​​Întâlnire LIVE HotNews.ro

VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a răspuns live la întrebările cititorilor HotNews.ro

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 18 aprilie 2018, 10:24 Actualitate | Administratie Locala


Robert Negoita in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
Au trecut doi ani de mandat, iar Bucureștiul, dar și marile orașe din țară încă sunt departe de imaginea proiectată de primari în campania electorală din 2016. Străzi neasfaltate, investiții întârziate, locuri insuficiente în creșe și grădinițe. S-au întâmplat însă și lucruri bune, proiecte care au schimbat față unui cartier sau a unei comunități. Ce au făcut în cei doi ani de mandat primarii din România și mai ales ce nu au făcut, de ce probleme s-au lovit și ce vor face în timpul rămas, aflați în întâlnirile live video HotNews.ro cu aleșii locali. Primul invitat - Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din București. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului.

LIVE VIDEO:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3379 vizualizari

 • +8 (8 voturi)    
  Parc IOR (Miercuri, 18 aprilie 2018, 10:59)

  Catalin_Dan [utilizator]

  Buna ziua!

  S-au facut multe amenajari in parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), majoritatea utile, insa in ultimul timp au aparut foarte multe chioscuri, terase, chiar restaurante, iar parcul incepe sa arate ca un bazar. Mai mult, se gatesc mici si hamsii care degaja un miros deranjant, se consuma alcool la terase. Probabil ca exista cerere, insa consider ca pentru asta exista restaurante si baruri, exista centrul vechi. Parcul ar trebui sa fie pentru relaxare, plimbare si sport, nu pentru mancat mici si hamsii si baut bere la terasa.

  Intrebarea este daca aveti cunostinta de aceste aspecte si daca exista vreun plan de a limita aceste activitati comerciale in parc.
 • +2 (2 voturi)    
  Bd Nicolae Grigorescu (Miercuri, 18 aprilie 2018, 11:06)

  tommyd [utilizator]

  Buna ziua domnule Primar,

  1. De ce pe Bd Nicolae Grigorescu arbustii de pe spatiul verde dintre sensuri au fost scosi, iar acum este doar pamant? Din punctul meu de vedere aratau foarte bine, din ce ratiuni sunt inlocuiti? Daca imi amintesc bine si anul trecut au fost inlocuiti o parte din ei. E oare in regula sa fie dati banii contribuabililor pt lucrari care cel putin la prima vedere par semi-inutile?

  2. De ce la pasajul Nicolae Grigorescu stagneaza lucrarile de luni bune, nu se vede miscare deloc. Un proiect inceput in 2010 in loc sa dureze doi ani, nu e gata nici dupa 7! Ce actiuni concrete veti intreprinde pentru a accelera finalizarea pasajului?

  Multumesc.
 • 0 (4 voturi)    
  Zona pentru Role (Miercuri, 18 aprilie 2018, 11:10)

  PaulGruiu [utilizator]

  Buna ziua domnule Primar,

  In parcul Alexandru Ioan Cuza, pe partea unde acum se largeste trotuarul pentru a face pista pentru biciclete si aproape de fanta arteziana din zona trandafirilor se afla o zona amenajata pentru role. Va rog sa dispuneti amenajarea unei piste cu asfalt de la o intrare in parc pana la aceasta zona pentru a putea ajunge cu rolele acolo. In prezent toate caile de acces catre zona pentru role sunt pavate iar spatiile intre pietre face imposibila deplasarea spre zona respectiva cu rolele in picioare.

  Va multumesc.

  P.S. Consider ca este nevoie si de o reabilitare a zonei pentru role.
 • +5 (7 voturi)    
  TRAFICUL, PARCARILE si TRANSPORTUL IN COMUN (Miercuri, 18 aprilie 2018, 11:12)

  gigicel [utilizator]

  Domnule, traficul, parcarile si transportul in comun. Ce s-a facut, ce se face, ce se va face si cum, unde?
  Intrebarea asta e pentru toti primarii, inclusiv Doamna Firea.
  In 2 ani doar niste amarati de piloni langa Ciurel. Sector 6 e in pom mai rau decat inainte de constructiile pentru metrou. Metroul cand va fi gata?

  NU VREAU RATB/METROU GRATIS. NU VREAU AUTOBUZE ELECTRICE! Vreau transport in comun decent, intervale de succesiune mai mici, la timp. CHIAR DACA INSEAMNA SCUMPIREA BILETULUI!
 • +4 (4 voturi)    
  Sensuri unice sector 3 (Miercuri, 18 aprilie 2018, 11:35)

  MRI [utilizator]

  Cand se vor face sensuri unice pe stradutele din sectorul 3? Ma refer in special la zona Vitan, unde o data cu cresterea numarului de masini, strazile cu 1 banda pe sens s-au transformat in strazi cu o singura banda pentru ambele sensuri. Este o situatie periculoasa atat pentru copii, cat si pentru soferi.
 • 0 (0 voturi)    
  Scoala 81 (Miercuri, 18 aprilie 2018, 11:37)

  db2 [utilizator]

  Buna ziua,

  Anul trecut a fost promisa, de catre primaria sector 3, construirea unui nou corp de cladire pentru Scoala 81.
  Din acel moment si pana in prezent (8 luni) singurele lucruri vizibile sunt blocarea unei intrari in scoala si decopertarea cu 10 cm a unui teren de sport.
  Ati putea va rog sa ne spuneti cand vor demara efectiv lucrarile si cand va fi gata noua cladire?

  Va multumesc.
 • 0 (0 voturi)    
  ADP sector 3 lent in actiune (Miercuri, 18 aprilie 2018, 12:24)

  un domn [utilizator]

  Buna Ziua
  Incep prin a preciza ca Spatiile Verzi din Sectorul 3 au sens daca sunt gestionate Pro Activ, nu decorativ.
  ADP Sector 3 NU gestioneaza eficient spatiile verzi si platanii din/ la strazile secundare. Inertia o pot dovedi prin corespondente adresate ADP Sector 3...fara actiuni in continuare.
  Primaria Sector 3 este Multumita de activitatea ADP Sector 3 si banuiesc ca nu aduce si obiective superioare de performanta?
 • +2 (2 voturi)    
  Parcul Emil Garleanu (Miercuri, 18 aprilie 2018, 13:02)

  CVL [utilizator]

  Buna ziua domnule primar
  A trecut mai mult de 1 an de cand primaria Capitalei a declarat ca a salvat parcul Emil Garleanu (in spatele Casei de Pensii). Nici in acest moment nu a fost redat publicului, nu ati reinstalat mobilierul de joaca si bancile. In continuare exista gardul care imprejmuieste cea mai mare parte din parculet si opreste accesul. Va rog un raspuns: cand estimati ca va redeveni accesibil pentru locuitorii din zona, dat fiind ca este o oaza de verdeata intre atatea betoane.
 • +3 (3 voturi)    
  Laminor 23 August (Miercuri, 18 aprilie 2018, 13:23)

  itaca [utilizator]

  Buna ziua,

  Pt Hala Laminorului s-au vehiculat multe idei, ce se va intampla cu ea?
  Tot in zona, calea ferata din cartierul 23 August este periculoasa, arata oribil si este foarte greu de traversat de pietoni(daca nu stiti, are 1 Metru peste nivelul soselei) Nu se poate colabora cu CFR pentru a o face sa arate civilizat si sa poata fi traversata de pietoni macar? Imaginati-va cum ajunge la scoala un copil sau un batran, un carucior. fiind obligat sa o escaladeze.

  Multumesc
 • +1 (1 vot)    
  Expozitia de plante tropicale (Miercuri, 18 aprilie 2018, 13:25)

  ranuhasu [utilizator]

  Buna ziua!
  1. La un moment dat serele in care erau crescuti arbustii pentru parc au fost transformate in expozitie de plante exotice. Cu ocazia asta am inteles ca serviciul de intretinere a parcului a fost externalizat.
  De ce este inchisa publicului expozitia de plante tropicale?

  2.Scena din parcul IOR nu ar trebui sa mai fie, ca in anii trecuti, focar de zgomot - conformarea terenului face ca musica sa se auda pana la blocul Y1, unde locuiesc.

  Multumesc
 • +4 (8 voturi)    
  spatii verzi (Miercuri, 18 aprilie 2018, 13:33)

  of of [utilizator]

  Se construiește foarte mult în sector, de ce nu se lasă loc și pentru spații verzi, zone de recreere etc.? Chiar trebuie umplut fiecare loc posibil de clădiri?
 • +7 (7 voturi)    
  monopol pe evenimente (Miercuri, 18 aprilie 2018, 13:33)

  Funkzz [utilizator]

  In urma cu o luna, un grup de tineri pasionat de muzica "Reggae" a solicitat permisiunea Primariei Sector 3 să organizeze un eveniment cultural-artistic în parcul Titan.

  Raspunsul Primariei a fost: "In urma solicitarii dumneavoastra, va informam ca Primaria Sectorului 3 organizeaza pe perioada verii propriile spectacole si manifestari cultural-artistice.

  Nu se vor aproba manifestari cultural-artistice in perioadele aferente manifestărilor proprii, respectiv mai-septembrie 2018".

  Reprezentantii Asociatiei pentru Dezvoltare Urbana considera ca acesta atitudine sugereaza monopol pe evenimentele culturale si recomanda grupului de tineri sa depuna o plangere catre Avocatul Poporului.

  Cum comentati?
 • +2 (4 voturi)    
  domnu primar... (Miercuri, 18 aprilie 2018, 13:40)

  MARA_MU [utilizator]

  cand vor fi ridicate masinile smecherilor care ocupa locurile de parcare platite de fraieri dupa orele 18?
 • +3 (5 voturi)    
  Monumente istorice (Miercuri, 18 aprilie 2018, 13:47)

  muvis [utilizator]

  Primaria a hotarat in 2014 sa isi mute birourile in scoala 80, monument istoric.
  Conform unei hotarari a Curtii de Apel Bucuresti, primaria S3 a fost declarata vinovata pentru distrugerea monumentului istoric Buzoianu (Scoala 80) si este obligata sa refaca fatada cladirii.

  1. Care e stadiul lucrarilor de readucere a imobilului afectat la starea iniţială?

  2. Are primaria in vedere sa redea destinatia initiala a cladirii?
 • 0 (2 voturi)    
  Amenajarea P. Alba Iulia, Decebal si Burebista (Miercuri, 18 aprilie 2018, 15:48)

  Alex2.0 [utilizator]

  Buna ziua, domnule Primar,

  1. Amenajarea urbanistica a Pietei Alba Iulia, de multa vreme teren viran si loc de joaca pentru cainii locuitorilor din zona, ar face "bine" nu numai sectoriului 3, dar si a Capitalei. Nu ati putea gasi impreuna cu Primaria Generala o solutie adecvata si urgenta?
  2. Amenajarea blvd. Unirii nu se continua si pe blvd. Burebista si Decebal?
 • +1 (1 vot)    
  Spitalul de urgenta promis in 2012 (Miercuri, 18 aprilie 2018, 16:32)

  muvis [utilizator]

  Ati anuntat ca veti construi un spital de urgenta in sectorul 3 cand ati candidat la primarie, acum 6 ani.

  Care e stadiul acestui proiect?
  Ce piedici a avut aceasta idee?
 • +2 (2 voturi)    
  Deszapezirea trotuarelor (Miercuri, 18 aprilie 2018, 18:38)

  coldplayer211 [utilizator]

  Eu nu folosesc masina in oras, prefer mersul pe jos si transportul public.

  Cu toate ca a nins o perioada restransa anul acesta, trotuarele de pe bvd. Theodor Pallady, 1 Decembrie, Liviu Rebreanu si o multime de alte strazi au fost deszapezite intr-o masura infirma. Fac referire nu doar la portiunile aferente asociatiilor de locatari / societatilor comerciale - sunt kilometri intregi care tin de primarie dar, neavand scoli/spitale prin preajma, au fost ignorate.

  Cate amenzi au fost date (numar si valoare totala)? Si mai important, ce veti face pentru a avea trotuarele deszapezite la urmatoarea ninsoare?
 • +2 (2 voturi)    
  Intrebare ref. la politica in materie de educatie (Miercuri, 18 aprilie 2018, 21:08)

  orasanurazvan [utilizator]

  Aveti o raspundere pentru educatia unei largi categorii de cetateni ai Sectorului 3. In acelasi timp, jurnalistii de investigatie au descris aici plagiatul semnificativ ce ar acoperi o mare parte din teza dvs de doctorat, ei spun chiar 100% https://pressone.ro/teza-de-doctorat-a-lui-robert-negoita-plagiat-integral-de-la-prima-la-ultima-fraza/.

  Ma intereseaza foarte mult - dvs considerati ca integritatea este una dintre valorile fundamentale care ar trebui sa se gaseasca la temelia sistemului de educatie, inclusiv prin institutiile din subordine? Daca nu, de ce nu? Iar daca integritatea o considerati fundamentala - ce face primaria Sectorului 3 si dvs ca primar concret pentru a promova aceste valori in activitatile educationale pe care le aveti, pe diversele paliere (crese, gradinite,Centrul Cultural Casa Artelor, etc.)?

  Am rugamintea catre redactia Hotnews.ro de a lasa intrebarera sa treaca - e mai bine in subsol aici decat sa o pun din nou printr-o agentie de presa sau printr-un comunicat de presa sau o emisiune Tv, eventual cu mentiunea daca a trecut sau nu de moderare aici. Multumesc pentru intelegere.
 • +1 (1 vot)    
  Iluminat stradal (Miercuri, 18 aprilie 2018, 22:39)

  Stefan123 [utilizator]

  Buna ziua,

  Pe bulevardul Nicolae Grigorescu , mai exact de la intersectia cu statuia si pana la intersectia cu Strada Prevederii nu functioneaza dispozitivele de iluminat stradal.

  Acestea ar trebui sa functioneze pe baza de celule solare dar se pare ca nu functioneaza nici macar unul. Am reclamat in mai multe randuri dar nu am avut vreun raspuns din partea primariei .

  Fiind o portiune foarte populata , acest lucru poate accentua eventualele furturi, distrugerea masinilor , etc.
 • +1 (1 vot)    
  Buna ziua (Joi, 19 aprilie 2018, 7:25)

  lolosaurus [utilizator]

  1. Bd Unirii sta de ani intregi neterminat (ma refer la partea din fata F64), ati invocat tot felul de motive credibile sau nu, si de promisiuni. In fata Postei lipseste si acum o portiune de trotuar pentru pietoni pe marele Bulevard. Se mai lucreaza vreodata?

  2. Parcarile noi dinspre H&M de pe bd Unirii sunt folosite zilnic ca scurtaturi, am sesizat ADP de aproape un an ca lipsesc si semnele de interzis, raspund greu si la misto si nu se face nimic. Ce actiuni propuneti?

  3. In orice tara din UE nu se parcheaza pe trotuar, dar noi suntem invadati de ele. Exista legea din 2016, am sesizat Politia Locala sa aplice sanctiuni dar nu se raspunde. Cu sau fara parcari amenajate, nu cred ca trebuie ingradit dreptul pietonului de a circula pe trotuar doar fiindca te-a mancat sa-ti cumperi o masina. DECI CAT MAI TREBUIE SA MEARGA PIETONII PE CAROSABIL, DLE NEGOITA?

  4. Blocurile de pe bd. I.C. Bratianu cand se reabiliteaza? Sunt la cativa metri de Centrul Vechi, nu au voie sa arate asa. E un dezastru.
 • +2 (2 voturi)    
  Asfaltare si canalizare Al Taifunului si Tornadei (Joi, 19 aprilie 2018, 9:50)

  AlinaEM [utilizator]

  Buna ziua!

  Puteti sa-mi spuneti cand se vor face demersuri reale (nu doar promisiuni) pentru racordarea la canalizare si asfaltarea strazilor Al Taifunului, Al Tornadei si Lunca Priporului?
  Mi se pare indamisibil ca aceste strazi au ramas la fel cum erau cand deserveau serele din zona. Nu se poate merge nici pe jos si nici cu masina. Iarna/toamna/primavara te poti deplasa doar cu cizme de cauciuc, iar vara e un praf de te albesti din cap pana in picoare. Iar cu masina risti sa ramai blocat.
  Am urmarit pe site hotararile de consiliu, proiectele si nu vad nicio preocupare pentru rezolvarea acestei probleme.

  Inteleg ca e mai usor sa reparam strazile deja asfaltate sau sa amenajam spatii verezi, dar nu ar trebui sa avem si niste conditii decente pe strazile ramase neasfaltate si sa le racordam la utilitati si sa le asfaltam, avand in vedere ca sunt situatie intr-o capitala europeana.
  Sincer, localitatile din jurul Bucurestiului au ajuns sa ofere conditii mai bune decat in Bucuresti.

  Poate gasiti toturi o preocupare si pentru aceasta problema si faceti niste demersuri reale pentru rezolvarea ei.

  Multumesc!
 • 0 (2 voturi)    
  Pepiniera de talente (Joi, 19 aprilie 2018, 9:58)

  muvis [utilizator]

  De ce anul acesta programul de activitati extrascolare Pepiniera de talente, organizat de PS3 si finantat din bugetul primariei s3, incepe in mai?

  Ce rezultate mai are acest program in cazul in care il demarati cu o luna inainte de sfarsitul anului scolar?
 • +1 (5 voturi)    
  monopol pe evenimente (Joi, 19 aprilie 2018, 10:03)

  of of [utilizator]

  Pentru cei care au întrebat despre organizarea unor evenimente muzicale în parc: parcul ar trebui să fie o oază de liniște în mijlocul unui oraș foarte agitat și dens populat, nu mai faceți cereri să organizați evenimente zgomotoase în parcuri! Se pot găsi alte locuri: piațete, săli sportive, hale, terenuri la marginea orașului etc.
 • +1 (1 vot)    
  Strada Bucovina (Joi, 19 aprilie 2018, 10:04)

  CP2015 [utilizator]

  Buna Ziua,

  Pe strada Bucovina, cea care leaga Stadionul National de fostul cinematograf Gloria sunt doua probleme.

  1. Pe trotuarul de pe partea cu I.O.R., din cauza ca stalpii care separau parcarea de trotuar au fost rupti, masinile circula liber si chiar parcheaza pe partea pietonala, chiar in zona locului de joaca pentru copii.

  2. Pe aceeasi parte (cea cu I.O.R.), pe vremuri exista un gard mic care intre timp a fost scos. Problema consta in faptul ca stalpii care fixau gardul in pamant nu au fost scosi in totalitate, lasand in urma niste cioturi foarte ascutite, periculoase pentru copii care alearga sau merg cu bicicleta pe langa ele.

  Cand se vor rezolva aceste probleme?

  Multumesc,
 • +3 (3 voturi)    
  Extinderi retea utilitati (Joi, 19 aprilie 2018, 10:12)

  AlinaEM [utilizator]

  Buna ziua!

  Desi am construit o casa in Bucuresti, sector3 (deci, o capitala europeana), a trebuit sa fac extinderi de retea atat la energia electrica, cat si la gaze.
  Pe langa faptul ca nu mi se pare normal ca aceste investitii sa se faca de catre beneficiar deoarece benficiarul plateste un tarif lunar pentru utilitati, in care furnizorul isi include o marja de profit care ar trebui sa acopere toate cheltuielile de functionare si cele de investitii (asa cum se intampla la orice firma privata care vinde un serviciu si care nu ma pune sa fac extindere de retea - ex: operatorii de telefonie/internet etc), acestea nici macar nu se realizeaza corect si intr-o perioada de timp decenta.
  Mai exact, la gaze am platit extinderea de peste 1 an de zile si nu s-a intamplat nimic pana acum. Prin diferite mijloace am aflat cine este executantul si aceasta este o firma care nici macar nu raspunde la telefon sau la usa. Probabil se apropie insolventa.
  La energia electrica ni se propun niste solutii tehnice absurde de la sute de metri distanta, desi exista punct de racordare la mai putin de 100 m, iar conform legii, operatorul ar trebui sa faca lucrarile de intarire a retelei astfel incat sa ne putem racorda de acolo si nu de la alte sute de metri distanta.

  In conditiile in care primaria nu face aceste investitii, nu ar trebui macar sa protejeze cetatenii si sa le ofere suport in acest sens? Totusi, cetatenii, pe banii lor, fac niste extinderi care ajung in proprietatea operatorului/statului etc.

  Ce solutii gasiti pentru rezolvarea acestor probleme si pentru protejarea cetatenilor in fata unor institutii care au monopol si care efectiv fac tot ce doresc fara sa fie trasi la raspundere de nimeni?

  Oare nu poate fi gasit un alt flux, o alta solutie, astfel incat sa beneficiem si noi de niste conditii minime in Bucuresti, sector 3: lumina, gaze, apa si canalizare. Totusi nu suntem in varf de munte. Ce sperante sa mai avem pentru restul tarii?

  Multumesc!
 • +1 (1 vot)    
  anvelopare blocuri S3 (Joi, 19 aprilie 2018, 10:37)

  Pseudonim_eni [utilizator]

  Buna ziua!

  As dori sa il intreb pe dl. Negoita care este strategia pentru anveloparea blocurilor din sectorul 3, care este stadiul in care s-a ajuns cu aceasta actiune si daca exista vreun plan in acest sens si in legatura cu blocurile in care, din diverse motive "asociatiile de locatari" nu au evoluat spre stadiul de "asociatii de proprietari".

  Va multumesc!
 • +2 (2 voturi)    
  Parcare neamenajata pe bdul Unirii (Joi, 19 aprilie 2018, 10:46)

  MihaiVlad [utilizator]

  Buna ziua,
  Domnule Primar,
  Pe site-ul Primariei Sectorului 3 este mentionat faptul ca bdul Unirii a fost amenajat la standarde europene, spatii verzi, parcari auto si accese.
  Va invit sa faceti o vizita in parcarea de pe bdul Unirii nr.45 - punct de reper magazinul foto-video F64!
  Aceasta parcare este neamenajata, nu are indicatoare rutiere de acces, astfel ca zilnic au loc altercatii intre conducatorii auto si este plina de adevarate cratere in asfalt.
  Semnalez aceaste probleme din anul 2016, m-am inscris si in audienta, dar toate sunt fara finalitate.
  Va rog sa imi spuneti cand veti dispune masurile necesare pentru amenajarea acestei parcari dupa un bulevard principal.
  multumesc
 • 0 (2 voturi)    
  reciclare (Joi, 19 aprilie 2018, 11:17)

  magdai [utilizator]

  Cand o sa avem cosuri de gunoi pentru deseuri reciclabile in sectorul 3?
 • 0 (0 voturi)    
  parcari (Joi, 19 aprilie 2018, 11:18)

  muvis [utilizator]

  Dumneavoastra unde va parcati masina personala sau de serviciu?
 • -2 (2 voturi)    
  rond Piata Alba Iulia (Joi, 19 aprilie 2018, 11:22)

  magdai [utilizator]

  Exista vreun proiect in viitorul apropiat pentru reamenajarea trotuarului din Piata Alba Iulia? si pentru continuarea amenajarii trotuarului pe bld. Decebal, asa cum este facut Bld. Unirii?
 • +1 (1 vot)    
  Scoala Leonardo da Vinci (Joi, 19 aprilie 2018, 11:25)

  ABCm [utilizator]

  1. De ce se permite in interiorul scolii prezentarea si vanzarea de carti, reviste etc copiilor de scoala primara? Cum pot intra distribuitori autorizati in scoala, in conditiile in care parintii asteapta afara? Nu considerati oportun si moral ca aceste activitati sa se adreseze parintilor + copii in cadrul sedintelor sau unor prezentari de carte separate de programul scolar?

  2. Scoala Leonardo da Vinci este o scoala aglomerata, in care in ultimii ani terminina 3-4 clase si intra 7 clase noi. In aceste conditii, se propune un program de dupa-amiaza pentru copiii de clasa IV. In vecinatate au existat 2 scoli (69 si Liceul Optic) transformate in institutii subordonate Primariei (Inspectorat Scolar si Politie Locala). Vi se pare oportun ca un copil de 10-11 ani sa renunte la masa de pranz, sa faca eforturi de concentrare dupa-amiaza sau credeti ca se pot gasi solutii pentru folosirea spatiilor scolare existente (ca la altele noi, nu putem spera) intr-un mod mai rational.

  3. In acelasi context al aglomerarii unor scoli, peste 30 de copii intr/o clasa de ciclu primar nu este prea mult?
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 19 aprilie 2018, 11:59)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  Locuri de parcare (Joi, 19 aprilie 2018, 12:05)

  Borcanel [utilizator]

  Buna ziua,

  Va rog sa ne explicati logica noilor reguli de atribuire si de anulare ale locurilor de parcare.
  Nu considerati ca fiind abuzive regulile privind atribuirea si anularea locurilor de parcare?
  Nu considerati ca sunt discriminatorii conditiile urmatoare:

  - Vehicolul pentru care este acordat locul de parcare, indiferent de modul de detinere, trebuie sa fie inscris si sa se plateasca impozit pe sectorul 3. Majoritatea masinilor sunt cumparate prin leasing, sau prin comodat. Cum ar putea sa se respecte conditia mai sus mentionata, daca banca sau comodatarul au sediile sociale in alte sectoare?

  Cand impui noi reguli, mai ales celor care deja au locuri de parcare inchiriate, este normal sa oferi si solutii, nu sa impui reguli, cu singurul rol, fiind acela de a creea noi locuri de parcare, pentru a fi scoase la licitatie si aducerea de noi bani pentru bugetul local.

  Nu considerati ca primaria trebuie sa lucreze in favoarea riveranului si nu impotriva lui?

  Cum o sa fie verificate valabilitatea ITP-ului si al RCA-ului?

  Multumesc!
 • +1 (1 vot)    
  Amenajari peisagere (Joi, 19 aprilie 2018, 12:17)

  sir1 [utilizator]

  Imi poate spune domnul primar cum o decizie complexa, in general luata de un grup de specialisti arhitecti/urbanisti si-o asuma dansul, venind cu justificarea ca a citit "o carte" despre cel mai mare urbanist? Dansul clar e depasit de subiect si ar trebui cu eleganta sa delege aceste atributii unor specialisti independenti. Nu am asteptari de la un primar ales politic sa aiba vreo competenta pe domenii conexe cu management-ul unui oras, asta ne-a explicat foarte bine PSD, insa ar fi decent din partea domnului primar sa se rezume la cunostintiile capatate din management-ul foarte "profesionist" dovedit in antreprenoriatul imobiliar (cum e povestea cu oxidul de fier in beton, care lafel e absolut aberanta).
 • 0 (0 voturi)    
  Stopare aruncare gunoaie (Joi, 19 aprilie 2018, 12:23)

  i96ocm [utilizator]

  Ce masuri veti lua pentru oprirea aruncarii gunoiului in zona splaiul unirii (intersectia cu centura bucurestiului) si strada nicolae teclu.
 • 0 (2 voturi)    
  Reciclare selectiva (Joi, 19 aprilie 2018, 12:52)

  simpa [utilizator]

  Cand vom avea in toate zonele tomberoane pentru reciclare selectiva.
 • 0 (0 voturi)    
  Strada Matei Basarab (Joi, 19 aprilie 2018, 12:53)

  paul_kimmy [utilizator]

  Buna ziua!

  exista vreun plan pentru strada Matei Basarab, de la liceul M.Basarab si pana in intersectia cu Calea Calarasilor??

  Momentan masinile sunt parcate pe trotuare, in special in zona DGASPC-ului, ft multe gropi, lipsa de locuri de joaca pentru copii, lipsa unor banci, lispa unor tomberoane pentru reciclare, nu exista un parc nici macar de mici dimensiuni etc.

  Nimic nu a facut primaria in ultimii ani pentru cetatenii din aceasta zona! Trist.
 • +1 (1 vot)    
  Referitor la scoala Buzoianu (Joi, 19 aprilie 2018, 12:58)

  muvis [utilizator]

  Specialistii in domeniu sunt mai presus decat o hotarare judecatoreasca?

  Cu cine comunicati, cand m-ati facut ticalos ca am pus aceasta intrebare?
 • +2 (2 voturi)    
  parcari (Joi, 19 aprilie 2018, 13:10)

  Vendetta007 [utilizator]

  1. Daca cei care au masina si loc de parcare dar nu platesc impozitul pt masina in sectorul 3, cand elibereaza locurile?

  2. Sunteti constient ca scena de la mall-ul Park Lake este imprejmuita de blocuri si ca atunci cand concertele se lungesc uneori de dupa amiaza pana noaptea tarziu, deranjeaza mii de locatari? politia nu ne spune decat ca au avizul primariei, dar va rugam sa luati atitutine. Este o bataie de joc sa lasati locatarii in zgomot fonic

  3. Parcul IOR este aproape sufocat de oameni in weekend, iar inchirierea bicicletelor a venit ca nuca in perete. Ar trebui sa luati atitutine si sa nu mai fie lasati biciclistii decat in anumite intervale orare si in niciun caz in weekend.
 • +1 (1 vot)    
  Strada Marului - Sector 3 (Joi, 19 aprilie 2018, 14:30)

  unbaiatdestept [utilizator]

  Pe cand canalizare, asfaltare, trotuare si stoparea constructiilor abuzive? Hai sa facem treaba si aici ca P$Du e peste tot si prin toate. Hai sa promitem si sa muncim.

  Multumesc.
 • 0 (0 voturi)    
  Parcari neregulamentare aleea Fuiorului nr 1 (Joi, 19 aprilie 2018, 14:53)

  someone_ap [utilizator]

  Buna ziua dle primar.

  M-am nascut in sector si platesc taxe de ani buni aici.

  Doresc sa fac o sesizare in privinta strazii unde locuiesc, aleea Fuiorului nr 1.

  1. Strada ar trebui sa aiba sens unic, dar indicatorul a disparut si in prezent este aglomerata si aproape blocata. Se parcheaza intens si neregulamentar, de multe ori a 2a masina aceleiasi familii pe trotuarul foarte ingust (sub 1 m) pe care ar trebui sa mearga pietonii.
  Din cauza acestor masini, copii si batranii sunt obligati sa mearga pe carosabil, cu riscul permanent al accidentarii.
  Politia locala sustine ca in acte acela nu e trotuar - desi avem bordura.
  Rog semnalizati si organizati un trotuar.

  Tot pe aceasta strada avem gropi imense in carosabil si balti de peste 1 m latime - scurgerea stradala este practic infundata.
  Inotam in apa si ne distrugem masinile.

  Tot aici avem copaci care depasesc blocurile de 4 etaje - ajung la etaj 6. Sunt un pericol real pentru noi care traim acolo, la o furtuna riscam accidentari.
  Trebuie toaletati pe verticala, sunt prea inalti si reprezinta in pericol.

  In speranta ca sesizarea mea va avea ecou.

  Multumsc
 • 0 (0 voturi)    
  Str Marului (Vineri, 20 aprilie 2018, 2:05)

  szedlacs1477480526059 [utilizator]

  Stimate Domnule Primar,

  As vrea sa va semnalez starea dezastruoasa in care se afla Str Marului: in primul rand o portiune de cca 100m este neasfaltata, plina de gropi si este lipsita de trotuare. Din acest motiv trecatorii sunt nevoiti fie sa treaca prin noroi pe vremea ploioasa sau prin nori de praf produsi de masini, pe vreme uscata. De asemenea, neexistand trotuar, pericolul de accidentare a trecatorilor - inclusiv a copiilor - este extrem de mare. Semnalez de asemenea ca circulatia trecatorilor este practic imposibila si pe portiunile din Str Marului unde exista totusi trotuare, datorita parcarii masinilor pe trotuar.

  Va rog sa interveniti pentru rezolvarea problemelor semnalate.

  Cu multumiri,

  Stefan Szedlacsek
 • 0 (0 voturi)    
  Bulevardul Nicolae Grigorescu (Vineri, 20 aprilie 2018, 2:27)

  szedlacs1477480526059 [utilizator]

  Stimate Domnule Primar,

  Doresc sa va semnalez starea dezastruoasa in care se afla portiunea din B-dul Nicolae Grigorescu - intre intersectia cu Str Camil Ressu si Splaiul Unirii:
  - zonele verzi nu sunt intretinute
  - halde de gunoi pe langa trotuare
  - trotuarul pe ambele parti este neamenajat, plin de gropi
  - lipsa iluminarii - in timpul serii este bezna pe strada si trotuare, pericol major de accidentare pentru trecatori
  - pe ambele trotuare, cele doua spalatorii pt masini blocheaza trotuarele, este imposibil de circulat pe ele
  - partea carosabila a strazii este utilizata in buna parte drept parcare de zeci-poate sute de masini parcate
  - trecerea de pietoni din dreptul Strazii Marului si Str Soldat Stefan Constantin este un adevarat pericol de viata pentru cei ce indraznesc sa traverseze strada deoarece masinile nu respecta semnul de trecere de pietoni (improvizat si el, sustinut de cativa bolovani), nu incetinesc ba dimpotriva - accelereaza in dreptul acestei treceri de pietoni. Propun fie instalarea unui semafor fie amenajarea unei denivelari inainte si dupa trecerea de pietoni pentru a obliga soferii sa incetineasca.

  Va rog sa luati masurile necesare pentru remedierea situatiei mai sus mentionate.

  Cu multumiri anticipate,

  Stefan Szedlacsek


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by