Consiliul general al municipiului Bucuresti l-a desemnat joi pe Alexandru David Burghiu in functia de administrator special RADET, dupa ce fostul administrator si-a dat demisia de onoare in urma cu cateva saptamani, cand doi angajati ai regiei si-au pierdut viata in timp ce interveneau la o avarie.

RADETFoto: Hotnews

Acesta a fost votat cu 30 de voturi pentru de majoritatea PSD-ALDE din CGMB. USR nu a participat la sedinta, iar PNL nu a fost de acord cu propunerea facuta.

"A devenit o obișnuință ca Gabreila Firea/PSD să desconsidere Consiliul General, punundu-i pe consilierii de PSD, ALDE și PMP să voteze oameni de casă, fără merite profesionale și cu CV-uri ridicole pentru poziții cheie în administrația Bucureștiului! Normal ar fi fost ca persoana pe care urma să o fi numit în funcția de Administrator Special al RADEAT să fie prezentată din timp publicului, precum și meritele profesionale care să o fi recomandat pentru o astfel de poziție de mare răspundere! Dar nu! Consilierii Generali au aflat despre cine este vorba fix cu 3 minute înainte de votul pe care l-au dat, iar CV-ul este, de-a dreptul penibil! Este vorbe despre un fost angajat al mai care a fost pus, politic, prin diverse consilii de admnistrație, deci, are un CV tipic de sinecurist. Asta daca opt rânduri pe o pagină poate fi numit CV", a declarat Ciprian Ciucu, consilier PNL.

Alexandru David Burghiu este din 2017 director general la Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti, membru in CA la Metrorex si Compania Municipala Parcuri si Gradini, iar din 2016 consilier la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. Din 2008 pana in 2014 a lucrat la Ministerul de Interne.

Acesta a absolvit in 2008 Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti, iar in 2010 Colegiul National de Aparare - Universitatea Nationala de Aparare Carol I.