Patriarhia Romana a depus o cerere de Plan urbanistic pentru un cartier rezidential cu blocuri de 8 etaje pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei UPDATE: Patriarhia spune ca nu va construi nimic pe teren, scopul proiectului fiind de a se ajunge la o valoare corecta a terenului

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 27 februarie 2018, 10:22 Actualitate | Administratie Locala


Patriarhul Daniel
Foto: Facebook/ Agentia de stiri Basilica
Patriarhia Romana vrea sa construiasca un cartier rezidential cu blocuri de 8 etaje pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aflat in avizare la Primaria Capitalei. Roxana Wring, consilier USR, spune ca Patriarhia vrea un regim de inaltime superior celui din zona, iar strada pe care ar urma sa se edifice cladirile are doar 6 metri si trotuar pe o singura parte.

"Imobiliarele sunt sfinte! Asta este si parerea Patriarhiei Romane, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidential pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor sa faca acolo blocuri de 8 etaje, fortand pe cat se poate reglementarile: regim de inaltime superior celui din zona, strada de acces de doar 6 metri si trotuar pe o singura parte", a scris Roxana Wring pe pagina de Facebook.

Aceasta cere ca BOR sa isi foloseasca banii pentru Catedrala Mantuirii Neamului si sa nu mai ceara bani de la primarii.

"Asadar BOR isi foloseste banii pentru investitii imobiliare. Recomandarea mea este sa-i foloseasca pentru Catedrala si sa nu mai ceara fonduri de la primarii. Va amintesc ca Uniunea Salvati Romania - USR este singurul partid care a cerut ca institutiile publice sa nu mai aloce bani pentru Catedrala. Intentia Patriarhiei de a construi un ansamblu rezidential pe 5000 de mp este inca o dovada ca solicitarea USR este justificata", a mai scris Roxana Wring.UPDATE Patriarhia Romana:
Actuala solicitare, perfect legala, a Patriarhiei Romane, urmareste scoaterea din categoria regimului industrial si trecerea in cel rezidential a terenului respectiv, cu un regim de inaltime mai mare, raportat la zona.
Patriarhia Romana, in cadrul unor precizari transmise HotNews.ro, spune ca nu doreste sa construiasca nimic pe respectivul teren, copul PUZ-ului fiind acela de a se ajunge la o valoare corecta a terenului, pentru o eventuala vanzare, exclusiv in scopul de a organiza si sustine activitatile social-filantropice si culturale ale centrelor Patriarhiei Romane din Bucuresti si Ilfov.

Va prezentam punctul integral de vedere al Patriarhiei Romane:

"Terenul in cauza este proprietatea Patriarhiei Romane, fiind cumparat in anul 2006, iar pe o parte din el functioneaza Asezamantul social Justinian Patriarhul, care este un centru comunitar compus din doua unitati de asistenta sociala licentiate care figureaza in Registrul furnizorilor de servicii sociale:
- Centru de gazduire in regim de urgenta pentru victimele violentei domestice, in cadrul careia anual aproximativ 100 de persoane abuzate (mame cu copii) beneficiaza de servicii sociale in regim de urgenta
 si
- Centru de zi pentru copii, care are 30 de beneficiari - copii proveniti din familii defavorizate aflate in evidenta Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1.
Cat priveste demersul Patriarhiei Romane, acesta vizeaza doar terenul din spatele Asezamantului social Justinian Patriarhul  si constituie o solicitare de revenire la PUZ-ul initial, de teren cu destinatie rezidentiala, asa cum a fost anterior construirii unui mare centru comercial din zona. Actuala solicitare, perfect legala, a Patriarhiei Romane, urmareste scoaterea din categoria regimului industrial si trecerea in cel rezidential a terenului respectiv, cu un regim de inaltime mai mare, raportat la zona.

Scopul este acela de a se ajunge la o valoare corecta a terenului, pentru o eventuala vanzare a acestui teren, exclusiv in scopul de a organiza si sustine activitatile social-filantropice si culturale ale centrelor Patriarhiei Romane din Bucuresti si Ilfov. Daca pe acel teren va fi construit un imobil, acesta nu va apartine Patriarhiei Romane, care nu construieste "cartiere" rezidentiale, ci lacasuri de cult sau centre sociale si culturale bisericesti"
.
Reamintim ca Primaria Capitalei a alocat din bugetul pe anul 2018 pentru biserici 45.463.000 lei (circa 10 milioane de euro). Mai exact, acesti bani vor merge catre 156 de biserici din Bucuresti (doar o parte monumente istorice), dintre care 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

In 2017, Primaria Capitalei a laocat pentru biserici 65 milioane lei. Din aceasta suma, doar pentru Catedrala Mantuirii Neamului s-au alocat 19,5 milioane in 2017.

Primaria sectorului 1 a alocat in 2017 20 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.
Primaria sectorului 5 a alocat si ea 12 milioane lei pentru biserici in 2017, dintre care 9 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9374 vizualizari

 • +18 (24 voturi)    
  banditi (Marţi, 27 februarie 2018, 10:32)

  grongobar [utilizator]

  Asa deci ,banditii vor cartier unde sa vanda si sa inchirieze imobile.In momentul asta toti banii dati de la buget pentru catedrala ar trebui luati inapoi iar mai-marii care s-au plans ca nu au cu ce construi catedrala trimisi in judecata pentru inselatorie in forma continuata.
  • +7 (11 voturi)    
   problema nu e ca Patriarhia face blocuri (Marţi, 27 februarie 2018, 11:38)

   Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

   problema e ce fac cu ele. Daca le dau gratis la oameni cu adevarat in nevoie, e ok. Ma tem insa ca sunt niste businessmeni pe acolo...
   • +4 (4 voturi)    
    Afaceri imobiliare (Marţi, 27 februarie 2018, 20:43)

    fit [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

    Patriarhia se baga in afaceri imobiliare? Atunci sa nu mai primească bani de la stat!
    Și să nu ne mai spună ce este creștin și ce nu!
  • +3 (7 voturi)    
   Sau cu alte cuvinte (Marţi, 27 februarie 2018, 12:23)

   mdaniel [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

   Tara lui Popa Voda!
 • +12 (18 voturi)    
  e pentru sarmani probabil (Marţi, 27 februarie 2018, 10:34)

  gica pantalon [utilizator]

  cainii latra, ursul trece....iar fraierii cotizeaza cu sau fara voia lor
  • -5 (11 voturi)    
   Terenul va fi valorificat (Marţi, 27 februarie 2018, 18:07)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

   in vederea finantarii actiunilor social-filantropice ale Patriarhiei Romane.
   Patriarhia a transmis, marţi, că nu construieşte ”cartiere” rezidenţiale, ci lăcaşuri de cult sau centre sociale şi culturale, iar solicitarea de actualizare a PUZ-ului din zona Pajura din Capitală este perfect legală şi urmăreşte scoaterea din categoria regimului industrial şi trecerea în cel rezidenţial a terenului respectiv, cu un regim de înălţime mai mare, raportat la zonă..
   ”Terenul în cauză este proprietatea Patriarhiei Române, fiind cumpărat în anul 2006, iar pe o parte din el funcţionează Aşezământul social Justinian Patriarhul, care este un centru comunitar compus din două unităţi de asistenţă socială licenţiate care figurează în Registrul furnizorilor de servicii sociale”, precizează Patriarhia Română, citată de News.ro.
   ”Cât priveşte demersul Patriarhiei Române, acesta vizează doar terenul din spatele aşezământului social 'Justinian Patriarhul' urmăreşte scoaterea din categoria regimului industrial şi trecerea în cel rezidenţial a terenului respectiv, cu un regim de înălţime mai mare, raportat la zonă”, se mai arată în document.
   Patriarhia precizează că ”scopul este acela de a se ajunge la o valoare corecta a terenului.
   • +3 (5 voturi)    
    Terenul valorificat pentru politicienii prieteni (Marţi, 27 februarie 2018, 20:45)

    fit [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Patriarhia are grija sa se pună bine cu cine trebuie și să acopere pe cine trebuie.
   • +2 (4 voturi)    
    Da (Marţi, 27 februarie 2018, 22:35)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Alupigus atat inpost cat si dupa
   • +2 (4 voturi)    
    Deci se poate expropria la valoarea din 2006 (Miercuri, 28 februarie 2018, 7:49)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Si Statul sa Construiasca Spitale
    Bun de Stiut!
   • +1 (1 vot)    
    mai bine taceau (Miercuri, 28 februarie 2018, 15:17)

    Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    prin comunicatul dat nu fac decat sa se acuze singuri.
    Ei fac un PUZ nepotrivit pt acea zona, doar ca sa vanda terenul la pret mare, si apoi se spala pe maini ca Pilat din Pont. Dar de unde lacomia asta? Patriarhia asta ar trebui curata de puroiul ce a cuprins-o. Daca nu se curata din interior, o sa-i curete Dumnezeu, care nu va rabda la infint ca niste nesimtiti sa-i terfeleasca numele.
 • +17 (21 voturi)    
  Aici sunt Banii Dumneavoastra (Marţi, 27 februarie 2018, 10:35)

  un domn [utilizator]

  In Curtea Spitalului Budimex se va Ctitori O Clinica Oncologica pentru Copii ( Lasati Copii sa vina la Mine...cum sa vina Morti?) iar Manajementu BOR baga banii in Betoane fara utilitate...@altiro Habotnicul si Ceata Ce Il Sustine vor declansa Iadul la comentarii
 • +18 (22 voturi)    
  vrem sa ne deschidem si noi biserici (Marţi, 27 februarie 2018, 10:37)

  rov [utilizator]

  Impozit zero
  donatii de la primarie/prosti
  fara taxe, ban pe ban

  Ce SRL, ne deschidem BSR...
 • +17 (23 voturi)    
  nicio problema (Marţi, 27 februarie 2018, 10:37)

  Bittick [utilizator]

  Daca va moare copilul in spitalele jalnice din Romania nu va descurajati, aveti privilegiul sa mergeti sa va rugati pentru el in Catedrala Mantuirii Neamului...
 • +20 (24 voturi)    
  Enorma lacomie a... (Marţi, 27 februarie 2018, 10:38)

  gigiN [utilizator]

  ...BOR nu se dezminte.Dar bani pentru catedrala nu au.Aproape tot ceea ce fac provine din...pomeni,din "cersit" banii altora.
  • +7 (13 voturi)    
   nu e prost cine cere (Marţi, 27 februarie 2018, 11:30)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   pentru habotnicii care finanteaza bor srl e prea tarziu. poate mai reusim sa facem ceva pt copiii lor..
   • 0 (6 voturi)    
    Pai dam noi (Marţi, 27 februarie 2018, 18:18)

    Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    prostii care mai platim impozite.
    Ca, coruptii si popii (scuzati pleonasmul) nu platesc.
 • +16 (20 voturi)    
  Pai cum sa nu (Marţi, 27 februarie 2018, 10:42)

  MinDepous [utilizator]

  Tre' sa iasa profit din ceva, din lumanari si agheazma nu mai iese.

  BOR, acest cancer al Romaniei. Pacat de duhovnicii de exceptie care mai sunt printre ei, altfel sunt toti niste paraziti, in frunte cu P.S.
 • +13 (19 voturi)    
  A facut BOR sesiune de brain storming (Marţi, 27 februarie 2018, 10:43)

  Habermas [utilizator]

  pentru a raspunde la aceasta intrebare identitara critica si fundamental...ista: Ce suntem noi de fapt?
  N-a durat mult sesiunea, ca nu prea au ce sa stormeze, si au decis: Agentie Imobiliara. Deus dixit.

  Urmatoare faza: Skyscraper in Dubai.
 • +14 (18 voturi)    
  Patriarhul plin de aur (Marţi, 27 februarie 2018, 10:46)

  florinos [utilizator]

  De ce pozele cu Patriarhul Daniel trebuie sa arate bogăția ? Parca altceva ne învață Biblia ?
  Papa apare doar in haine simple, fără lanț de aur si fără pălărie cu rubine pe cap.

  Poate a venit timpul ca Patriahul Daniel sa schimbe felul in care este privit de populație si ar trebui sa inceapa cu felul in care se îmbracă si apare in Massmedia.
  • +5 (9 voturi)    
   Nu poate altfel (Marţi, 27 februarie 2018, 12:04)

   MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Doar Iisus se imbraca in straie albe, simple, l-ar plagia, nu poate - Iisus are, inca, titulatura pe copyright.

   Trebuie sa se diferentieze cumva. Si cum de la an la an trebuie sa se diferentieze, ca altfel e jenant, a ajuns saracul sa se chinuie cu atata aur pe el...
 • +13 (17 voturi)    
  Ce va tot spuneam ca dansii se ocupa (Marţi, 27 februarie 2018, 10:51)

  scaraotchi [utilizator]

  doar de hoteluri si de afaceri imobiliare.... Sunt tare curios, in cartierul rezidential or fi prevazut si macar vreo amarata de gradinita sau doar carciumi si saloane de masaj erotic...?

  Zi-le, Loredana: "Ridica-ma la cer...!!!"
 • +8 (14 voturi)    
  Ce va tot spuneam ca dansii se ocupa (Marţi, 27 februarie 2018, 10:51)

  scaraotchi [utilizator]

  doar de hoteluri si de afaceri imobiliare.... Sunt tare curios, in cartierul rezidential or fi prevazut si macar vreo amarata de gradinita sau doar carciumi si saloane de masaj erotic...?

  Zi-le, Loredana: "Ridica-ma la cer...!!!"
 • +11 (17 voturi)    
  PRIORITATE LA SCOLI (Marţi, 27 februarie 2018, 10:55)

  dincannes [utilizator]

  Va rugam incepeti cu scolile cu closetul in curte!
 • +12 (16 voturi)    
  propun TVA zero (Marţi, 27 februarie 2018, 10:59)

  mmmircea [utilizator]

  pentru toate complexele rezidentiale ctitorite de Godporatie. De asemenea sa se stabileasca prin lege un pachet minim obligatoriu : de cate icoane, cruci, ture de sfiintire e nevoie pentru un apartament nou. Sa nu se poata finaliza tranzactia de vanzare-cumparare fara semnatura preotului paroh. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
 • +14 (18 voturi)    
  TOT ASA I-A TRATAT BISERICA CATOLICA (Marţi, 27 februarie 2018, 11:00)

  arheopterix [utilizator]

  pe enoriasii sai, pana cand acestia s-au revoltat si a aparut Reforma . Asta era acu 500 de ani . Sper ca romanii sa se trezeasca mai repede .
 • +10 (14 voturi)    
  Alo, DNA! (Marţi, 27 februarie 2018, 11:02)

  dandra [utilizator]

  Investigam si noi datele probelemei:
  - cine sunt beneficiarii;
  - costul apartamentelor;
  - de unde sunt banii pentru bloc;
  - al cui este terenul si cum ajunge la patriarhie;
  - cine sunt constructorii si legalitatea licitatiei, etc
  • +5 (9 voturi)    
   d c crezi... (Marţi, 27 februarie 2018, 11:25)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   ca dna este atacata sistematic de penali?!
   exact ca sa fie prea preocupata sa se apere si sa nu aiba timp sa rezolve astfel de dosare...
 • +13 (17 voturi)    
  Intrec masura (Marţi, 27 februarie 2018, 11:05)

  aniod [utilizator]

  Patriarhia sa fie impozitata, ca toate SRL-urile.
 • +13 (17 voturi)    
  Ma mir... (Marţi, 27 februarie 2018, 11:08)

  ac [utilizator]

  ... ca nu sfintesc 10 hectare de padure si apoi sa bage the holy chainsaw in copaci. Ca cele sfinte nu se spurca.
  • +6 (10 voturi)    
   Bag seama ca ai ceva ...''ac'' pentru (Marţi, 27 februarie 2018, 11:32)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui ac

   cojocul dansilor, felicitari...!
 • +8 (12 voturi)    
  cu alte cuvinte... (Marţi, 27 februarie 2018, 11:24)

  liviu_ [utilizator]

  bor srl se baga in afaceri...

  cere bani de la stat si terenuri si mai stiu eu ce... si construieste blocuri pe care le va vinde cu profit FARA sa plateasca taxele cuvenite...

  ne transformam din ce in ce mai mult in stat mafiot!
 • +8 (12 voturi)    
  BOR Real Estate... (Marţi, 27 februarie 2018, 11:25)

  demaGOGU [utilizator]

  ...pune bazele unei noi divizii de business: BOR Operatiuni Speciale (prostitutie, droguri, etc)
 • -6 (8 voturi)    
  abordare lumeasca (Marţi, 27 februarie 2018, 11:28)

  Patsan_Sach [utilizator]

  intre timp preotii de la sate mor de foame.
  • +2 (4 voturi)    
   Si? (Marţi, 27 februarie 2018, 13:12)

   ac [utilizator] i-a raspuns lui Patsan_Sach

   Este treaba de facut in tara asta. Nu-i forteaza nimeni sa fie activisti de BOR.
 • +6 (12 voturi)    
  Invidia...... (Marţi, 27 februarie 2018, 11:29)

  MARA_MU [utilizator]

  PS-ului pe subalterni!Adica cum poate ala de la Tomis sa aiba ansambluri turistice in Bucovina, ala de la Valcea afaceri turistice in Oltenia si Banat, etc, etc si el ditamai capo sa cerseasca bani de la babe si pomanagii!
  La ultima intrevedere cu Sarsaila a luat decizia sa orienteze business-ul catre alte sfere mai profi!!
 • +1 (3 voturi)    
  Mercantilii cu sutane vor "cultiva"si moaste !!! (Miercuri, 28 februarie 2018, 9:01)

  Plagarus [utilizator]

  Elita lucrativilor sub semnul Crucii +o gaura neagra la bugetul statului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by