacente zac neasfaltate de ani de zile și sunt pline de gropi. Unele borduri au fost sparte intenționat pentru a justifica schimbarea.

  - de ce ați transformat toate locurile de joacă în adevărate cuști pentru copii? gardurile acelea colorate în toate culorile curcubeului sunt execrabile. mai mult, nici nu sunt încuiate la 22.00 așa cum ați spus că se va face

  - de ce, după ce ați mărit taxa de salubritate, sectorul este mai mizerabil decât atunci când aveați contract cu REBU?
 • +5 (5 voturi)    
  Probleme multe (Luni, 7 mai 2018, 12:53)

  Kostic [utilizator]

  1. Când vor intra în legalitate cei care fac transport de persoane din localitaţile învecinate? Mizeria pe care o lasă în Piaţa Sudului şi împrejurimi este de nedescris. De asemenea , care este traseul pe care ar trebui să circule şi ce caută aceste rable pe străzile, aleile şi parcările dintre blocuri? Nu mai suportăm poluarea şi zgomotul produs de aceste rable.
  2. Ce se întâmplă cu trotuarele? Mai nou se dau autorizaţii de parcare pe trotuare? Nu mai avem pe unde să circulăm! Cele din zona Piaţa Sudului mai pot fi lărgite? După construirea pasajului nu mai avem pe unde să circulăm sau să aşteptăm un autobuz, sunt extrem de aglomnerate.
 • +5 (5 voturi)    
  Întrebări de acum un an (Luni, 7 mai 2018, 13:43)

  Wasile [utilizator]

  Acum un an vă întrebam [1] de ce doar trasați dungi pe asfalt și le spuneți "parcări". Văd că nu s-a schimbat nimic în abordare, ați micșorat trotuarele pe care erau (într-adevăr ilegal) parcate mașini, și le-ați făcut alveole. Total locuri în plus: zero.

  Spuneați de "parking inteligent cu SMS"... a trecut mai bine de un an, nu a apărut nici un parking inteligent... de câte mandate aveți nevoie ca să putem plăti parcarea ca în secolul XX, nu mai zic XXI?

  Nu mi-ați răspuns despre eficiența programului "Grădinar la bloc". Vă rog să nu mai evitați întrebarea.

  Am încercat să iau legătura prin email cu primăria, pentru marcarea corespunzătorare a locului meu plătit de parcare. Nu am reușit, nimeni din primărie pare că nu folosește email-ul, mi se dau adrese care nu există.

  [1] https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21695987-cand-ridica-masinile-parcate-neregulamentar-sectorul-4-care-sunt-solutiile-pentru-soferi-parcari-sau-parcuri-sector-primarul-sectorului-4-daniel-baluta-discuta-online-cititorii-marti-12-30.htm
 • +2 (2 voturi)    
  E zgomot infernal noaptea pe strazi (Luni, 7 mai 2018, 13:52)

  rov [utilizator]

  Masini de curse, motociclete. Cand se va ocupa Primaria de respectarea legii ?
  E nevoie de sute de sesizari, de blocarea bulevardelor pentru a elimina pe cei 10-15 ''teribilisti'' ce ne trezesc noapte de noapte???
 • +6 (6 voturi)    
  PUZ abuziv langa liceul Sincai (Luni, 7 mai 2018, 13:57)

  OvidiuT84 [utilizator]

  Buna ziua,

  Cum va stopa Primaria Sector4 constructia de cladiri de 14 etaje in zona verde de langa liceul Sincai, unde media cladirilor este de 4 etaje?

  https://www.g4media.ro/afacerea-puz-urilor-un-baraj-zidit-de-14-etaje-intr-o-zona-verde-a-bucurestiul.html
 • +5 (5 voturi)    
  Cateva intrebari (Luni, 7 mai 2018, 14:01)

  ZauanH [utilizator]

  Buna ziua,

  Mi-ar fi placut sa putem vorbi si pe facebook, dar, la fel ca orice politician din PSD care vede o critica blocheaza accesul pe Facebook celui care a indraznit sa critice. In caz ca cititi, m-ati blocat pe Facebook pentru ca mi-am permis sa va spun ca montati borduri inutil si le montati si prost ( se puteau monta bordurile in asa el incat sa fie la nivel cu soseaua la intersectii ).

  1. De ce asfaltati pe marile bulevarde cand inca exista strazi neasfaltate in sector?

  2. De ce va laudati prin ziare distribuite la metrou ca a-ti largit bulevardul Brancoveanu cand de fapt vor ramane tot 2 benzi pe sens ( logica ma duce cu gandul ca a trebuit sa "donati" niste bani catre Antena 3 si asta a fost solutia )

  3. Daca tot schimbati bordurile, de ce nu le faceti in asa fel incat la intersectii sa fie la nivel cu soseaua? In asa fel, persoanele care merg cu scaunul cu rotile, mamele cu cariucioare, etc sa poata circula mai usor prin sector

  4. De ce montati copaci pe mijlocul bulevardului chiar inaintea trecerilor de pietoni si intersectiilor? Aceste obstacole incurca foarte mult vizibilitatea pietonilor angajati in traversare si pot cauza accidente rutiere.

  5. Cat a fost spaga pentru a monta stalpi in fata florariei de la spitalul Budimex? In conditiile in care lipsesc cu desavarsire astfel de stalpi pe trotuare, aceasta florarie a fost incercuita cu stalpi. SIngura varianta logica ar fi spaga.

  6. Cum se face ca a-ti renuntat la contractul cu o firma de salubritate pentru a "scadea" pretul pentru colectarea gunoiului iar acum avem cea mai mare taxa de gunoi din Bucuresti?

  7. De ce e obligata o firma cu sediul social in sector fara activitate sa plateasca taxa de gunoi?

  8. O sa renuntati la taxa de gunoi pentru firmele cu sediul social fara activitate in sector?

  9. In conditiile in care comunicarea cu locuitorii sectorului 4 o faceti prinpagina personala de Facebook si nu pe pagina oficiala a primariei, de ce blocati persoanele care va critica?
 • +3 (3 voturi)    
  PUZ pe terenul Spitalului S. Longhin (Luni, 7 mai 2018, 14:15)

  DrWho [utilizator]

  Pe locul fostului spital Scarlat Longhin, pe un teren de 18 hectare, vis-a-vis de Colegiul National Şincai şi de Parcul Tineretului se preconizeaza construirea (conform transcrierii şedinţei Primăriei Municipiului Bucureşti din data de18 Octombrie 2017) „unui complex rezidenţial cu locuire colectivă, birouri, comerţ şi servicii” […] cu „regim de înălţime, P+14”. Citez, din aceeaşi transcriere, întrebările/observaţiile participanţilor la şedinţă, legate de acest proiect:
  - „Dat fiind că zona în faţa căreia vă aşezaţi este predominant de case individuale, cum credeţi că păstraţi caracterul zonei propunând un baraj zidit de 14E? Şi, în plus, pe un teren care posedă una din puţinele denivelări naturale din Capitală, Dvs. puneţi o clădire continuă, care aproape că nivelează şi locul, şi perspectiva.”
  - Propunerea este „[…] opacă, […] insensibilă., […] neinteresantă”.
  - […] „ca accese în viitoarea proprietate, nu înţeleg pe unde o să intraţi.”
  - […] „prin Parcul Tineretului mai intră în oraş curenţi care să oxigeneze oraşul. Dacă creăm un perete, un baraj de acest fel, cum anume se va mai aerisi oraşul?”
  Ca primar al sectorului 4, cum/dacă veţi împiedica realizarea unei alte monstruozităţi arhitectonice, ca aceea propusă pe acest amplasament?
 • +6 (6 voturi)    
  intrebari pentru domnul primar (Luni, 7 mai 2018, 14:29)

  Dumi_D [utilizator]

  1.Cum ati rezolvat problema fostilor securiti, pensionari de lux, care sunt si angajati in institutiile detinute de primaria sector4?
  2.Recent primaria capitalei vorbea de un plan pentru piste de biciclete, ce planuri aveti pentru sectorul 4 in acest moment legat de pistele de biciclete?
  3.Ce facem cu adp-ul de pe drumul jilavei, noaptea activitatea lor perturba linistea celor din jur destul de mult, se mai face parcare publica aici, auzisem un zvon despre asa ceva?
  4.Ce facem cu toate masinile celor care vin dinspre sudul Bucurestiului si parcheaza pe unde pot, la Piata Sudului, Aparatori sau Dimitrie Leonida, apoi iau metroul.
  5.Se va implica primaria mai mult, prin suport si sponsorizari, in amenajarea zonei din jurul si in interiorul Baltii Vacaresti, zona e departe de comparatiile ce se fac cu London Wetland Centre?
  6.Ce facem cu Luica? Se vor crea rute alternative mai la sud, sa se lege cumva Bulevardul Metalurgiei de Giurgiului? Realizarea de strazi, de noi rute e luata in calcul?
  7.Exista planuri de cumparare de terenuri de catre primarie pentru amenajarea lor ca si parcari, parcuri, locuri de joaca? Lasam totul pe mana constructorilor de blocuri care acopera cu beton fiecare colt de pamant din sector?
  8. Vrem sa cumparam de la micii producatori, din piete, dar nu e loc de parcare langa piete, prefer din aceasta cauza supermarketul, ce se face in aceasta privinta?
 • +6 (6 voturi)    
  Club privat in Parcul Tineretului (Luni, 7 mai 2018, 14:30)

  alexnoel [utilizator]

  1. Care au fost ratiunile care au permis aparitia Tenis Club Tineretului - un club privat & lounge in mijlocul parcului Tineretului ?

  Pentru constructia acestui amplasament au fost luate 5000 mp de spatiu verde public (care era mereu plin de copii care se jucau prin iarba), defrisat si transformat intr-o constructie metalica, complet ingradita, opaca, in care accesul se face pe baza de plata si care face nota discordanta cu ambientul si conceptul de parc public.

  2. Care sunt masurile pe care le veti lua pentru redarea spre folosinta publica gratuita a acestui spatiu ?
 • +4 (4 voturi)    
  Doua intrebari (Luni, 7 mai 2018, 14:31)

  Adrian_B [utilizator]

  Doua lucruri de care ma lovesc zilnic si care au fost semnalate primariei. Niciun rezultat.

  1. Lucrarile de modernizare a trotuarului de pe soseaua Berceni, zona Aparatorii Patriei au adus borduri noi de 20-25 cm. Ele NU au fost coborate in zona statiei de RATB. In raspunsul petitiei primarul sectorului 4 scrie negru pe alb ca vor fii coborate. Lucrarile s-au incheiat fara ca ele sa fie corectate.

  2. Pararile de resedinta de pe trotuar sunt ILEGALE. Am sesizat Politia Romana care mi-a confirmat acest lucru. De ce primaria infiinteaza ILEGAL parcari pe trotuar?
 • +5 (5 voturi)    
  PUZ langa LiceulSincai (Luni, 7 mai 2018, 14:33)

  DrWho [utilizator]

  Pe locul fostului spital Scarlat Longhin, pe un teren de 18 hectare, vis-a-vis de Colegiul National Şincai şi de Parcul Tineretului se preconizeaza construirea (conform transcrierii şedinţei Primăriei Municipiului Bucureşti din data de18 Octombrie 2017) „unui complex rezidenţial cu locuire colectivă, birouri, comerţ şi servicii” […] cu „regim de înălţime, P+14”. Citez, din aceeaşi transcriere, întrebările/observaţiile participanţilor la şedinţă, legate de acest proiect:
  - „Dat fiind că zona în faţa căreia vă aşezaţi este predominant de case individuale, cum credeţi că păstraţi caracterul zonei propunând un baraj zidit de 14E? Şi, în plus, pe un teren care posedă una din puţinele denivelări naturale din Capitală, Dvs. puneţi o clădire continuă, care aproape că nivelează şi locul, şi perspectiva.”
  - Propunerea este „[…] opacă, […] insensibilă., […] neinteresantă”.
  - […] „ca accese în viitoarea proprietate, nu înţeleg pe unde o să intraţi.”
  - […] „prin Parcul Tineretului mai intră în oraş curenţi care să oxigeneze oraşul. Dacă creăm un perete, un baraj de acest fel, cum anume se va mai aerisi oraşul?”
  Ca primar al sectorului 4, cum/dacă veţi împiedica realizarea unei alte monstruozităţi arhitectonice, precum cea propusă de proprietarii terenului?
 • +7 (7 voturi)    
  Taxa de salubrizare (Luni, 7 mai 2018, 16:03)

  rtibv [utilizator]

  Rog insistent explicatii legate de taxa de salubrizare pentru firme.
  Daca intr-un apartament locuieste o familie cu 4 membrii, astfel:
  - 1 doctor
  - 1 psiholog
  - 1 arhitect
  - 1 pfa (sa zicem meserias in constructii, de exemplu zugrav)

  Taxa de salubrizare pentru aceasta familie este :
  4 x 960 = 3840 de lei ?

  Nu considerati acest lucru o jecmaneala abuzica ?
 • +9 (9 voturi)    
  Intrebari (Luni, 7 mai 2018, 16:21)

  Paul_bog [utilizator]

  Buna ziua, Am cateva intrebari pentru domnul primar ca si locuitor al zonei Tineretului:
  1) De ce ati facut parcarea betonata, stil mall, in parc? De ce ati continuat sa faceti acea parcare desi este o sentinta definitiva care scoate in ilegalitate aceasta parcare? Cand o veti darama si veti face acolo un parc bine ingrijit. Scuza ca erau buruieni nu tine pentru ca acolo spatiul era adiministrat de voi si putea fi amenajat foarte usor. De ce nu faceti parcari sub/supra etajate?
  2) De ce schimbati bordurile in fiecare an, desi nu au nici un defect? Am un exemplu pe profilul meu de facebook cu (inainte sa fie eschimbate si dupa sa fie schimbate) -> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1510437312382537&set=a.589747834451494.1073741827.100002488498682&type=3&theater
  3) De ce s-au schimbat (din nou!!!!) bancile din parcul lumea copiilor. Sumele care se investesc in acel parc sunt de domeniul ridicolului!! Milioane de euro!
  4) De ce nu ridicati masinile abandonate? Am facut plangere de 6 ori cu o masina abandonata la politia locala si raspunsul a fost "avem sute de masini de ridicat". Nu s-a ridicat masina abandonata nici dupa 1 an.
  5) De ce m-ati blocat pe facebook-ul dumneavoasta? Pt ca v-am intrebat de bordurile pe care le schimbati in fiecare an? Plus ati sters toate comentariile pe care le-am avut pe profil.
  6) De ce ati marit taxa de salubritate? Este cel putin imoral sa schimbi operatorul pt a "ieftini" taxa ca dupa sa o marti. Plus ca nu face colectare selectiva a deseurilor.
  7. De ce ati aprobat contruirea unui mamut de 14 langa parcul tineretului?
  8. In piete este in continuare acelasi haos. In piata sudului aceeasi "producatori". Nici un taran nu vine sa isi vanda marfa in piete.
  9. Ultima si cea mai importanta intrebare: Cand va dati demisia? Sunteti pur si simplu o boala grea pentru acest sector. Aveti un buget cu care ati putea sa ridicati cu mult standardul de viata al locuitorilor si doar vreti sa va bateti joc de el si de noi.
 • +5 (5 voturi)    
  Intrebari (Luni, 7 mai 2018, 16:47)

  kdt_vip [utilizator]

  In urma reamenajarii B-dului Alexandru Obregia s-au ingustat trotoarele fapt ce nu a dus la cresterea numarului locurilor de parcare (cum a tinut sa precizeze Dl. Paul Cristea - Dir. Directia Investitii PS4 in ultima sedinta a consiliului locala S4) ci la cel mult pastrarea aceluias numar de locuri de parcare. Concret, inainte erau parcare pe trotuarul bulevardului un rand de masini in spic si inca un rand paralel cu bulevardul (locuri marcate si fiscalizate) iar pe carosabil un rand paralel cu bulevardul, dupa reamentajare si micsorarea trotuarului a disparut randul de masini parcate paralel cu bulevardul de pe trotuar si se parcheza in spic pe bulevard, deci din 2 randuri paralele cu bulevardul acum avem un rand in spic. De unde dublarea locurilor de parcare? Suntem zeci de locatari cu contracte de parcare platite la zi pe locurile aflate pe trotuar, sirul paralel cu bulevardul inainte de reamenajare, care practic nu mai avem unde parca pentru ca fizic locurile contracte si platite AU DISPARUT. Ce solutie aveti? Ni se vor redistribui alte locuri? Ni se vor returna banii aferenti locurilor de parcare incepand cu octombrie 2017 cand a inceput reamenajarea bulevardului?
 • +2 (2 voturi)    
  zona Aparatorii Patriei (Luni, 7 mai 2018, 16:51)

  Popescri2 [utilizator]

  1.A verificat cineva de la Primarie cum arata lucrarea de asfaltare a trotuarelor din Aparatorii Patriei ? Bordurile nu au fost asfaltate pe langa ele, ramanand cratere si gropi si pana in acest moment ? Bordurile nu sunt coborate pentru intrarea carucioarelor sau a pers cu dizabiltati. Din toamna si pana acum pe spatiul verde au ramas culcate la pamant semnele de parcare scoase din beton. Nu s-a reconfigurat practic nimic (ca sa fie mai multe locuri de parcare/ sunt tot atatea) . Ba mai mult. s-au distrus autoirigatiile puse de pe spatiul verde, s-au scos stalpisorii dand voie masinilor sa urce si pe trotuar si pe trecerile de pietoni, sa stea cu rotile pe spatiul verde iar bordurile sunt identice cu cele vechi. Cui foloseste asemenea presupusa asfaltare? Cand se termina lucrarile in zona?
  3.Asteptam sa se lateasca Bd Berceni prin ingustarea traversei cu spatiu verde, plantarea de pomi pe centru si nu numai prin ingustarea trotuarelor si crearea parcarilor in spic (care sunt de altfel binevenite si va felicitam pentru initiativa de a face ceva)
  4.cresterea taxei de salubrizare nu e justificata atata vreme cat acum e si mai murdar ca inainte. Nu mai zic de praf si de aerul pe care il inhalam zilnic. Masinile si geamurile noastre sunt pline de praf.
  5, Aveti de gand sa faceti ceva cu colectarea gunoiului selectiv? N-am vazut la niciun bloc o asemenea initiativa.
 • +4 (4 voturi)    
  intrebari (Luni, 7 mai 2018, 17:16)

  jescu [utilizator]

  De ce se izoleaza atat de putine blocuri in sectorul 4 ? Alte sectoare au izolat majoritatea blocurilor gratis. In sectorul 4, se izoleaza putine si se mai cer si bani multi de la proprietari. Cum de ceilalti au putut ?

  De ce schimbarea bordurilor se face asa des ? Am vazut ca cele schimbate nu prea aveau defecte.

  De ce nu se fac parcari subterane in cartierele importante si unde exista putere de cumparare ? De exemplu la Tineretului multi ar cumpara un loc de parcare daca s-ar face o parcare subterana sub parc. Similar cum la sectorul 3 se face o parcare sub bulevardul Decebal.

  In Piata Sudului sunt multe persoane care inseala la cantar. Cei inselati sunt in special oameni batrani. Incercati sa rezolvati ceva in acest sens ?
 • +6 (6 voturi)    
  administratie locala jalnica (Luni, 7 mai 2018, 17:51)

  philips [utilizator]

  de ce se fac lucrari absolut inutile ca de exemplu: 1- asfaltare bd. C Brancoveanu , bd. Tinerertului (vineri 04.05.2018) (starea acestor artere era buna), 2 - dublarea bordurilor in fata statiei de metrou Brancoveanu si in intersectia Brancoveanu/ sos. Oltenitei ? 3 - scuar de cca 50 cm luati din carosabil intre sensurile de mers pe bd Brancoveanu, care si asa e aglomerat ?

  a controlat cineva de ce nu s-a lasat spatiu vital mai mare copacilor afectati de noile parcari facute pe bd Brancoveanu, Tineretului , parcarea Alunisului - aproape de intersectia Brancoveanu/Oltenitei?

  de ce dureaza asa mult lucrari simple - ex: noul scuar (inutil) pe bd Brancoveanu ?

  NU exista CONTROL DE CALITATE A LUCRARILOR (marginea asfaltarilor este neregulata si neconforma cu nivelul carosabilului), banii contribuabililor fiind alocati vizibil unor firme de partid fara responsabilitate ;

  de ce taxa de salubrizare este functie de venituri - aspect unic cel putin in Bucuresti ? (bogatul face gunoi mai mult ca saracul ??)

  SECT 4 PRIMARIE CONDUSA DUPA INTERESE JOSNICE !
 • +3 (3 voturi)    
  Aurel Persu (Luni, 7 mai 2018, 20:18)

  DanPred [utilizator]

  Buna ziua domnule Primar, va rog daca aveti amabilitatea sa luminati prin raspunsuri cateva intrebari:
  1. Str Aurel Persu - nu exista trotuar de mers decat partial, pietonii sunt luati pe sus de catre masini. Ne dorim sens unic pe aceasta strada care este procedura va rog?
  2. Exista trotuar pe Bdul Metalurgiei intre Carrefour si Metro insa este invadat de plantele de pe gardul viu. Poate cineva de la ADP sa curete / tunda aceste plante va rugam? E practic imposibil de circulat pe jos pana la Metro.
  3. In cartierul rezidential Aurel Persu, ce autoritate are Primaria sect 4 va rog? In ce probleme putem sa ne adresam Primariei fiind locuitori ai acestui cartier rezidential?
  4. Drumul Binelui, spre Ilfov-Jilava. Credeti ca se va putea construi o strada din Binelui pana in spate la Dedeman pe Actiuni? Ar fi benefica traficului infernal din zona.
  5. Multumim pentru semaforul de la Lidl de pe Metalurgiei, nu stiu daca este chiar meritul Primariei. Poate si in dreptul Carrefour sa inceapa sa functioneze, el este montat.
 • +3 (3 voturi)    
  Bulevardul Berceni (Luni, 7 mai 2018, 23:33)

  hope [utilizator]

  Intrebarea 1:
  Nu stiu daca a fost lucrarea primariei de sector sau a primariei generle dar Bulevardul Berceni a fost complet defrisat. Absolut toti copacii de pe mijlocul bulevardului au fost extrasi. Imi puteti da o explicatie? Se poate remedia situatia?

  Intrebarea 2:
  Cat e de greu sa se faca un proiect european pentru reabilitarea blocurilor? De ce se poate in Sectorul 3?
 • +5 (5 voturi)    
  Constructie ilegala Serban Voda (Marţi, 8 mai 2018, 8:00)

  EMC2*2/2#@4 [utilizator]

  La intersectia Serban Voda cu strada Olimpului se construieste un bloc care cred eu este ilegal.
  Cladirea porneste fix de langa trotuarul pietonal iar de la etajul 1 s-a extins deasupra trotuarului.
  Cine a autorizat o astfel de constructie?
 • +6 (6 voturi)    
  Cum explicati relatia dvs cu Clanul Sportivilor? (Marţi, 8 mai 2018, 8:02)

  EMC2*2/2#@4 [utilizator]

  ...
 • +5 (5 voturi)    
  Cheltuieli (Marţi, 8 mai 2018, 8:44)

  RaduDreapta [utilizator]

  Am urmatoarele intrebari:
  1. De ce platiti Antena 3 din bugetul primariei, pentru promovarea imaginii dumneavoastra? Este o plata total nejustificata.
  2. De ce ati interventi in contractele noastre de salubritate, reziliindu-le, pentru a ne impune taxa celebra de salubrizare, de pana la 80 de lei PE LUNA? Serviciul REBU functiona foarte bine.
  3. Daca tot faceti cheltuieli din banii nostri (vezi intrebarea 1), de ce nu asigurati transportul angajatilor ADP, pentru a nu se mai urca transpirati si imputiti in mijloacele RATB, alaturi de platitorii de bilete. Nu v-au mai ramas bani dupa achizitionarea autovehiculelor Toyota Hillux noi?
  4. Credeti ca daca ne-ati fi informat de planurile privind ADP, Antena 3, etc. in capmania electorala, ati mai fi fost ales? Daca nu, ne-ati mintit prin omisiune si cu siguranta nu sunteti indreptatit pentru un nou mandat.

  Multumesc.
 • +4 (4 voturi)    
  Trotuar Bulevardul Tineretului 39-41 (Marţi, 8 mai 2018, 9:35)

  djcopilu2u [utilizator]

  In urma lucrărilor de amenajare parcări pe Bulevardul Tineretului trotuarul a fost îngustat. La numerele 39-41 trotuarul are după îngustare o lățime ridicol de mică. Nu pot trece doua persoane din sens opus dacă una dintre ele are cărucior de copil. Cum a fost posibil ca un trotuar de artera principiala din sector sa fie redus la statutul de trotuar de uliță ? Cine a proiectat aceasta lucrare ? Cine a aprobat aceasta lucrare ? Îl Invit pe Domnul Primar sa meargă personal cu un cărucior de copil pe aceasta porțiune si sa ne spună ce părere are.
 • +2 (2 voturi)    
  Reabilitare blocuri vechi Secuilor (Marţi, 8 mai 2018, 10:36)

  Cetateanul_t1234 [utilizator]

  Pe strada Secuilor exista blocuri vechi din '60 '70 care au tencuiala foarte degradata fiind un pericol public trecerea prin proximitate.
  De exemplu Bloc 20 este fix adiacent cu scoala
  Școala Gimnazială Numărul 190 si in proximitatea unei gradinite. Zona fiind tranzitata de foarte multi copii este un risc foarte mare oricand se poate desprinde o bucata din tencuiala. Blocul respectiv fiind locuit preponderent de pensionari , acestia nu au venituri pentru a sustine o reabiliare din fonduri proprii.

  Nu inteleg de ce astfel de blocuri nu sunt tratate cu prioritate iar altele care par in stare buna au fost deja reabiliate si izolate. Aveti o explicatie ? Exista un plan pentru asa ceva in urmatorii doi ani ramasi sau degradarea va continua?
 • +4 (4 voturi)    
  ROMANIA PARK si Gardul de pe Calea Vacaresti (Marţi, 8 mai 2018, 10:37)

  georgelp [utilizator]

  1. De ce nu s-a organizat dezbatere publica cu cetatenii din sectorul 4, pentru participarea activa a acestora in procesul decizional referitor la Romania Park? Conform informatiilor aparute in media costurile de amenajare ale acestuia sunt de 3.3 milioane Euro iar suprafata amenajata este de 26.000 mp.

  2. Cum justifica primarul Baluta gardul de pe Calea Vacaresti ? Acesta nu separa Calea Vacaresti de Parcul National Vacaresti asa cum in mod neadevarat s-a mentionat, pentru ca intre cele doua se afla o fasie de teren (pe toata lungimea) aflata in proprietatea unor private, pe care se vor construi blocuri.
 • +5 (5 voturi)    
  Transparenta (Marţi, 8 mai 2018, 10:43)

  Clop [utilizator]

  Primăria S4 bordureaza și asfaltează, fără sa precizeze când se termina lucrările, cine răspunde, care este planul de (re-re-re) amenajări. Orice lucrare trebuie sa aibă aviz public de șantier, cu date clare, făcute public. De ce, când, durata, cine, durata de garantie a lucrarii. De pilda, se re-re-asfaltează bdul Tineretului, se bordureaza a 1000-oara, au dispărut refugiile RATB.

  Operatorii economici constructori/executanți de lucrări de construire/intervenții pe domeniul public și/sau privat precum și constuctorii/executanții lucrărilor de refacere (asaltare/montaj pavaje/betonare) au următoarele obligaţii:
  să amplaseze la punctele de lucru panouri care să indice:
  - denumirea şi adresa lucrării;
  - denumirea beneficiarului;
  - denumirea proiectantului;
  - denumirea constructorului;
  - nr.telefon;
  - număr Autorizaţie de Construcţie;
  - eliberată de:
  - termen de execuţie:
  - data începerii şi data finalizării lucrărilor.
 • +5 (5 voturi)    
  Parcări vesus spații verzi (Marţi, 8 mai 2018, 11:05)

  Cyrus [utilizator]

  De ce, odata cu construirea a numeroase parcari, pentru un procent neglijabil din acest cost , nu se creeaza si linii verrzi, la marginile acestora?
  De ce nu are doar parcari si nici un spatiu verde în construcție?
 • +5 (5 voturi)    
  Liceul Floria Capsali (Marţi, 8 mai 2018, 11:37)

  Bri [utilizator]

  Domnul Primar,va rog sa explicati in direct situatia burselor de la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali".Multumesc
 • +5 (5 voturi)    
  Liceul de Coregrafie Floria Capsali (Marţi, 8 mai 2018, 11:42)

  Klaudia_bm [utilizator]

  Buna ziua,
  in anul 2014, cand erati viceprimar, ati promis un spatiu adcvat studiilor de specialitate ale elevilor liceului de coregrafie din Bucuresti (singurul de profil din Bucuresti si unul dintre cele 6 din tara).
  Intre timp ati ajuns primar, au trecut 4 ani si liceul activeaza in aceiasi cladire, care nu ii apartine, salile de balet sunt improprii, elevii se schimba in aceleasi clase unde se desfasoara orele de cultura generala, nu exista vestiare iar dusurile sunt deja un vis irealizabil.
  Va reamintesc ca nici sala de spectacole nu au la dispozitie si pentru a evolua in proiectele cadrelor didactice sunt purtati pe oriunde sunt primiti.
  As dori sa aflu cand se va face ceva concret in acest sau daca doriti desfiintarea acestei scoli?
  Multumesc
 • +2 (2 voturi)    
  Intrebari pentru domnul Primar Baluta (Marţi, 8 mai 2018, 11:51)

  KHI [utilizator]

  Buna ziua

  Doresc sa va adresez urmatoarele intrebari:

  1. Cand veti face o licitatie pentru delegarea serviciilor de curatenie si salubritate din Sector? Desi actualmente acestea sunt asigurate de ADP, acest fapt trebuia sa fie unul temporar, pana la organizarea unei noi licitatii. Cand se va organiza aceasta licitatie?
  Curatenia stradala din sector lasa mult de dorit de cand este preluata de ADP, spatiile verzi nu mai sunt ingrijite, gardul viu netoaletat (pe Calea Vacaresti vechi de exemplu).
  2. Cand vom avea si noi curatenie si spalare stradala (a carosabilului si a trotuarului) cu apa si detergent? Actualmente strazile se spala doar cu apa din Dimbovita, trotuarele sunt spalate doar cele de pe marile bulevarde (nu si cele de pe strazile secundare sau mai mici decat bulevardele).

  3. Reamenajarea bulevardului Tineretului. Asa cum precizau si alti cetateni si am sesizat si eu Primaria-fara vreun raspuns, in unele zone ale bulevardului, trotuarul a fost ingustat pana sub 1 metru latime, actualmente nepermitand circulatia normala a carucioarelor pentru copii si a pietonilor din sensuri opuse (pe bld Tineretului vis-a-vis de parcarea noua de 750 de locuri). Cum e posibil si cine verifica in teren lucrarile de reamenajare?

  4. Colectarea selective a deseurilor. Cand vom avea si in Sectorul 4 un astfel de sistem de colectare selectiva a gunoiului?

  5. De ce insistati sa faceti "celebra" parcare de pe strada Secerei desi toate deciziile emise de Primaria de Sector au fost anulate de instante de judecata? De ce nu faceti in acel loc un parc (asa cum era trebuia facut cand terenul a fost trecut in administrarea Primariei de Sector de la PMB)? stiu ca in zona sunt si alte spatii verzi (parcuri) dar la nivelul Capitalei suntem in procedura de infringement din cauza spatiului verde/cap de locuitor-stiti asta?
 • +1 (1 vot)    
  Intrebare (Marţi, 8 mai 2018, 12:01)

  Aparatorul [utilizator]

  1. Cand se incheie licitatia pentru contractul cu o firma de salubrizare, care este tegiversata de ceva timp?
  2. Care este obiectul reclamei facute la Antena 3 de catre PS4, platita din bani publici?
 • 0 (0 voturi)    
  Cateva intrebari (Marţi, 8 mai 2018, 12:05)

  Vicone [utilizator]

  Dle primar
  1. Ce parere aveti despre faptul ca partea de sud a Bucurestiului a devenit de fapt o prelungire a comunelor limitrofe? Ma refer in special la zonele in care circula tot felul de harburi care fac curse intre metrou Pta Sudului si aceste comune. Va deranjeaza vreun pic haosul, mizeria si aglomeratia produse de aceste "carute" care ne invadeaza zi de zi trotuarele, strazile dintre blocuri si locurile de parcare? De ce nu se construiesc statii si autogari civilizate la intrarile in oras? Legat de acelasi subiect, cum va explicati faptul ca la numeroasele sesizari cei de la Politia Locala ne-au raspuns ca "fiecare circula pe unde poate si cum poate". Serios?!
  2. Spuneti-ne si noua mai precis cu ce se ocupa, sau cu ce ar trebui sa se ocupe Politia Locala si unde -i putem vedea pentru ca acolo unde ar trebui sa fie nu sunt. Va dau un singur exemplu: in zona gurilor de metrou, zone in care indivizi dubiosi vand orice, direct pe troatuar fara niciun fel de jena. De ani de zile.
  3. Cum v-ati gandit sa rezolvati vesnica problema nerezolvabila a "producatorilor" din piete. Nu mai putem cumpara legume si fructe din pietele agro-alimentare deoarece le este ascunsa provenienta. Credeti ca este suficient faptul ca scrie pe un carton "capsuni romanesti"|? La inceput de aprilie? Noi vrem sa cumparam din aceste doar produse romanesti, de calitate, produse si comercializate doar de tarani. Cine vrea sa cumpere produse turcesti poate sa mearga in supermarket.
  4. Este chiar asa de greu sa puneti niste placute, in special in zonele foarte aglomerate, in care sa atentionati referitor la pastrarea ordinii, linistii si a curateniei? Conform legilor in vigoare si cu amenzile la vedere. Aici as avea in vedere si animalele care-si plimba cainii pe trotuare si nu curata mizeria lasata de acestia.
  5. In legatura cu parcarea care se construieste la Piata Sudului, credeti ca este cea mai buna solutie? Unde sunt trotuarele? Stiti ca de cateva luni mergem pe carosabil?
 • +3 (3 voturi)    
  Salon de evenimente ilegal Daimon events (Marţi, 8 mai 2018, 12:08)

  Marius1990 [utilizator]

  Buna ziua,

  Doresc sa stiu de ce salonul de evenimente "Daimon events" din parcul Tineretului - calea Piscului, nr.10(vizavi de sala Polivalenta), constuit ilegal pe un spatiu verde, fara autorizatie de construire nu a fost demolat pana acum. Tin sa precizez faptul ca destinatia initiala a cortului a fost schimbata peste noapte din spatiu destinat activitatilor sportive in salon de evenimente din care, seara de seara rasuna manele si muzica la maxim. http://daimonclub.ro/nunta-de-poveste/
  Cu stima,
  Marius
 • +4 (4 voturi)    
  Taxă salubrizare (Marţi, 8 mai 2018, 12:37)

  vasiledorobantu [utilizator]

  Nu vi se pare aberant ca într-o locuinţă în care sunt mai multe firme, fiecare firmă să plătească separat o sumă atât de mare, chiar şi cele fără activitate la domiciliu?
 • +4 (4 voturi)    
  Macelariti Spatiile Verzi ... (Marţi, 8 mai 2018, 12:42)

  mada1n [utilizator]

  Pana la sfarsitul mandatului dvs, credeti ca in sectorul 4 va mai exista notiunea de spatiu verde ?
  Asfaltati orice palma de pamant, puneti borduri triple, supraetajate, garduri, borduri pe mijlocul bulevardelor, ingustati trotuare, betonati copaci; este extrem de deprimant ce se intampla.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by