Întâlnire LIVE HotNews.ro

VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, a fost în studioul HotNews.ro

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 2 mai 2018, 14:54 Actualitate | Administratie Locala


Mihai Chirica, in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
Cum va rezolva Primăria Iași problema traficului aglomerat? Ce măsuri a luat instituția în ultimii 2 ani pentru reducerea poluării?  Când va avea orașul un nou plan urbanistic general, care să pună capăt dezvoltării haotice? Ce proiecte de investiții a realizat primăria în ultimii 2 ani și care este strategia până în 2020? Ce proiecte are instituția pentru Centenar? Mihai Chirica, primarul orasului Iași, este invitat joi, de la 15.30, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului. Realizator: Catiușa Ivanov.

Au trecut doi ani de mandat, iar Bucureștiul, dar și marile orașe din țară încă sunt departe de imaginea proiectată de primari în campania electorală din 2016. Străzi neasfaltate, investiții întârziate, locuri insuficiente în creșe și grădinițe. S-au întâmplat însă și lucruri bune, proiecte care au schimbat față unui cartier sau a unei comunități. Ce au făcut în cei doi ani de mandat primarii din România și mai ales ce nu au făcut, de ce probleme s-au lovit și ce vor face în timpul rămas, aflați în întâlnirile live video HotNews.ro cu aleșii locali.Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3268 vizualizari

 • Alegeri 2020 (Miercuri, 2 mai 2018, 15:17)

  Emil_Studentu_Minune [utilizator]

  Voi pune, pe scurt, 3 intrebari legate de alegerile de peste 2 ani:

  1. Veti candida independent? Sau veti candida de pe listele vreunui partid? Aveti contacte cu vreun partid, de stanga ori de dreapta?

  2. Stiti ceva despre contracandidatii dumneavoastra? Aici, la Bucuresti, s-a aflat ca Tudorel Toader ar fi tentat de acel post. Sustinut, probabil, de alde si/sau psd. Ce stiti despre acest lucru?

  3. Dupa ce ati fost dat afara din psd, cum a devenit colaborarea cu consilierii psd? Va blocheaza ori va sustin proiectele?
 • Marcaje (Miercuri, 2 mai 2018, 15:55)

  ovideatza [utilizator]

  1. De ce nu ati luat masuri in privinta circulatiei in regim de santier pe noua strada "Splai Bahlui Mal Drept"?

  De peste 6 luni s-a circulat pe respectiva strada in regim de santier, fara marcaje provizorii sau definitive, fara a avea o receptie a lucrarii in cauza.

  2. Care va fi sensul de circulatie definitiv pe noua strada, dupa reabilitarea Sos. Nationale pe segmentul P. Piatra-P.Ros?

  3. Luati in calcul in mod serios inversarea sensurilor de circulatie pe cele 2 Splaiuri? Ar aduce nenumarate beneficii, eliminearea virajelor la stanga in lungul splaiurilor.
  Daca da, cand?

  4. Cand veti introduce si pe ce segmente banda unica pentru transportul in comun? Este absolut necesara pentru asigurarea circulatiei mijloacelor de transport in comun, situatia actuala impinge din ce in ce mai multi oameni sa renunte in favoarea automobilului personal, tocmai din lipsa de predictibilitate a sosirii in statie a autobuzelor/ tramvaielor. Fara banda unica, indiferent de cate autobuze/ tramvaie veti trimite la strada si de calitatea acestora, transportul in comun nu va atrage inapoi persoanele care au renuntat la el.

  5. Luati in calcul interzicerea virajului la stanga pe marile bulevarde, cu indicatoare de obtinere a respectivei directii prin viraje multiple dreapta?

  6. Cand veti introduce timpii dedicati de viraj stanga in cadrul semaforizarilor in intersectii? Suntem cam printre ultimele orase din tara care nu au timp dedicat virajului stanga, ceea ce genereaza ambuteiaje si accidente prin tot orasul. Masura simpla care ar aduce beneficii imediate sigurantei traficului auto.
 • Poduri peste Bahlui (Miercuri, 2 mai 2018, 15:57)

  ovideatza [utilizator]

  1. Care este stadiul proiectelor privind cele 3 noi poduri peste Bahlui?

  2. Licitatia pentru executie de anul trecut pentru primul din cele 3 a fost anulata. Cand va fi reluata aceasta licitatie?

  3. Exista bani in bugetul anului 2018 alocati efectiv pentru lucrari la respectivul pod (credite bugetare, nu de angajament)? Daca da, cati. Daca nu, intentionati sa fie inclus la rectificare sau macar in bugetul anului 2019?
 • Proiect POR 2007-2013 Semaforizare inteligenta (Miercuri, 2 mai 2018, 16:02)

  ovideatza [utilizator]

  1. Care este stadiul proiectului din cadrul POR 2007-2013 privind semaforizarea inteligenta a orasului?

  2. De ce nu sunt pornite semafoarele nou instalate in intersectii? Exista nenumarate intersectii unde functioneaza inca vechile semafoare.

  3. Sistemul pe intersectiile in care este functional, functioneaza in mod "inteligent-adaptiv" sau pe baza de timpi prestabiliti?
  Desi s-au facut investitii importante, butoanele pentru trecerile de pietoni sunt complet nefunctionale de 4-5 luni pe bdul Pacurari, se aprind continuu.

  4. Cand preconizati ca va fi pornit sistemul in mod complet in mod dinamic, astfel incat sa inceapa sa curga cele 6 luni anuntate in care sistemul "invata" pana va atinge o eficienta ridicata dorita?

  5. Cati bani va returna Primaria catre AMPOR in cazul in care nu veti reusi finalizarea proiectului pana la sfarsitul lui august 2018 (data finala pentru implementarea proiectelor din POR 2007-2013 conform informatiilor pe care le cunosc).

  Va multumesc.
 • Masini parcate pe/ langa trecerile de pietoni (Miercuri, 2 mai 2018, 16:10)

  ovideatza [utilizator]

  Care sunt masurile pe care le luati pentru eliberarea trecerilor de pietoni si a perimetrelor imediat adiacente de masini parcate?

  Sunt foarte multe in zona Gara, str. Arcu, precum si in lungul bulevardelor, constituind un adevarat pericol pentru pietoni.

  Va rog sa aveti in vedere metoda "vecinilor" de la Vaslui: popice cu talpa de beton amplasate pe o raza de 3-4m inainte si dupa fiecare trecere de pietoni.
 • Poluare Iasi (Miercuri, 2 mai 2018, 16:12)

  Reparis [utilizator]

  Salutare tuturor!
  Salut Mihai !

  Ma bucur sa vad ca aveti un primar activ si reactiv in redactie.
  O intrebare tot referitor la poluarea generata de traficul auto in orasul nostru, Iasi:

  Impreuna cu baiatul meu, Razvan (5 ani), incercam sa facem viata mai buna tuturor si mergem pe bicicleta aproape zilnic (casa-gradinita-casa), in felul asta lasand acasa masina. De ieri am inceput sa purtam esarfe la gura si nas pentru ca am observat ca 1 din 10 autoturisme emana fum (negru, albastru, diverse). Aerul este foarte incarcat, este foarte poluat, iar oamenii nu par sa aiba vreo remuscare.
  Ce planuri are primaria pentru a ingradi/bloca accesul autoturismelor care nu corespund normelor de buna fucntionare ?
 • Politia Locala (Miercuri, 2 mai 2018, 16:16)

  ovideatza [utilizator]

  Politia Locala va transmite un raport privind actiunile de prevenire in ceea ce priveste traficul rutier?

  Pentru ca in zone critice, precum Gara sau Bdul Nicolina, Sos. Nationala zona Vama (actuala Directie Finante Publice PF) sunt foarte multe cazurile in care se parcheaza aleatoriu pe prima banda, pe "avarii" sau nici macar, caz in care se formeaza adevarate ambuteiaje din cauza nevoii de restrange a traficului rutier pe 1 banda din 2.

  Va rugam sa impuneti Politiei Locale rute zilnice prin care sa supravegheze respectarea Codului rutier:
  - prevenirea blocajelor
  - eliberarea zonelor din vecinatatea trecerilor de pietoni
  - eliberarea benzii 1 in vecinatatea intersectiilor (pentru ca se parcheaza exact pana in intersectie, se sta la coada pe banda 2 in loc sa se poata folosi 2 benzi -> exemplu str. Arcu intersectia spre Gara).
  - prevenirea parcarilor pe spatiile verzi.

  Nu ne ajuta cu nimic daca respectivii sunt sanctionati ulterior, important e sa prevenim sa nu mai suferim din aceste motive.
 • Spatii verzi (Miercuri, 2 mai 2018, 16:18)

  ovideatza [utilizator]

  Care este planul de extindere a "inverzirii" spatiilor si a plantarii de gazon spre cartiere?

  Ce cartiere vor fi supuse lucrarilor de plantare gazon in cadrul acestui an?

  Momentan s-au executat lucrari doar in zonele centrale, cu un succes deosebit as spune, insa marea majoritate a cetatenilor locuiesc in cartiere, unde au nevoie de spatii verzi curate, fara nisip/ pietris care se ridica in atmosfera pentru a fi inhalate ulterior.
 • Contructii noi intre blocurile actuale (Miercuri, 2 mai 2018, 16:24)

  ovideatza [utilizator]

  Care este pozitia dvoastra in ceea ce priveste aparitia a din ce in ce mai multe constructii de locuinte colective pe spatii verzi, sau nu, retrocedate de cele mai multe ori in natura?

  Nu considerati ca orasul ar progresa mult mai mult in cazul in care Primaria ar propune terenuri la schimb in alte zone pentru acei proprietari care obtin dreptul la retrocedare?

  Masuri de fortare a unui schimb exista, exista in oras cazuri in care Primaria a limitat functiunea unor zone de teren la "parcare", ceea ce face complet inutila opozitia respectivului in fata unei propuneri de schimb de terenuri.

  Va propun ca Primaria sa faca un plan de extindere a orasului catre o noua zona, cu strazi, transport in comun, utilitati, iar terenurile sa fie concesionate investitorilor/ facut schimb cu dezvoltatorii imobiliari care au terenuri intre alte blocuri, cu anumite obligatii:
  - sa respecte anumiti indicatori generali pentru respectiva zona, astfel incat sa se asigure o uniformitate arhitecturala
  - sa construiasca in termen de 2-5 ani ani investitia propusa
  - etc.

  Presiunea imobiliara este mare, iar o dezvoltare unitara la propunerea primariei a unui nou cartier ar fi extrem de bine venita.
 • Centura (Miercuri, 2 mai 2018, 16:30)

  ovideatza [utilizator]

  Ce informatii aveti despre posibila licitare a tronsonului 3 din proiectul Variantei de ocolire Iasi?

  S-au facut demersuri pe langa Ministerul Transporturilor pentru a constientiza ca respectivul Tronson 3 nu va ajuta in mod real Mun. Iasi sa scape de poluare, ci doar va elibera partial cateva cartiere?

  Intentionati sa restrictionati traficul greu pe Canta-Gara-Gara Internationala sau nu?

  Care sunt motivle care va fac sa nu luati aceasta masura in acest moment? Este o masura promisa din campania electorala si care nu a mai fost pusa in aplicare.
 • Centura Iasi - legatura Dacia - rond Uricani (Miercuri, 2 mai 2018, 16:32)

  ovideatza [utilizator]

  Ia in calcul Primaria Iasi construirea legaturii Dacia - rond Uricani din fondurile proprii, pe modelul Brasovului?

  Desi face parte din proiectul de centura, respectiva legatura nu putem spune ca este in sarcina M. Transporturilor, de ea beneficiind exclusiv locuitorii mun. Iasi, fiind de importanta locala.

  Astfel, o urgentare a derularii respectivului proiect s-ar putea face doar cu fonduri ale Mun. Iasi + eventuala cooptare a celor din Miroslava pentru zona in care strada este posibil sa nu fie pe raza Mun. Iasi.
 • Colaborare cu localitatile invecinate (Miercuri, 2 mai 2018, 16:35)

  ovideatza [utilizator]

  Care sunt proiectele pe care le derulati in special cu Primaria Miroslava?

  Cele 2 Primarii colaboreaza la dezvoltarea zonei sau nu? Care ar fi motivele pentru care acest lucru nu se intampla?

  Spre exemplu, legatura cartierului Nicolina+Valea Adanca+CUG cu mun. Iasi ar putea fi facuta mult mai usor prin asfaltarea tuturor strazilor care duc spre Miroslava + legatura mai departe catre Pacurari.

  De asemenea, este necesar un plan de mobilitate integrata pentru cele 2 primarii, avand in vedere ca Miroslava a devenit "dormitorul" pentru cei care lucreaza in Iasi, si astfel cele 2 entitati teritoriale sunt interdependete.
 • Teren Iasi - constructii case tineri (Miercuri, 2 mai 2018, 16:37)

  Reparis [utilizator]

  Buna ziua !

  Ce strategie are primaria Iasi pentru tinerii ce doresc construirea unei case in orasul Iasi ?

  Marius Munteanu
 • Stadiu proiecte POR 2014-2020 (Miercuri, 2 mai 2018, 16:37)

  ovideatza [utilizator]

  1. Cand vor fi depuse proiectele pentru accesarea fondurilor pe Axa 4, in cadrul POR 2014-2020?

  2. Care este lista concreta a acestor proiecte + fisa de proiect cu descriere succinta? Unde o gasim?
 • ok. (Miercuri, 2 mai 2018, 16:41)

  berenger [utilizator]

  1. în afară de statura de dizident în psd, ce proiect major ați făcut în iași? pasajul din fundație, pasarela băncilă, dezvoltarea aeroportului sunt toate proiecte demarate înaintea mandatului chirică. de atunci, nu s-a mai făcut nimic important în oraș. de ce?
  2. iașul se sufocă pe toate căile de acces. ce planuri aveți pentru traficul din vestul orașului, pe ruta tg. frumos-iași, în condițiile în care ambuteiajele sunt continue pe e583? la fel, ce veți face cu celelalte căi de acces în iași?
  3. ați construit o trecere de pietoni, acum câteva luni pe care ați dat peste 80000 de lei (la popasul păcurari). știți că nu mai este vopsea pe ea?
  4. timpii la semafoare sunt din ce în ce mai prost calculați. de fapt, aglomerația din oraș este mai mare de când a fost implementat noul sistem de semaforizare. ce aveți în plan pentru remediarea acestei probleme?
  5. parcul din elena doamna este la fel de neîngrijit ca acum 25 de ani. ce planuri există în privința lui?
  6. când aveți de gând să opriți construcția de clădiri înalte în zone foarte aglomerate?
 • consolidarea clădirilor istorice (Miercuri, 2 mai 2018, 17:59)

  florinos [utilizator]

  Ce planuri are Primăria Iaşi pentru consolidarea clădirilor istorice care necesită renovări urgente:
  - Muzeul de Istorie Naturală de pe Independenţei - aici a fost ales domnitor Al. Ioan Cuza la 15 ianuarie 1859
  - Notre Dame de Sion - Filarmonica Moldova
  - Casa Dimitrie Ghika zis Gangul Repetenților, fost sediu al Securității - Bd. Carol I (Copou) nr. 3
  - Institutul de Igienă M. Ciucă - lângă BCU - Bd. Carol I nr 1, de ani de zile este in paragina desi este intr-o zona turistica
  - zona de pe bd. Ştefan cel Mare numita la Cub, la subsol este mizerie
  - Observatorul Astronomic din dealul Copoului este inchis desi este in posesia UAIC.
  - Cimitirul Evreiesc
  - fostul Palat al Copiilor de pe strada Săulescu, aflat in renovare de ani de zile
  - turnul Bisericii Spiridon - in renovare de 2 ani
  - Institutului de Istorie si Arheologie str. Lascăr Catargi
  - Casa Asigurării Meseriașilor azi Clinica de Stomatologie Infantilă de pe bd. Independenţei
  - blocul de peste drum de Casa Asigurării Meseriașilor unde este Piața agroalimentară (COMAT SA), etajul 1 pare neterminat - link google maps: https://bit.ly/2FyXxFr
  - Casele vechi de pe Str. Agatha Bârsescu lângă Picasso unde locatarii fac focul in curte si arunca gunoiul peste gard, la fel Pasajul Cuza Voda (lângă Oficiul Poștal nr. 1) cu vechea cafenea Chateau aux fleurs vizitată de Mihai Eminescu si Ion Creangă
  - la fel imobilul de la intersecţia strada Cuza Vodă cu George Enescu (https://bit.ly/2reZDG9) distrus cei care au locuit ilegal
  - strada Cuza Vodă si 14 Decembrie 1989 aflate in Centrul Istoric dar ocupate de minorități, aceste imobile pot fi renovate si amenajate magazine, hosteluri, ceainării, cafenele care pot aduce bani la bugetul primăriei, nu înțeleg de ce locuinţele sociale trebuie sa fie in centrul orașului
  - pe str. Lascar Cargi sunt multe case vechi părăsite unde s-au stabilit persoane fără adapost si grădinile sunt pline de gunoaie, cine ar trebui sa intervină si sa faca curat desi este teren privat
 • Parcari UMF si UAIC (Miercuri, 2 mai 2018, 18:31)

  florinos [utilizator]

  - de ce reclamatiile realizate prin aplicatia Iaşi Report nu au mai fost preluate din 11 Aprilie adica de 3 saptamani ? Aplicatia a fost lansata in martie.
  - cum comentați suspiciunile ca la Salubris maidanezii sunt prinși si sterilizați doar pe hârtie ? vezi articolul https://bit.ly/2reraqA
  - in zona UMF (Facultatea de Medicina) au fost 3 accidente in 3 luni, unul soldat cu moartea unei studente, de ce nu face nimic Primaria sau Politia Rutiera pentru reorganizarea transportului in acea zona.
  - de ce Primaria Iasi nu organizeaza echipe care sa circule pe strazile din cartiere si sa noteze/rezolve problemele din oras ? de la cabluri rupte si suspendate pe stalpi pana la gropi in asfalt, maidanezi, lipsa cosuri de gunoi, masini parcate pe trotuar etc.
  - de ce nu se organizează grupuri de la Politia Locala care sa patruleze zilnic pe ruta Palatul Culturii, Stefan cel Mare, Piata Unirii, bd. Carol, Independentei, Cuza Voda, cu siguranta ca vor gasi multe motive sa dea amenzi/reclamatii, avertizari de la mașini parcate aiurea la zone insalubre, cerșetori.
  - de ce pe site-ul primăriei nu exista o lista clara cu adresele de email/ telefoanele institutiilor unde se pot face reclamatii/sesizari ? Ex. pentru Servicii publice Iasi, Salubris, Citadin, Politia Locala etc. Lista ar trebui afișata la afișierul fiecărui bloc din Iasi.
  - cum de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, peste drum de Primaria Iasi exista intotdeauna cersetori și maidanezi ?
  - de ce Primaria nu obligă sau sprijină amenajarea de parcări subterane in jurul Universitatii Cuza Voda sau Facultatea de Medicina, ambele avand sediile actuale de prin 1860, prima cu 23.800 de studenți şi cadre didactice iar UMF cu peste 10.000. Ambele au piețe publice in fața sediilor, cred ca se pot atrage bani europeni pentru amenajarea parcarilor pe 3-5 etaje subterane, asa cum exista la facultățile din străinătate.
 • Soseaua Barnova (Miercuri, 2 mai 2018, 19:13)

  stevej [utilizator]

  Buna ziua Domnule Primar,
  Va rugam sa ne spuneti cand vor incepe lucrarile pe Soseaua Barnova? Stim ca de vreo 2 ani tot trebuie sa inceapa.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.
 • Reclamatii inutile la PrimariaIasi - 8 luni toneta (Miercuri, 2 mai 2018, 19:21)

  vlad.pe [utilizator]

  - in septembrie anul trecut am făcut o reclamație la Primăria Iasi (nr. 94153/25.09.2017) pentru o toneta de ziare pe strada Nicolina nr 2, in dreptul fastfood-ului Prima Food - Fornetti care este montată pe pista de biciclete si care când are ușile deschise mai rămâne doar 1 metru spațiu de circulație pentru pietoni deși este o zona intens circulata. In noiembrie mi s-a răspuns ca Politia Locala a făcut demersuri pentru mutarea amplasamentului si a fost contactat 'Biroul de avize mici întreprinzători', iar societatea a fost notificata sa-si schimbe amplasamentul conform deciziei 'Comisiei privind analiza situatiei amplasamentelor temporare pe locuri publice si a functionarii agentilor economici pe raza Municipiului Iasi' (Referat nr. 103465 / 17.10.2017 - notificare nr. 107240 / 26.10.2017) --- dar persoana reclamata nu s-a conformat, suntem în luna mai, la 8 luni de la sesizare și toneta este tot acolo!

  - in Iași este o problema cu amplasarea tonetelor de ziare, este una părăsita pe strada Lapusneanu, înspre pasajul Mihai Eminescu, la un metru de trecerea de pietoni, la fel si cea de pe Șoseaua Nationala de lângă sediul PNL, unii șoferi sunt pusi in dificultate pentru ca toneta este prea aproape de trecere, alta este pe Anastasie Panu, intre Moldova Mall si Hotelul Moldova, la 1 metru de trecere, chiar nu se poate găsi o alta zona care sa nu pună in pericol pietonii ?

  - acum 3 luni am facut o reclamatie la Salubris pentru 2 maidanezi, mi s-a transmis săptămâna trecuta ca au prins 6 maidanezi dar câinii reclamati de mine sunt încă acolo, este o strada mica, le-am atașat si poze deci îmi vine greu sa cred ca este o confuzie.

  - de ce pe bulevardul Stefan cel Mare, pe porțiunea pietonala, sunt vreo 4 instituții publice: Camera Agricola, Partidul UNPR si PSD plus Primăria, nu ar fi mai logic ca aceste instituții unde lucrează sute de oameni sa fie mutate într-o alta zonă care nu este așa aglomerată iar imobilele sa fie redate unui circuit turistic sau HoReCa ?
 • Turism - idei nr. 1 (Miercuri, 2 mai 2018, 19:53)

  vlad.pe [utilizator]

  - acum sediul Turist Info este amenajat in spatele Cinematografului Victoria, intr-o zona mai putin turistica, de ce nu este amenajat in Palas Mall pentru a fi deschis si in Weekend sau in Piata Unirii ?
  - de ce Manastirea Trei Ierarhi este inchisa zilnic intre orele 12-15 pentru curatenie ? Cum de alte biserici pot face curatenie mai devreme sau dupa ora 20 ? In Manastire este inmormantat Cuza Voda, Dimitrie Cantemir si familia lui Vasile Lupu, este totusi localizata in centrul istoric iar turistii au ce vedea.
  - exista persoane din staful primariei care se ocupa de turismul din oras ? care citesc review-urile de pe TripAdvisor, Google Maps, Lonely Planet etc. ? pentru Muzeul Unirii de pe str. Lapusneanu. o turista din UK se plange ca nu a functionat ghidul audio, alta declara ca staful nu vorbea engleza iar explicatiile sunt doar in limba română: ȚFews signs only in Rumanian and also no explanations and the staff couldnt speak any language so quite dissapointed for me that I was looking for learn more about Rumanian history :(Ț
  - cand se va gasi o locatie pentru Muzeul Teatrului care a trebuit sa se mute din casa unde a copilarit Vasile Alecsandri fiind retrocedata in 2010, iar acum muzeul este inghesuit la etajul Muzeului Eminescu din Copou ?
  - la Muzeul Municipal (clădirea Burchi - Zmeu) amenajat acum 2 ani cu fonduri europene, nu exista personal muzeal
  - de ce nu exista un Card Turistic pentru vizitarea mai multor muzee din oras asa cum exista in orasele civilizate ? Un card si o brosura cu detalii in limba engleza sau franceza, cu program de vizitare, o harta turistica si sa fie inclus biletul RATP pentru 2 zile, nu cred ca ar fi o investitie asa mare
  - de ce de sarbatorile legale majoritatea muzeelor sunt inchise ? tocmai in acele zile vin mai multi turisti, un muzeu poate folosi voluntari ca in Noaptea Muzeelor, ziua libera poate fi recuperata in alte zile din cursul saptamanii
 • Idei Turism 2 (Miercuri, 2 mai 2018, 20:10)

  vlad.pe [utilizator]

  - de ce fotografiatul in Muzeele Iesene este interzis ? In strainatate este incurajat sa fotografiezi cu telefonul fara blitz si sa postezi imaginile pe retelele de socializare, asa isi face reclama orasul si muzeul
  - de ce muzeele nu au macar cateva ghiduri printate si traduse in engleza, franceza ? Nu cred ca este asa greu de realizat, doar avem in oras facultate de istorie, geografie, filologie.
  - Iasiul este orasul unde s-a publicat in 1790 primul ziar de pe teritoriul actual al României: Courier de Moldavie, apoi avem revista Albina Romaneasca in 1829 de Ghe. Asachi, in 1876 Mihai Eminescu a fost redactor la ziarul Curierul de Iassi, revistă literară Viața Românească in 1906 etc, de ce Biblioteca Centrala nu atrage fonduri pentru scanarea si publicarea la liber a acestor ziare / periodice care au valoare istorica, asa cum s-a intamplat in Cluj sau Bucuresti (digibuc) ?
  - am fost anul trecut la Turist Info si mi-a fost oferita o harta geografica a orasului nu una turistica
  - exista un program de colaborare cu orasele din jurul Iasiului ? Daca un turist bate drum pana in Iasi poate ar trebui ca primaria sa ofere sprijin si reclama pentru pachete turistice pentru vizitarea Manastirilor din Bucovina, trasee pe Ceahlau si vizitare Cetatea Neamtului si chiar Chisinau si Cramele Cricova etc.
  - daca tot avem aeroport, cum isi face orasul reclama in aeroportul din Chisinau, Ucraina, Ungaria sau Bulgaria ?
  - acum 2-3 ani era un program de amenajare a catacombelor din oras
  - ar trebui ca traseul Palat - Stefan cel Mare, Cuza Voda, Piata Unirii, Copou sa fie spalat lunar cu aparate sub presiune
  - zilnic vad minori care cersesc in fata la Mitropolie, in statia Ratp de la Unirii, Lapusneanu
  - exista un program de amendare a proprietarilor din Centrul Vechi care nu-si renoveaza cladirile ? Primaria poate constata stadiului fizic al construcției și includerea ei pe lista imobilelor supraimpozitate.
  - str. cuza trebuie un program de renovare si atragere de mici afaceristi
 • Evaluari si Responsabilitate in Primaria Iasi (Miercuri, 2 mai 2018, 20:24)

  florinos [utilizator]

  - Cum evalueaza Primaria Iasi institutiile in subordine si directorii care le conduc ?
  - de ce instituțiile aflate in subordinea Primariei nu publica clar pe site numărul de angajati, bugetul anual iar lunar o lista cu problemele rezolvate ? Doar asa se poate eficientiza sistemul public plus incurajarea de reclamații si sesizări.
  - domnul primar a calatorit in multe orase din strainatate, ce i-a placut acolo si isi dorește sa implementeze in orasul Iasi ?
  - pe strada Florilor unde locuiesc se parchează pe trotuar, copiii care învață la Liceul Racovita sunt nevoiți sa circule printre masini, de ce nu se montează popice sau o reamenajare a drumului cu sens unic ?
  - cartierul Nicolina a fost construit in anii '60, multi copaci sunt uscati si sunt pericol pentru cetățeni, de ce nu exista un program de toaletare si replantare ? Nu stiam ca vine primavara ?
  - cartierul Nicolina are multe spatii verzi amenajate la parterul blocurilor, unele de 10 metri lățime, dar care au fost confiscate de cei care locuiesc la parter, de ce nu se reamenajează spațiul asa cum s-a făcut in Piatra Neamț unde s-au destiintat gardurile din jurul blocurilor, s-au replantat copaci si arbuști, s-au montat bănci iar pe spatiul liber s-au amenajat locuri de parcare si trotuare civilizate.
  - primaria ar trebui sa organizeze anual un eveniment cu bloggeri de turism din țara si străinătate, sa le ceara idei si pareri de îmbunatățire a turismului in oras
  - ar trebui sa se incurajeze reciclarea selectiva, acum gunoiul este luat la grămadă si sunt zone in oraș unde nu exista pubela speciala pentru hartie, plastic sau sticla. Ar trebui sa se înceapă reciclarea din grădinițe si in campusurile universitare.
  - am făcut o reclamatie la Primarie referitoare la cablurile care atârnă pe stâlpi, mi s-a răspuns ca asa este in tot orașul, chiar nu exista niciun plan ? nu se știe cine are dreptul sa dețină fire pe stâlpi ?
  - ne lăudam cu IT-ul din Iasi dar Primăria a cumpărat o aplicatie din Oradea ...
 • Iasi Report nu mai funcționează de 3 saptamani (Miercuri, 2 mai 2018, 20:56)

  florinos [utilizator]

  - de ce nu mai functioneaza aplicatia Iasi Report ? de 3 saptamani nu s-au mai publicat / editat reclamatiile
  - ce ati invatat de la celelalte orase din România si vreti sa aplicati in Iasi ?
  - de ce nu se renunta la pomenile de Ziua Unirii, Sf. Parascheva sau 1 Mai ? PSD a marit pensiile si ajutoarele sociale, asa dar ii umiliti pe cei care stau la coada pentru un mic sau o placinta plus ca toata tara crede ca aici locuiesc doar milogi. Le puteti oferi steaguri cu tricolorul
  - de ce in Muzeele din Iasi nu se gasesc de vanzare carti despre Istoria Iasiului ? Avem carti scrise de Rudof Șutu, N. A. Bogdan, Ion Mitican etc. unele publicate de edituri din Iasi
  - in Iasi avem Facultate de Istorie dar daca vrei sa gasesti o harta cu Iasiul de la 1800 atunci te lovesti de usi inchise si nepasare, de ce nu se incurajeaza o comunitate de tineri istorici ?
  - pe strada Lapusneanu, langa anticariat sunt 2 maidanezi de mai bine de 2 ani, chiar nimeni din primarie sau salubris nu i-a vazut ?
  - mozaicul din Piata Unirii este distrus si murdar desi ar trebui sa fie un simbol al orasului, saptama trecuta era un container de gunoi plasat pe mozaicul din fașa Hotelului Unirea
  - casutele de pe bd. Stefan cel Mare ar sta mai bine pe esplanada de la Cub, asa s-ar evita aglomeratia pe pietonal
  - unele cladiri publice nu au aviz ISU, ce face Primaria Iasi in acest sens ? Vezi Casa de cultura a studentilor
  - suntem in an centenar, de ce nu avem o statuie cu Regina Maria ? Singurele femei care au statui in Iasi sunt Veronica Micle si Otilia Cazimir
  - ce se intampla cu casele vechi transformate in locuinte sociale de pe Elena Doamna ? Nu ar fi mai bine o relocare a celor care locuiesc acolo ?
 • Cale acces Parcul Podu Ros - Bis. Lipoveneasca (Miercuri, 2 mai 2018, 21:00)

  vlad.pe [utilizator]

  Parcul Podu Ros de langa Biserica Lipoveneasca este amenajat aiurea, cel mai mare flux de pietoni este pe direcția Podu Ros înspre Palat adica trecerea de pietoni de pe strada Palat de la BCR - Biserica Sf. Constantin, însa pe traseu sunt instalate 4 bănci de lemn fix pe trotuarul de un metru jumătate dinspre Splai Bahlui Mal Stâng, trebuie sa ocolești 2 asa zise mese de șah si sa mai ocolești un spațiu verde in forma circulara.
  Înțeleg ca se vede frumos din spațiu, cu 4 sectoare de cerc, dar cine a amenajat căile de acces nu a eficientizat deloc zona parcului din partea nordica, asa ca spațiul verde dinspre trecerea de pietoni de pe strada Palat este des călcată in picioare de pietonii grăbiți.

  Dacă tot se amenajează acum centrul parcului Podu Ros, probabil pentru montarea steagului tricolor, nu ar fi mai bine amenajarea unei căi de acces directe din centrul parcului către trecerea de pietoni dinspre Biserica Sf. Constantin si Elena ?

  Mulțumesc frumos pentru înțelegere. Imagine Google Maps, problema este cu drumul din partea de sus înspre Biserica de peste drum: https://bit.ly/2JOGmT9
 • Autostrada cand?? (Miercuri, 2 mai 2018, 22:46)

  Anonym [utilizator]

  De ce voteaza Moldova cu PSD avand in vedere ca in trecut dar si in perspectiva anilor urmatori nu se face nimic pentru infrastructura rutiera din regiune?
  E85 e cel mai ucigas drum din Romania.
  Regiunea Moldovei este cea mai populata regiune.
  De ce sa fac 2 autostrazi peste Carpatii Meridionali si in Moldova nu?
 • Fluidizare trafic spre si dinspre Iasi (Joi, 3 mai 2018, 1:09)

  eGerula [utilizator]

  Se construieste foarte mult in comunele invecinate Iasului: Lunca Cetatuii, Miroslava etc. Tot mai multa lume se muta din oras dar caile de acces catre oras sunt aceleasi si deja nu mai fa fata de cativa ani. Se circula infernal pe aceste sosele cu o banda la orele de varf.
  Exista vreun plan de a crea si alte drumuri spre oras?

  Sa incerci sa mergi pe bicicleta pe aceste rute este nebunie curata. Microbuzele ptr transport persoane spre Miroslava sunt niste mizerii.

  La bariera peste calea ferata din Canta (BJATM) se asteapta uneori si cate 30 min. in conditiile in care CFR este falimentara si cei care produc bani pierd timpul asteptand. Podul construit ca solutie e subdimensionat si nu face fata.
  Tot aici la bariera, ati vazut cum traverseaza pietonii? La un loc cu masinile, nu este prevazuta trecere si pentru pietoni. Soseaua de la bariera inspre Dacia e plina de gropi iar "trotuarele" sunt un dezastru. Incercati sa va ganditi cum trece pe acolo o mama cu copil in carut.

  Stiti ca in Iasi azi iti speli masina si in doua zile are pe ea strat de praf de-un deget?!
 • Idei Spatiu verde (Joi, 3 mai 2018, 9:21)

  florinos [utilizator]

  - Ar trebui amenajată o zona de agrement in Gradina Botanica care are o suprafață de aproximativ 100 de hectare, fiind una din cele mai mari din Europa. Astazi doar zona de la intrare este reparata adica 20%, restul este ca după razboi, alei sparte, trepte rupte, lac murdar si fara zona de agrement. Ar trebui aduse bărci si hidrobiciclete pentru a pune in valoare lacul, se pot instala foișoare unde te poti adaposti de ploaie sau soare. Acum iarba este necosită, sunt mulţi maidanezi si nu exista toalete. Tot spatiul poate fi curatat si reamenajat cu bani putini. Ieșenii au dreptul la un spatiu civilizat de relaxare, nu doar zona Palas.
  - pe spatiul verde din jurul Teatrului National ar trebui montate banci pentru relaxarea turistilor, la fel si spatiul verde din jurul Mitropoliei Vechi (Biserica Sf. Gheorghe)
  - parcul Independentei arata ca dupa razboi, banci rupte si alei sparte
  - ar trebui instalate banci pe spatiul verde din jurul Palatului Copiilor de pe bd. Carol I, poate si plantarea unor copaci, arbusti
  - ar trebui desfiintat gardul de pe terenul dinspre bulevardul Carol I (Copou) din fata Spitalului Clinic Militar de Urgență si redat cetăţenilor prin montarea de banci si plantarea de copaci si arbusti
  - trotuarul din partea stânga a corpului A al Universitatii Cuza Voda este tot timpul blocat pentru ca in colțul trotuarului lat de 2 metri este instalată singura tonetă RATP care se afla intre Campusul studențesc si stația din fața Universitatii, ar trebui mutată peste drum unde trotuarul este mai lat si deja sunt alte tonete, astfel se evita aglomeraţia. De asemenea, trebuie mutată si toneta unde se vând flori, cea de lângă Campusul Titu Maiorescu, toneta care ocupa trei sferturi din trotuarul parcurs de câteva mii de studenți care ies din campus si merg la Universitate.
  - ar trebui sa se amenajeze un traseu de biciclete prin pădurea Ciric
  - trebuie un investitor in Zona balneară Nicolina, sa se puna in valoare izvoarele de ape minerale ca la complexul Therme
 • Intrebari (Joi, 3 mai 2018, 9:44)

  vlad.pe [utilizator]

  - În Nicolina asociațiile de proprietari plătesc căldura de la țevile de la subsol, cam 30 Ron pe lună pe apartament, este legal / normal ?
  - ne dorim un oraș Smart dar Iasiul încă mai foloseşte bilete RATP din hârtie ca acum 100 de ani, ar trebui implementate carduri NFC pentru circulaţia cu RATP, carduri care se pot încărca online. Cunosc cel puţin 2 companii din Iași care ar putea implementa acest proiect.
  - in statia RATP Unirii de pe Bd Independentei sunt 8 tonete montate aleator, vi se pare normal ? Este centrul orașului, nu se poate amenaja ceva unitar, estetic și ordonat ?
  - Vi se pare normal ca in fața Hotelului Traian și Select, zone turistice, să fie tot timpul mașini parcate deși Parcarea Unirea este la 200 de metri ?
  - când va fi demolată Berăria Bragadiru de pe Lapușneanu ? este pericol pentru cetateni
  - UMF are 3 mii studenți francofoni cum îi ajută Primăria ? Ce probleme au ?
  - in zilele de vacanta si mai ales vara ar trebui finanțat un tur istoric pietonale gratuite pentru turiști sa punem in valoare istoria orasului
  - Câte spitale și instituții publice din Iasi nu au aviz ISU si ce face primaria in acest sens ?
  - Sunteți de acord ca cei care țin câini în apartament să apară într-o evidență realizata de asociația de proprietari și să fie comunicată primăriei ?
  - De ce nu pot plăti taxa de gunoi la asociatie așa cum este în orașele civilizate si trebuie sa merg la Salubris ? Nu se poate colabora ?
  - Porumbeii și mai ales ciorile au invadat orașul. Anul trecut ați vorbit despre un program de starpire dar nu s-a intamplat nimic
  - clădirea de la Strada Cuza Vodă 28 deja s-a înclinat intr-o parte si sta sa pice, ce poate face Primăria Iasi in acest sens ?
  - in autobuzul de la aeroport de poate plăti biletul cu cardul ? Exista harta cu stațiile sau afișaj video ?
  - la intersectia str. Arcu cu str Gandul este o terasa parasita de multi ani si insalubra, de ce nu este demolata ?
  - Ce îi lipsește Iașiului pentru a fi un oraș Smart ?
 • Intrebari (Joi, 3 mai 2018, 9:53)

  andreea03 [utilizator]

  -Ati fost vreodata in Cluj Napoca?
  -Ce demersuri se fac pentru incurajarea activitatilor sportive si a unui stil de viata sanatos pentru locuitori?
  -Cand se va construi o sala polivalenta moderna si un stadion modern ca si in Cluj?
  -cand se vor instala biciclete pe sistemul free bike, care se pot accesa gratuit doar cu cardul?
  -cum o sa atrageti mai multi studenti in iasi? cu ce fel de activitati? evenimente? nu stiu daca ati observat dar tinerii din Moldova aleg sa mearga la facultate in Cluj Napoca.
  -ce faceti ca sa atrageti companiile cu profil IT?
  -Cand o sa fie Iasul un oras smart, orientat spre inovatie, cu spirit modern, orientat spre oameni tineri?
  -Autostrada Iasi-Targul Mures e vitala pentru dezvoltarea Iasului. Ce faceti in privinta asta?
 • Intrebari (Joi, 3 mai 2018, 9:57)

  florinos [utilizator]

  - pe bulevardul Carol I, cum urci Copoul pe partea dreaptă, mergi 200 de metri fără a gasi un coș de gunoi, chiar nu verifică nimeni aceste lucruri ? Vorbim de cel mai circulat bulevard din oraș. Citadin funcţionează doar pe baza de sesizări ?
  - pe str. Lăpușneanu, langa cinema Trianon este o parcare inestetica, s-ar putea reconstitui o clădire istorică gen Jockey Club sau casa Motaș
  - In Codul Rutier Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor la mai putin de 25 înainte şi după acestea dar in Iasi exista montate la un metru Tonete de Ziare si Aparate de încărcare a cartelelor PrePay, iar cablurile de alimentare sunt suspendate inestetic, chiar s-a făcut economie la cablu si nu s-au putut monta mai departe ?
  - la colțul sediului PNL din Podu Ros este un stâlp in mijlocul trotuarului, stâlp pe care este montat un cos de gunoi deși in fata sediului sunt montate alte 6 coșuri, deci când circuli pe trotuar trebuie sa ocolești si stâlpul si coșul de gunoi.
  - In Iaşi exista reguli de montare a mobilierului urban ? In sensul sa nu fie langă trecerea de pietoni, sa nu obstrucționeze vederea șoferilor si sa nu fie montate pe partea stângă a trecerii de pietoni pe drumurile pe ambele sensuri ?
  - in universitățile din străinătate se oferă o mapa cu diferite informații si cu datele de contact ale instituțiilor unde se pot reclama diferite probleme, exista asa ceva in campusurile din Iași ? Unde suna un student dacă vede o haita de maidanezi in campus sau cum poate intra in legătura cu Poliția Locala ?
  - primăria Iași are o evidenta a studenților din campusuri care dețin o mașină proprietate personala si dacă sunt la zi cu ITP-ul ? Sunt multi studenți care conduc veritabile cazane pe roți.
  - Putem vedea o listă cu cheltuielile lunare ale primăriei Iași ?
  - astăzi, o persoana in scaun cu rotile are probleme sa circule pe strada Palas mai ales in zona Hotelului International la Troiță sau la Banca Transilvania - UBC unde sunt scări și bordura nu este la nivel cu asfaltul
 • Tren urban (Joi, 3 mai 2018, 10:17)

  Nabe [utilizator]

  O idee pentru fluidizarea traficului dinspre Valea Lupului, Pacurari si dinspre Lunca Cetatuii, CUG ar fi introducerea unor trenuri urbane( daca tot aveam deja linie ferata care traverseaza orasul ). Chiar nu s-a gandit nimeni sa faca implementeze un proiect de transport feroviar in Iasi?
 • locuri de joaca copii (Joi, 3 mai 2018, 10:40)

  eGerula [utilizator]

  S-au facut cateva locuri de joaca pentru copiii mici si foarte mici, cu leagane, balansoare si tobogane. Pentru copiii peste 8-9 ani nu aveti mai nimic facut.
  Mai exista unele spatii intre blocuri care pot fi transformate in niste terenuri de sport pe care sa se poata juca si copiii ceva mai mari.
  O solutie rapida ar fi sa deschideti portile scolilor macar in weekend. Foarte multe scoli au terenuri care pot fi folosite in weekend.
  Cred ca a fost o initiativa in Brasov in acest sens.
 • dezvoltare (Joi, 3 mai 2018, 11:09)

  george1993 [utilizator]

  Cu ce proiect ati candidat la Primaria Iasului, intrucat pe parcursul mandatului v-ati pierdut sustinerea din partea partidului, si implicit si programul dvs a devenit caduc?
 • Program fix la mijloacele de transport in comun (Joi, 3 mai 2018, 11:40)

  CSO [utilizator]

  1. Cand ati mers ultima data cu mijloacele de transport in comun? Ati avut impresia ca sunt ambuteiaje de netrecut astfel incat sa fie folosite ca scuze vesnice pentru a nu se face un program fix al mijloacelor de transport?
  2. De ce nu se face program fix macar la capetele de linii, in Capat Copou pentru tramvaie, Rond Copou pentru masina 28, Capat CUG, Baza3, capat Canta? Macar acolo sa se stie exact momentul plecarii din statie a mijlocului de transport! Desigur, daca nu a ajuns inca, nu va putea pleca, dar calatorii care stiu ca tramvaiul pleaca la fix vor fi in statie la fix.
  3. De ce nu se doreste instruirea soferilor pentru a astepta calatorii care tocmai coboara din alte mijloace de transport (in capat Cug vatmanii vad daca este autobux in statie sau nu, ei nu asteapta indiferent).
  4. V-ati gandit sa incurajati transportul public prin incurajarea angajatilor firmelor care au sedii pe parcurs, prin discutii cu conducerile lor? Nu se doresc abonamente reduse, ci program fix pentru a ajunge la fix la servici. S-ar evita astfel parcarile aiurea si aglomeratia de pe strazi, stresul din traffic.
  5. Exista mereu scuza cu virajul la stanga pe liniile de tramvai, dar mai toate intersectiile importante sunt semaforizate si timpul maxim pierdut este de 1 ciclu semafor, deci maxim 1-2 minute. Nu e un motiv valabil pentru a nu exista program fix in capetele de linie.
  Multumesc si mult spor!
 • Intrebari (Joi, 3 mai 2018, 12:15)

  florinos [utilizator]

  - când se va reabilita locul de joacă din Parcul Copou dinspre strada Aurora ?
  - când domnul Primar s-a plimbat ultima data pe traseul bd. Stefan cel Mare si Sfant - 14 decembrie - Unirii - Lapusneanu - parc Mitocul Maicilor - Parc Independentei - UMF ? Pe jos, nu in mașina. I se pare normal ca trotuarul sa fie atat de murdar in centrul orașului ? De ce nu este spălat cu aparate sub presiune ? Mai ales staţia Unirii de pe strada Cuza Voda zona Select - Braunstein, zona este tranzitata zilnic de mii de călători, la fel Bd Stefan cu blocul Cina înspre hotel Select.
  - ce i-a lipsit oraşului Iasi sa devină Capitala Europeană ?
  - uitaţi cum arata site-ul Agentiei de turism dintr-un mic oras din Franta cu 3.700 de locuitori: otbeaulieusurmer.com/en/, Iasiul are de 100 de ori mai mulţi locuitori, de ce nu stim sa ne promovăm online ? doar ne laudam cu IT-ul din Iasi, nu se poate realiza un parteneriat public privat pentru realizarea unui site modern ?
  - de ce site-ul primăriei nu are si o secţiune in engleza / franceza măcar cu problemele uzuale cu care se pot confrunta studenţii straini ?
  - de ce site-ul primariei nu are o secţiune vizibilă pentru Turism si un link către site-ul iasi .travel ?
  - ce s-a intamplat cu scuarul cu flori si fantana din parcul cu Grupul Statuar al Voievozilor ? A fost desfiinţat in decembrie si nu s-a plantat nimic in loc
  - ce se intampla cu imobilul de langa Casa Arhitectului Sef zona Teatrul National si parcarea de pe Agatha Barsescu ? casa este in renovare de mai bine de 3 ani
  - cand se va construi un trotuar pe lânga Palatul Culturii, partea de Est înspre Teatrul de Vară, acum este o zona de 10 metri acoperită cu petris desi multi turişti folosesc aceasta ruta pentru a ajunge in zona Palas
  - Pasajul Sf. Vineri are scările rulante foarte murdare, cine se ocupa de întreţinerea pasajului ?
  - la intersecția strada Lozonschi cu arh. Cantacuzino este un imobil insalubru unde se aduna cerșetorii, ce poate face Primaria in aceasta situaţie ?
 • Soseaua Voinesti (Joi, 3 mai 2018, 12:22)

  George-Daniel [utilizator]

  Buna ziua! Cum stati cu proiectul pentru soseaua Voinesti? Incepem lucrarile anul acesta sau mai asteptam pana in douazeci douazeci?

  Am putea obliga dezvoltatorii imobiliari sa lase spatii mai mari intre cladiri, pentru viitoare bulevarde, gradini publice, spatii verzi?

  Baile Nicolina, daca tot sunt o "fleoscaiala", am putea initia un proiect care sa aduca beneficii?

  Luati in calcul in viitor cai de legatura intre cartierele noi ale orasului (poduri peste Nicolina si Bahlui, strazi noi)?

  Camioanele de intretinere (cele vechi) ale companiilor aflate in subordinea Primariei, cand le inlocuiti?
 • d-le primar (Joi, 3 mai 2018, 13:03)

  beeeeeenar [utilizator]

  la atatea blocuri noi nu ar trebui si parcuri noi?
 • ... (Joi, 3 mai 2018, 13:50)

  Oana2018 [utilizator]

  Buna ziua, la cate probleme sunt in Iasi numai eu lipsesc si cu toate ca sunt constienta ca mesajul meu nu va fi bagat in seama cred ca voi gasi cateva clipe sa va trimit un mesaj domnule primar. Intrebarea mea este urmatoarea : cat de normal vi se pare ca pentru un proces inceput in anul 1992 de bunica mea , continuat de mama , cu o sentinta definitiva (din 2011 ) de punere in posesie a unui teren astazi s-a ajuns ca primaria sa fie in proces cu comisia de fond funciar pentru ca nici una din institutii nu e in stare sa intocmeasca cateva hartii... Ma gandesc ca suntem aproximativ de o varsta si daca bunica si mama au murit fara sa vada o finalitate ,ce ziceti ? poate lasam copii nostri sa se zbata mai departe, nepotii, stranepotii? Ca sa nu mai spun si de cealalta sentinta definitiva prin care ar trebui sa primesc daune de cativa ani de zile din partea primariei care imi arunca cu firmituri in ochi din termen in termen.
  Evident ca normalitatea e relativa si probabil nici nepotii mei nu vor vedea o finalizare dar vreau sa va spun ca eu am rabdare sa astept in continuare din termen in termen sa vad ca NU se intampla ceea ce legea spune ca trebuie sa se intample . Cam in ce ziar ati dori sa dau niste date mai exacte sau la ce adresa de mail sa scriu alte solicitari la care sa nu raspunda nimeni ?( nu as fi prima si nici singura care ar face asta) . Pentru exemplificare cam aceeasi poveste ca a familei mele e aici : https://www.7est.ro/cumetrii-hara-chiri-primii-la-cascaval-iesenii-de-rand-fraieri-cu-legea-mana/

  Multumiri pentru persoana care citeste mesajul si il transmite pentru probabil nici o rezolvare .
 • ZONA BUCIUM (Joi, 3 mai 2018, 13:56)

  Cittizzen [utilizator]

  Buna ziua,

  In ultima perioada zona Bucium a cunoscut o perioada de continua crestere, iar in prezent traficul in zona este blocat in special la prima ora, timpul de asteptare pe o distanta de 1 km fiind de aproximativ 20 de minute.
  As vrea sa stiu care sunt proiectele si cum urmeaza ca eventuale solutii sa fie implementate pentru degajarea traficului in zona? (coada de masini se intinde de la Hanul Trei Sarmale pina la Pod Bucium)
 • Parcari in centru si IasiReport App (Joi, 3 mai 2018, 14:34)

  vlad.pe [utilizator]

  - Ma bucur ca ati acceptat acest schimb de idei, se vede ca iesenilor le lipsește comunicarea cu primaria, ce aveti de gand sa faceți in acest sens ? In general emailurile trimise la primarie raman fara ecou, aplicația IasiReport nu a functionat 3 saptamani pana astazi ora 14 cand probabil un angajat a citit comentariile pe hotnews.

  - Ati încercat sa faceti o sesizare la primărie folosind emailul sau aplicația IasiReport pentru a verifica in cat timp primiți raspuns si cât durează pentru rezolvarea problemei ? Daca doriti un oras european atunci trebuie sa responsabilizati angajatii care se ocupa de redirecționarea sesizarilor.

  - Ce aveti de gand sa faceti cu parcarile din spatele Hotelului Ramada si Teatrul Luceafarul, acum se parcheaza aiurea fara a se respecta vreo logica lipsind marcajele pentru parcare.

  - Pe strada Grigore Ureche este la fel, ambuteiaje pe o strada cu o singura banda, mașini parcate si pe trotuar asa ca esti nevoit sa circuli printre mașini, de ce nu se investește intr-o parcare subterana si montarea de bariere pentru a reda pietonilor toata esplanada Teatrului Luceafarul ?
 • Ce proiecte aveti cu statiunea balneara Nicolina? (Joi, 3 mai 2018, 16:10)

  takenoshit [utilizator]

  Ce proiecte aveti cu statiunea balneara Nicolina?
 • Raspuns doar la 35% din intrebari (Joi, 3 mai 2018, 20:01)

  vlad.pe [utilizator]

  Din păcate primarul Chirica a avut timp sa răspundă doar la 35% din întrebări, pentru binele orașului sper sa aibe curiozitatea si sa le parcurgă pe toate, poate asa va găsi soluții la problemele orasului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by