Artere principale din București sunt curățate în proporție de 30-40%, iar pe străzile secundare s-a intrat cu plugul, anunță Primăria Capitalei. Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Ca la fiecare ninsoare, o problemă rămân trotuarele, care nu au fost curățate. Reamintim că Bucureștiul se află sub cod portocaliu de ninsori abundente, ger și viscol, până la ora 15:00, iar școlile de stat sunt închise. Multe stații RATB sau refugii de tramvai nu au fost însă curățate până la orele prânzului.

Deszapezire 23 martie - bd. KiseleffFoto: Hotnews
  • UPDATE ora 14:00 - În cadrul unui comandament de deszăpezire, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că arterele principale din Capitală sunt practicabile.

"În conditii de ninsoare abundenta si viscol toate utilajele actioneaza acum in baterie, prin pluguire, insotite de echipaje ale Politiei Locale,pe arterele principale, pentru ca acestea sa ramana practicabile si sa nu apara probleme deosebite in trafic. Pe parcursul noptii operatorii au acționat pentru împrăștierea de material antiderapant și pluguire în zona rampelor, pantelor, podurilor, stațiile RATB și a arterelor din urgența I și urgența II. Traficul rutier se desfășoară în condiții normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curățate în proporție de 30%-40%, iar pe cele secundare s-a acționat pentru pluguire, acestea fiind practicabile. Operatorii de salubritate au acționat și în majoritatea statiilor si refugiilor RATB, din toate cele 6 sectoare, unde a fost degajată zăpada, astfel încât accesul pietonilor în/din mijloacele de transport să se desfăsoare în conditii normale", se arată într-o informare trimisă de Primăria Capitalei.

RATB a acționat cu soluții anti-îngheț pentru asigurarea accesului pe liniile de tramvai, la macazuri, precum și la refugiile de tramvai. Pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugii au fost angrenați 353 salariați.

Totodată, au fost mobilizate echipele pentru verificarea și menținerea în stare de funcțiune a rețelelor de contact pentru tramvaie și troleibuze.

La ora 07.00, în condiții de ninsoare abundentă situația pe sectoare este următoarea:

Sectorul 1 - arterele principale sunt curățate în proporție de 20%;

Sectorul 2 - arterele principale sunt curățate în proporție de 30%;

Sectorul 3 - arterele principale sunt curățate în proporție de 30%;

Sectorul 4 - arterele principale sunt curățate în proporție de 40%;

Sectorul 5 - arterele principale sunt curățate în proporție de 30%;

Sectorul 6 - arterele principale sunt curățate în proporție de 40%;

Operatorii au comunicat că s-a acționatazi noapte cu 400 de utilaje după cum urmează:

Sectorul 1: - 89 utilaje / 175 operatori;

Sectorul 2: - 49 utilaje / 0 operatori;

Sectorul 3: - 62 utilaje / 30 operatori;

Sectorul 4: - 95 utilaje / 120 operatori;

Sectorul 5: - 37 utilaje / 19 operatori:

Sectorul 6: - 61 utilaje / 90 operatori;

FOTOGALERIE București 23 martie 2018

FOTO: Vlad Barză

Bulevardul Iuliu Maniu:

Rondul de la Doamna Ghica:

Refugiu de tramvai, necurățat de zăpadă: