Vânzarea câinilor și pisicilor în magazine de tip "pet shop" ar putea fi interzisă în București
Potrivit proiectului de hotărâre, nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se va sancționa cu amendă cuprinsă între 1000 - 3000 lei pentru persoane fizice și respectiv 3000 - 5000 lei pentru persoane juridice.
Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se va face de Primarul General al Municipiului București și împuterniciții acestuia, primarii Sectoarelor 1-6 și împuterniciții acestora, potrivit sursei citate.
Proiectul de hotărâre a fost inițiat de grupul consilierilor ALDE din Consiliul General.
Aceștia spun că doresc adoptarea acestui proiect ca să protejeze atât animalele cât și cumpărătorii.
"Din cauza creșterii cererii de animale de companie (în prezent în București, după estimările Colegiului Medicilor Veterinari, o familie din patru este posesoarea unui animal de companie). Veritabile crescătorii de câini și pisici s-au dezvoltat în ultimii ani, care alimentează pet shop-urile și comerțurile similare sau site-urile de comerț online. Din păcate, bunăstarea animalelor nu este respectată, condițiile de păstrare, rata forțată de înmulțire a lor (animalele fund abandonate pe teritoriul public după ce au ajuns la capătul ciclului de înmulțire profitabilă pentru proprietari), sănătatea biologică (probleme din cauza condițiilor insalubre de creștere), etologice (animalele nu sunt socializate) și genetica alterată (fapt dovedit și prin neexistența niciunui atestat de proveniență tip Pedigree pentru aceste animale) fiind dovezi în acest sens. Cetățenii sunt înșelați în mod constant cumpărând pisici sau câini de o anumită rasă din pet shop-uri, deși niciun câine de exemplu nu are Pedigree", se arată în expunerea de motive a proiectului.
Proiectul denunță și condițiile improprii în care sunt ținute animalele până la vânzare și faptul că aceste condiții sunt răspunzătoare de probleme atât comportamentele cât și medicale, lucru care duce la abandonarea ulterioară a animalelor, când cumpărătorul realizează că nu poate integra corect animalul în familie (costuri pentru tratament, întreținere costisitoare din cauza unor condiții medicale care impun o anume dietă și costuri cu educația - valabil pentru câini mai ales, întrucât ori sunt foarte timizi, fricoși ori agresivi sau anxioși și distrug bunuri în casă când sunt lăsați singuri).
Inițiatorii speră că interzicerea comercializării animalelor de companie în pet shop-uri, sau comerturi similare va duce la o creștere a ratei de adopție a animalelor din adăposturi și de la ONG-uri.
Citeste pe TelekomSport.ro
A jucat Dragnea murdar? Cum şi-ar fi sabotat un apropiat: ”Ar fi ieşit multe nereguli la suprafaţă!”


Nici politicienii ALDE n-au asa ceva, si cu toate acestea nu-i interzice nimeni.
In loc sa ceara controale la canisele legale si ilegale politicienii nostri "curati" si uscati vor de fapt sa-si protejeze oamenii de partid cu afaceri in domeniu.
Taiem macaroana altora care au magazine pet-shop ca sa ii fortam pe cumparatori sa ia doar de la canise. Canisele neprietene vor fi controlate la singe si amendate pina cind isi vor lua lumea in cap si vor renunta.
Inca o mostra de coruptie marca alde.
Inca o dovada de prostie: cainii cu pedigree a caror comercializare va fi permisa vin din puppy farms, unde femelele sunt tinute in conditii mizere si toarna cat mai multi pui de 2 ori pe an ... asta fara sa se tina cont de starea ei de sanatate, naste in continuu pana moare in 3-4 ani.
Cu pisicile cum procedeaza? Le baga in aceeasi cusca cu cainii?
Dar cu alte animale de companie, cum ar fi hamsterii si iepurii, cum procedeaza?
Ce face cu iubitorii de pesti, sau cu cei de animale exotice, ori pasari de apartament (canari, papagali)?
Bine ca a terminat cu restul problemelor capitalei.
Si-a facut cumva firea vreo canisa, sau vreu en-gros de animale de companie?
Nu același lucru îl cred însă și despre corupți și mafioți.