Textul Ordonantei de Urgenta prin care ultima bucata de teren de care avea nevoie primaria Capitalei pentru construirea spitalului metropolitan va trece de la Guvern la administratia locala a fost redactat si urmeaza sa intre de pe circuitul de avizare, a anuntat marti primarul Gabriela Firea. Edilul sef spune ca actul normativ va fi adoptat pana la finalul lunii, iar apoi municipalitatea va demara in regim de urgenta studiul de prefezabilitate pentru a stabili cum se va construi acest spital, pe bani de la bugetul local sau va fi un parteneriat public-privat.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

"Aseara, la aproape ora 23.00 si-a incheiat activitatea grupul interministeriar care a redactat textul OUG prin care si ultima bucata de teren de care avem nevoie pentru construirea spitalului metropolitan sa treaca de la Guvern la Primarie. De azi acest text va intra pe circuitul de avizare, iar pana al finalul lunii va fi aprobat. Urmeaza demararea in regim de urgenta a studiului de prefezabilitate care va stabili daca vom face licitatie publica sau concesiune, mai exact, daca va fi o investitie cu bani de la bugetul local sau o investitie privata", a declarat primarul Gabriela Firea.

Reamintim ca municipalitatea a cerut ca terenul din Soseaua Pipera nr.63-65, sector 2 sa fie transferat din domeniul public al statului si administrarea Societatii Romane de Televiziune in domeniul public al municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Acesta ar urma sa fie obiectul Hotararii de Guvern care tocmai a fost redactata.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Soseaua Pipera nr. 55, sector 2 , pentru construirea Spitalului Metropolitan. Spitalul ar urma sa aiba aproximativ 2000 de paturi. Noul Spital Metropolitan va avea in vedere realizarea de sectii pentru care in Bucuresti exista deficit de paturi, respeciv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensive, recuperare medicala.