Primarul general, Gabriela Firea, se va afla in perioada 5-6 martie intr-o vizita oficiala la Chisinau pentru a discuta cu primarul interimar al Capitalei Moldovei, Silvia Radu implementarea Programului de cooperare intre cele doua orase, semnat pe 14 februarie.

UPDATE 16.21 "Primarul Capitalei se va intalni, de asemenea, cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip si cu Inaltpreasfintitul Parinte, Petru Paduraru, Arhiepiscop al Chisinaului si Mitropolit al Basarabiei si va efectua vizite la Biblioteca Publica 'Onisifor Ghibu', precum si la Liceul Teoretic 'Mihai Eminescu', care va fi renovat si consolidat cu prijinul logistic si material al Municipiul Bucuresti", se spune intr-un comunicat PMB.

Reamintim ca, primarul orasului Chisinau, Silvia Radu, a fost intr-o vizita oficiala la Bucuresti pe 14 februarie si s-a intalnit cu primarul Gabriela Firea. Cei doi primari au semnat un Program de cooperare intre cele doua orase.

Protocolul vizeaza trei domenii - Cultura, Educatia si Sanatatea. Astfel, Primaria Capitalei va oferi tabere elevilor olimpici din Chisinau, iar in ceea ce priveste domeniul Sanatatii, se va oferi posibilitatea medicilor rezidenti de la Chisinau sa participe la programe de internship in spitalele administrate de municipalitatea bucuresteana si va sprijini Chisinaul in ceea ce priveste renovarea si consolidarea Maternitatii nr. 1 si a Liceului ''Mihai Eminescu'' din localitate.

In plus, PMB va sprijini Primaria Municipiului Chisinau pentru infiintarea unei linii de transport in comun culturale.

Colaborarea culturala presupune si un program de cooperare intre Biblioteca Metropolitana din Bucuresti si Biblioteca Municipala "Bogdan Petriceicu Hasdeu", urmand sa se faca o donatie de carte catre Chisinau. Gabriela Firea a acceptat totodata invitatia Silviei Radu de a merge la Chisinau pe 6 martie.