Primăria București va lansa o nouă emisiune de obligațiuni cu o valoare nominală totală de 555.000.000 RON, denominate în lei, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% și o scadență de 10 ani, anuntă instituția, potrivit unui comunicat de presă. Emisiunea de obligațiuni va fi lansată pentru refinanțarea emisiunii de obligațiuni din 2015 care refinanța o altă emisiune din 2005.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Obligațiunile emise vor fi vândute în România, exclusiv investitorilor calificați, astfel cum sunt definiți în art. 2 alin. (1) pct. 21 din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață ("Legea 24/2017"), identificați de către membrii asocierii formate din: Banca Comercială Română S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A. și Raiffeisen Bank S.A. ("Plasamentul"). Plasamentul nu constituie o oferta publică de valori mobiliare și va fi efectuat în temeiul excepției prevăzute la art. 5 alin. (1), litera b) din Legea nr. 24/2017, nefăcând obiectul unui prospect de oferta publică de valori mobiliare”, anunță municipalitatea.

Plasamentul se va desfășura în dată de 18 aprilie 2018 și are drept scop refinanțarea unei părți din datoria publică locală, provenită din emisiunea de obligațiuni realizată de Municipiul București în anul 2015. Ulterior finalizării Plasamentului, Municipiul București intenționează să solicite admiterea Obligațiunilor vândute în Plasament la tranzacționare pe piață reglementată la vedere administrată de Bursă de Valori București S.A., în baza unui prospect de admitere la tranzacționare ce va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.