Primăria București lansează o nouă emisiune de obligațiuni, cu o valoare nominală totală de 555.000.000, lei, care vor fi oferite exclusiv investitorilor calificați

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 16 aprilie 2018, 16:29 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Facebook
Primăria București va lansa o nouă emisiune de obligațiuni cu o valoare nominală totală de 555.000.000 RON, denominate în lei, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% și o scadență de 10 ani, anuntă instituția, potrivit unui comunicat de presă. Emisiunea de obligațiuni va fi lansată pentru refinanțarea emisiunii de obligațiuni din 2015 care refinanța o altă emisiune din 2005.

”Obligațiunile emise vor fi vândute în România, exclusiv investitorilor calificați, astfel cum sunt definiți în art. 2 alin. (1) pct. 21 din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață ("Legea 24/2017"), identificați de către membrii asocierii formate din: Banca Comercială Română S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A. și Raiffeisen Bank S.A. ("Plasamentul"). Plasamentul nu constituie o oferta publică de valori mobiliare și va fi efectuat în temeiul excepției prevăzute la art. 5 alin. (1), litera b) din Legea nr. 24/2017, nefăcând obiectul unui prospect de oferta publică de valori mobiliare”, anunță municipalitatea.

Plasamentul se va desfășura în dată de 18 aprilie 2018 și are drept scop refinanțarea unei părți din datoria publică locală, provenită din emisiunea de obligațiuni realizată de Municipiul București în anul 2015. Ulterior finalizării Plasamentului, Municipiul București intenționează să solicite admiterea Obligațiunilor vândute în Plasament la tranzacționare pe piață reglementată la vedere administrată de Bursă de Valori București S.A., în baza unui prospect de admitere la tranzacționare ce va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















1287 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  ce înseamnă negarantate? (Luni, 16 aprilie 2018, 16:42)

  dcb [utilizator]

  Ce înseamnă obligațiuni negarantate? Cumva că ai putea pierde banii pe care-i dai pe ele?
 • +1 (1 vot)    
  nu mai sunt bani? (Luni, 16 aprilie 2018, 16:49)

  gg_frone [utilizator]

  facem credit sa platim ratele de la creditul anterior? :)))
 • +1 (1 vot)    
  aha (Luni, 16 aprilie 2018, 17:17)

  nikita11 [utilizator]

  e clar de ce bancile ridica robor: le convin mai mult sa va dea banii voua decat pe piata. miroase a crizuta de bani ;)
 • +1 (1 vot)    
  Hadeti sa punem o piatra, la temelia Primariei! (Luni, 16 aprilie 2018, 17:24)

  pedepsitorul [utilizator]

  Hadeti sa punem o piatra, la temelia Primariei!

  Se pare ca este momentul cand se poate face ca imobilul Primariei Generale sa primeasca o piatra din partea contribuabililor, a caror taxe vor adduce randamente frumoase in urmatorii ani pentru profesionistii investitiilor din Voluntari!

  Daca tii banii la banca primesti dobanda negative , daca ii plasezi la Primaria, primesti curat 5,6%.

  Ruleta tiganeasca a bancherilor .

  Iar toate investitiile se intorc la excroci prin delapidarea investitiilor publice!

  Aloo DICOT, chiar nu se poate opri o astfel de excrocherie?
 • 0 (0 voturi)    
  Pai de unde sa fure familia ???? (Luni, 16 aprilie 2018, 18:13)

  cartofil [utilizator]

  Da, sunt taxele bucurestenilor, dar astea sunt prea putine la apetitul lor. Si-atunci, imprumuta, ca sa fie satisfacuta capacitatea lor de a fura. Nu conteaza ca dupa aia o plateasca saracii bucuresteni jumatate de secol.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by