Primăria Sectorului 3 începe de joi, 3 mai, ridicarea mașinilor staționate neregulamentar, anunță instituția într-un comunicat de presă. Mașinile vor fi ridicate de un departament din Primărie în prezența Poliției Locale. Taxa pe care șoferii trebuie să o plătească pentru recuperarea mașinii este de circa 500 lei, pentru vehicule de pana la 5 tone. Mașinile vor fi depozitate într-un spațiu special amenajat pe str. Releului nr. 4.

Ridicare masiniFoto: Primaria sector 6

”Nu va fi o societate privată care să urmărească profit din această activitate. Va fi un departament din cadrul Primăriei Sector 3 și o să ridicăm fără excepție tot ce este pe spațiul verde, în zonele de siguranță din preajma școlilor și trecerile de pietoni. Nu vom face un jihad, dar consider că siguranța în trafic trebuie să rămână principala noastră treabă și protecția spațiilor verzi, fiindcă investim în spațiile verzi. Recuperarea mașinii va fi undeva la 500 de lei", a declarat primarul Robert Negoiță, recent, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Tarifele pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar sunt următoarele:

· Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

- cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;

- cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;

· Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

- cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;

- cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;

· Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

- în primele 24 de ore: 150 de lei;

- după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat.

Plata tarifelor aferente oprațiunilor de ridicare, transport și depozitare se face la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau pe platforma on-line www.ghiseul.ro.

Amenzile pentru staționarea neregulamentară se aplică în conformitate cu OUG nr. 195/2002.

Potrivit procedurii, activitățile de ridicare, transport și depozitare vor fi făcute doar de personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Serviciului Administrativ și numai în baza dispoziției de ridicare întocmite de către polițiști locali ai Sectorului 3 sau de către polițiști rutieri ai Brigăzii Rutiere București.

Activitatea de eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor ridicate de pe partea carosabilă se va efectua de către personalul cu atribuții în desfășurarea acestor operațiuni din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală.

Personalul Serviciului Administrativ care efectuează operațiunea de ridicare va fi însoțit obligatoriu pe toată perioada desfășurării acesteia de agentul constatator din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală sau al Brigăzii Rutiere București, după caz.

Dispoziția de ridicare se încheie în trei exemplare, dintre care primul rămâne la agentul constatator, iar celelate două la personalul Serviciului Administrativ.

La eliberarea vehiculului reprezentanții Directiei Generale de Poliție Locală vor preda cel de-al treilea exemplar proprietarului/deținătorului legal al acestuia.

Vehiculele/remorcile/rulotele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 sunt ridicate, transportate și depozitate în spațiul special amenajat din str. Releului nr. 4.

Proprietarii vehiculelor ridicate pot obține informații la numărul de telefon 021.9543 - dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală.

Recuperarea vehiculelor depozitate în spațiul special amenajat din str. Releului nr. 4 se poate face non-stop în baza chitanței fiscale care atestă plata tarifului aferent.

Reamintim că la nivelul Sectorului 3, Consiliul Local a adoptat Hotărârea nr. 312/2017 privind reglementarea activităților de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice administrate de Consiliul Local al Sectorului 3 care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reședință sistematizate pe domeniul public/privat al Municipiului București aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, precum și a altor mijloace de transport parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, modificată prin HCLS3 nr. 676/2017.

Regulamentul privind reglementarea activităților de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor poate fi consultat pe site-ul instituției, accesând link-ul: https://bit.ly/2JLyNfE