Primăria Capitalei, prin Administrația pentru Supravegherea și Protecția animalelor, va steriliza gratuit în 2018 un număr de 3.600 de câini și 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.

CainiFoto: Adina Florea/Hotnews

Prin acest program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de două animale (câini sau pisici) pentru fiecare posesor de animale de companie, în limita plafonului stabilit, pe principiul primul venit, primul servit.

ASPA va încheia un acord-cadru de prestări servicii medicale, cabinetele care vor efectua sterilizările urmând să fie stabilite în urmă unei proceduri de achiziție. Valoarea estimată pe care ASPA o va plăti pentru sterilizarea câinilor este de 235 de lei fără TVA/femelă şi 190 de lei fără TVA/mascul. Sterilizarea pisicilor va costă 150 de lei fără TVA/femelă şi 130 de lei fără TVA/mascul, potrivit estimărilor făcute.

"ASPA propune un număr de maximum şase ofertanţi calificaţi, organizaţi în condiţiile legii, respectiv câte un ofertant cu punct de lucru pe unul dintre cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, fiecare ofertant urmând să sterilizeze un număr maxim de 600 de câini şi 600 de pisici/ acord cadru, dar nu mai mult de 100 de câini şi 100 de pisici pe lună. Iniţierea şi încheierea acordului-cadru se va derula după asigurarea sursei de finanţare", se arată în raportul de specialitate.