Primarul Gabriela Firea ține la secret CV-urile directorilor celor 22 de companii municipale. Cine sunt aceștia - legături cu Primăria Voluntari, PSD, ALDE și PMP

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 27 martie 2018, 18:09 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Facebook
Primăria Capitalei, condusă de primarul Gabriela Firea, refuză să facă publice CV-urile directorilor celor 22 de companii municipale. HotNews.ro a solicitat instituției pe 7 martie, în virtutea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice, să comunice numele directorilor celor 22 de companii și CV-ul acestora. Primăria nu ne-a prezentat numele acestor directori si CV-urile lor, invocând faptul că aceste companii „sunt în curs de organizare„. Totuși, în declarațiile de avere și interese depuse  pe portalul Agenției Naționale de Integritate am reușit să găsim câteva înformații despre aceștia: au fost reciclați de la firmele Primăriei Voluntari, sunt membri PSD, ALDE, PMP sau foști angajați ai companiilor de stat.

"Companiile care alcătuiesc Holdingul Municipal București- Capitală Europeană sunt în curs de organizare și vor înainta către Consiliul General al Municipiului București un raport complet privind obiectul de activitate, numărul actual de angajați, numărul total estimat de angajați, capitalul social, valoarea împrumuturilor, valoarea achizițiilor făcute de fiecare companie în parte, precum și serviciile prestate de acestea. Subliniem faptul că acest raport va fi făcut public. Mai mult decât atât, activitatea acestor companii municipale va fi transparentă, acestea vor fi supuse anual controlului Curții de Conturi, vor respectă legislația privind achizițiile și își vor raporta activitatea economică în față Consiliului General", se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei.

Primăria nu a explicat însă de ce nu a pus la dispoziția HotNews.ro CV-urile acestor directori, în condițiile în care, în general, aceste documente se solicită înainte de angajarea pe post. Reamintim că primarul Gabriela Firea a propus transparență totală în ceea ce privește companiile municipale.

Cele 22 de companii municipale înființate anul trecut de primarul Gabriela Firea au în 2018 un buget estimat de 1,2 miliarde lei. Din această sumă, circa 370 milioane merg pentru cheltuieli de personal, companiile estimând că până la finalul anului vor avea circa 8.000 de angajați (3.000 doar la Compania Municipală de Pază și Protecție).Numele directorilor celor 22 de companii apar în proiectele de hotărâre de Consiliu General privind proiectele de buget pe 2018. Nu la toate companiile însă.

Cum Primăria Capitalei nu a furnizat CV-urtile, nu putem spune ce pregătire profesională au și ce îi recomandă pentru aceste funcții. Totuși am găsit câteva date în declarațiile de avere și interese postate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, acolo unde acestea au fost depuse.

 • Cine sunt directorii celor 22 de companii
1. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București S.A. - director general Lavinia Ionescu; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

2. Compania Municipală Energetică București S.A. - director General - Vasile Ardenel; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

3. Compania Municipală Consolidări S.A. - Nu știm;

4. Compania Municipală Turistică București S.A. - director general Ilinca Dobre;

5. Compania Municipală Tehnologia Informației București S.A. - director general Marian Ion;

6. Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. - director general Mădălina Șerban; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

7. Compania Municipală Parking București S.A.
- director general Niculae Constantin; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

Potrivit declarațiilor de avere și interese depuse pe 01.08.2017, pe portalul ANI, acesta a fost în 2016 director general la Euro APAVOL Voluntari, firma Primăriei Voluntari, dar și consilier județean Ilfov.
Potrivit declarației de avere și interese din 2016 ocupă mai multe funcții, astfel:
- Președinte AGA Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Europa;
- președinte CA Ecovol SA Voluntari;
- Consilier județean Ilfov;
- Administrator oraș Primăria Voluntari;
- Director General Euro Apavol Voluntari ;
- a candidat la Camera Deputaților la alegerile din 2016;

8. Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat București S.A. - director general Alina Nicoleta Barbinta; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

Potrivit declarațiilor de avere și interese depuse pe 16.10.2017, pe portalul ANI, această a fost președinte CA la Aurora Construct Montaj, firma Primăriei Voluntari și expert superior la Secretariatul General al Guvernului.

9. Compania Municipală Imobiliară București S.A. - director general Barbu Oana Mihaela; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

Potrivit declarațiilor de avere și interese depuse pe 15.10.2017, pe portalul ANI, Barbu Oana Mihaela a fost în 2017  membru CA la Security Vol SA, firma Primăriei Voluntari și a lucrat la Green City Voluntari - șef serviciu.

10. Compania Municipală Pază și Securitate București S.A. - director general Dan Dobre;

11. Compania Municipală Eco Igienizare București S.A. - director general Mildner Eduard Răducanu; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

Potrivit declarației de avere de anul trecut, acesta figurează că membru CA la Green City Voluntari, firma Primăriei Voluntari.
Potrivit declarațiilor de avere din 2016, această figura:
- membru CA Green City Voluntari din 2015;
- angajat Ecovol;

12. Compania Municipală Agrement București S.A. - director general Butacu Simona Valentina (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

Butacu Simona Valentina a fost director general din 2014 și la o altă companie a municipalității, Service Ciclop SA, care însă în 2016 a avut o pierdere de 926.777 de lei. Simona Butacu mai figurează pe lista consilierilor locali Sector 6, dar este și membru în consiliul de administrație al Companiei municipale Publicitate și Afișaj București.
Potrivit declarațiilor de avere și de interese depuse în august 2017, Simona Valentina Butacu este:
- secretar executiv PSD Sector 6;
președinte a organizației de tineret PSD București;
- director general Service Ciclop, de unde a încasat 105.196 lei;
- Membru în Consiliul de Administrație al Companiei municipale Publicitate și Afișaj București;
- consilier local Sector 6 de unde a primit o indemnizație de 9.389 lei;
- consilier primar general din 17.02.2017.

13. Compania Municipală Publicitate și Afișaj București S.A. - director general Pătrașcu Dragoș Dumitrel; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

14. Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București S.A. - director general Bargau Marian Aurelian; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

Potrivit declarației de interese depuse în 2016, Marian Aurelian Bargau apare că secretar general Organizația de Tineret  a PMP (Partidul Mișcarea Populară).

15. Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A. - director general Petre Foamete; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

16. Compania Municipală Sport pentru Toți București S.A. - director general Cezar Stancu;

17. Compania Municipală Iluminat Public București S.A. - director general Adrian Corbu; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

Adrian Corbu figurează potrivit declarației de interese din 2017 ca director general adjunct al Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport "SMART" SA, compania de mentenanță a Transelectrica.

18. Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A.
- director general Anghelina Petre Cosmin; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

19. Trustul de Clădiri Metropolitane S.A. - director general Dorobanțu Georgeta; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).

20. Compania Municipală Managementul Transportului București S.A.
- director general Paul Popovici;

21. Compania Municipală Medicală București S.A.
- director general Păun Cosmin;

22. Compania Municipală Cimitire București S.A. - director general Dan Borugă; (Descarcă de aici declarația de avere și de interese).
Potrivit declartiei de interese din 2017, Dan Boruga este vicepreședinte ALDE Sector 5.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11575 vizualizari

 • +21 (21 voturi)    
  Romania nu duce lipsa de slugi (Marţi, 27 martie 2018, 18:32)

  emil bobu [utilizator]

  Ai nevoie de un prost controlabil si lipsit de inteligenta si coloana vertebrala? Romania nu duce lipsa de asemenea creaturi, partidele sunt pline de ele.
  • +11 (11 voturi)    
   Acum DUamna Gabi este Shefa Lor (Miercuri, 28 martie 2018, 7:04)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Acestia nu au ceva Impotriva, dimpotriva Shpaga Ii Uneste, DNA nu ii Emotioneaza
 • +21 (21 voturi)    
  Cin' sa fie? (Marţi, 27 martie 2018, 18:33)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cine altii daca nu clienti ai Ciumei Rosii, eventual din Voluntir, ca sa meargă șmenuitul banilor mai ușor Sluga Securistului Voiculescu e priceputa in kestii din astea, ca orice borfas din PSD (+ALDE+UDMR). Doar așa se poate continua JAFUL programat sistematic pe care acesti TICALOSI l-au facut si până azi
 • +11 (11 voturi)    
  O vreau pe Firea presedinte.... (Marţi, 27 martie 2018, 18:48)

  bigjaw [utilizator]

  Pai sa le tina secrete CV-urile ca doar ii plateste pe directori din buzunarul ei si-al lui Pandele.. Gabrielo, gandeste-te totusi la candidatura la prezidentiale, poate asa scapa orasul de tine. Asa, presedinte, nu prea mai ai mare lucru de facut, nu te mai freaca presa la cap si viata e destul de dulce fara responsabilitati. Intreaba-l pe dl. Johannis. O receptie, un Bruxelles, un schi, un bilant pe ici pe colo dar pe la care nu trebuie sa spui mare lucru. Salariul e sigur, vine la timp si iti va ajunge pentru posete si cizmulite.
  • +6 (8 voturi)    
   Ironie sau nu (Marţi, 27 martie 2018, 23:19)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui bigjaw

   MI se pare cea mai buna solutie ca sa scapam de ea. Altfel, sunt destui prosti care or sa o voteze din nou ca vorbeste frumos la TV.
  • +7 (9 voturi)    
   Si VV Docila premier? (Miercuri, 28 martie 2018, 7:06)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui bigjaw

   Astfel DUamnele vor Completa Imaginea Romaniei
 • +20 (20 voturi)    
  Bugetul Capitalei Romaniei e pe persoana fizica (Marţi, 27 martie 2018, 18:52)

  subcultura [utilizator]

  Mafia.
 • +15 (15 voturi)    
  Foarte bine (Marţi, 27 martie 2018, 19:01)

  mitg [utilizator]

  Sa plateasca prostii taxe pentru rudele si amicii lui gabriela gerontofila, ca doar au votat-o (care s-au obosit sa iasa).
  • +9 (13 voturi)    
   Exact, e vina votantilor (Marţi, 27 martie 2018, 20:44)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Puteau sa iasa la vot, dar s-au dus la concertul Maroon 5.

   Ei bine, luati si mancati haos si hotie, va da Firea cat vreti!
   • +2 (2 voturi)    
    Si cam cati... (Miercuri, 28 martie 2018, 13:42)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    ... potentiali votanti credeti dvs. ca au fost la concertul ala?!?
 • +11 (11 voturi)    
  De verificat (Marţi, 27 martie 2018, 19:50)

  Acasa [utilizator]

  Niciunul n-are nicio competenta de director, sunt pensionari, agenti de vanzari, de asigurari.....Ce concurs s-a organizat pentru aceste functii?
  • +12 (12 voturi)    
   Concurs de loialitate (Marţi, 27 martie 2018, 20:45)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Acasa

   Care sluga e mai loiala mafiei locale PSD.
 • +11 (11 voturi)    
  bucuresti anexa voluntari?! (Marţi, 27 martie 2018, 20:21)

  programatoru [utilizator]

  acusica iese madam varan/latrina si urla ca presa e impotriva ei, ca denatureaza faptele, cam cum facea ea cu limba ei maro de voluntari teleormanizata
 • +6 (6 voturi)    
  @HOTNEWS (Marţi, 27 martie 2018, 21:20)

  Litalgion [utilizator]

  Ar trebui sa intrebati la Ministerul de Finante. Mai jos este extras din OUG nr. 109/2011:

  Art. 51
  (1) Întreprinderea publică, prin grija președintelui consiliului de administrație sau al consiliului de supraveghere, trebuie să publice pe pagina proprie de internet, pentru accesul acționarilor sau asociaților și al publicului, următoarele documente și informații:
  (...)
  e) lista administratorilor și a directorilor, CV-urile membrilor consiliului de administrație și ale directorilor sau, după caz, ale membrilor consiliului de supraveghere și membrilor directoratului, precum și nivelul remunerației acestora;

  Art. 59^1
  (3) Neîndeplinirea de către președintele consiliului de administrație sau supraveghere a obligațiilor prevăzute la art. 51 alin. (1) se sancționează cu avertisment sau amendă de la 1.000 la 3.000 lei.
  (5) Constatarea contravenției și aplicarea sancțiunii contravenționale se realizează de către persoanele împuternicite din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.
  • +4 (4 voturi)    
   Meritorie si Importanta observatia Dumneavoastra (Miercuri, 28 martie 2018, 9:25)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Litalgion

   OFF TOPIC dar conexat de incapacitatea Autorittilor...Insa va rog puneti in balanta si o situatie Vitala pentru dependenta energetica a Romaniei: conform ANRE Ministerul de Finante NU ar fi capabil sa regleze posibilitatea oamenilor care detin echipamente de generare electricitate (panouri solare) de a vinde energie in Sistemul Energetic National
   Referinta este https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-22274258-anre-persoanele-fizice-nu-pot-produca-energie-livreze-retea-deoarece-ministerul-finantelor-nu-stie-cum-impoziteze-aceasta-activitate.htm
   • +2 (2 voturi)    
    :-) (Miercuri, 28 martie 2018, 13:45)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Sa mai adaugam si detaliul ca aceasta posibilitate este una impusa de lege, anume de Legea 220 din - tineti-va bine - 2008. Zece ani n-au fost suficienti ca sa se gandeasca...
 • +11 (11 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 28 martie 2018, 0:00)

  Radu-Mihai [anonim]

 • +7 (7 voturi)    
  Lavinia Ionescu (Miercuri, 28 martie 2018, 2:04)

  GinaBordei [utilizator]

  e cea mai interesanta: cat a castigat in ultimii 3 ani de cand e PSD-ul la putere, terenuri ce le strange un director cu salariul declarat de Lavinia in 30 de ani.
  Super, haideti fratilor cu totii in PSD, uite ce usor se castiga.
  • +3 (3 voturi)    
   Interesant (Miercuri, 28 martie 2018, 11:22)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui GinaBordei

   Si la fel de interesant este continutul materialului
   http://www.mediafax.ro/social/primaria-capitalei-despre-amenda-aplicata-gabrielei-firea-decizia-tribunalului-bucuresti-nu-este-definitiva-16295538
   Oare cum se descurca DUamna?
 • +8 (8 voturi)    
  Transparenta totala (Miercuri, 28 martie 2018, 8:09)

  buncrestin [utilizator]

  Atat de totala e transparenta incat nu va dam nicio informatie!
 • +6 (6 voturi)    
  nemernicii din pesede reintroduc comunismul. (Miercuri, 28 martie 2018, 9:12)

  rov [utilizator]

  Dar in comunism nu ajungea niciodata un tampit si un incompetent DIRECTOR. Ok trebuia sa fie membru de partid...Dar in pesede pe langa membru de partid, conditia este sa fie PENAL, infractor dovedit si sluga a mafiei de tocat bani si de prostit !!!
 • +2 (2 voturi)    
  Se vede din declaratii ce profesii au (Miercuri, 28 martie 2018, 22:09)

  Acasa [utilizator]

  Draga Hotnews, daca te uti la declaratiile avere vei observa calificarile fiecaruia. Astfel la ultimul capitol, incasari apare locul de munca din ultimul an.Unu a fost inspector de asigurari cu 2800 de lei salariu pe luna. Altul a castigat la firma lui 8000 de lei PE AN, dar are depozite de 400.000 de lei, etc. Toti au fost luati pur si simplu de acasa. Numai Pile. Nu a avut unul un loc de munca K lumea. ASA CEVA NU SI-A PERMIS NIMENI NICIODATA!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by