Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, sâmbătă seară, că a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanta de 67 de kilometri, scrie News.ro. Valoarea lucrărilor este de 10 milioane de euro, iar realizarea pistelor va demara în acest an. Precizările vin după desfăşurarea celei de-a 12-a ediţii a Marşului Bicicliştilor, la care au participat câteva sute de persoane care au cerut "un oraş pentru oameni".

Parcari pista biciclete Calea VictorieiFoto: Hotnews

Primăria Capitalei a anunţat sâmbătă seară, printr-un comunicat, că a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanta de 67 de kilometri.

În total, vor exista 240 de kilometri de piste pentru biciclete în Bucureşti, iar construirea acestora va continua şi în anul urmator.

Proiectul cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km, ocupând o suprafaţă totală de aproximativ 201.000 de metri pătraţi. Lucrările pot demara în luna iunie a acestui an, în acest moment, obţinându-se avizele necesare.

Aceste piste vor fi realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje.

Cele patru trasee sunt:

Traseul 1- Piata Victoriei- Bd. Aviatorilor- Bd. Beijing- strada Nicolae Caranfil- Sos. Pipera- strada Alexandru Serbanescu- Bd. Aerogarii- DN1- Piata Presei Libere- Sos. Kiseleff- Bd. Constantin Prezan

Traseul 2- Piata Victoriei- Bd. Iancu de Hunedoara- Sos. Stefan cel Mare- Sos. Mihai Bravu

Traseul 3- Calea Victoriei- Bd. Regina Elisabeta- Splaiul Independentei- Bd. Natiunile Unite

Traseul 4- Piata Libertatii- Piata Constitutiei- Bd Unirii- Bd. Decebal- Bd. Basarabia- Stadionul National

De asemenea, Primaria Capitalei anunţă că urmăreşte introducerea unui sistem de transport public cu biciclete (crearea de staţii de închiriere, parcări şi achiziţionarea de biciclete pentru utilizare de către public care se materializează în anul 2018 prin acordarea a 30.000 de vouchere pentru locuitorii Capitalei).

Sâmbătă a avut loc al 12-lea Marş al Bicicliştilor din Bucureşti.

"Motivele organizării protestului: neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii, menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate", au transmis organizatorii.

La eveniment au participat câteva sute de biciclişti care au cerut "un oraş pentru oameni", nu pentru maşini.