Un vatman de pe tramvaiul 1 din Bucureşti este acuzat că ar fi lăsat în staţie un copil , închizând uşile şi plecând din staţie înainte să coboare şi bunicul acestuia, potrivit news.ro. Mama fetiţei critică într-o postare pe Facebook atitudinea angajatului RATB şi cere să fie dat afară. Reprezentanţii Regiei au declarat pentru news.ro spun că nu tolerează astfel de comportamente şi că vor fi luate măsuri după ce vor asculta şi punctul de vedere al bărbatului. Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă al vatmanului, precizează RATB.

TramvaiFoto: Facebook/RATB

"Azi, pe linia tramvaiului 1, la stația Lunca Bârzești, pe la ora 12.10, un deștept de vatman mi-a speriat copilul de moarte! Este incalificabil ce a făcut acest om! S-a gândit el, în prostia lui, să închidă ușile și să ignore că un bătrân, respectiv bunicul fetei mele, cobora mai greu din tramvai. În timp ce fiica mea deja coborâse din tramvai, dobitocul a închis ușile și tataie a rămas în tramvai. Copilul a început să urle, să țipe, să alerge după tramvai, pe șine. Oamenii au țipat să oprească tramvaiul, dar, dobitocul și-a văzut de drum. Noroc că a recunoscut-o cineva în stație pe fii-mea și a adus-o acasă în siguranță. Vatmanul a oprit abia la următoarea stație", a postat Cristina Ologeanu pe pagina de Facebook.

UPDATE Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut conducerii RATB să-ș demită pe vatman.

„Solicit de urgentă desfacerea contractului de muncă a acestui vatman iresponsabil, un astfel de comportament nu poate fi tolerat sub nicio o formă, mai ales atunci când vorbim despre siguranța unui copil. Angajații RATB trebuie să fie un exemplu de conduită în trafic, iar întamplarea de astăzi, deși un incident izolat, pune într-o lumină proastă și activitatea celorlalți șoferi RATB care își desfășoară activitatea responsabil, având ca prioritate siguranța călătorilor. Neatenția vatmanului va fi sancționată ca atare, concedierea fiind oricum o măsura mult prea blândă, în comparație cu o posibilă tragedie care ar fi putut să aibă loc”, a afirmat Firea, citată într-un comunicat remis HotNews.ro.