Numarul locurilor la adapostul de urgenta pentru barbati de pe soseaua Berceni din Capitala a fost suplimentat, la adapostul pentru femei, barbati si familii de la Pallady, care are o capacitate de 500 de locuri, sunt cazate 439 de persoane, iar la adapostul din strada Viilor au fost cazate 42 de persoane, a declarat, duminica, primarul general Gabriela Firea. potrivit News.ro. Ea a cerut Directiei de Asistenta Sociala sa identifice si sa duca la centrele sociale cat mai multi oameni fara adapost, iar echipele mobile sa distribuie mancare calda si ceai, in conditiile in care sunt anuntate temperaturi extrem de scazute.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avand in vedere ca urmeaza nopti foarte friguroase am solicitat in mod expres Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) sa colaboreze indeaproape cu reprezentantii Politiei Locale pentru a-i transporta pe oamenii strazii in adaposturile Primariei Capitalei, iar celor care nu doresc, din pacate, sa se cazeze in adaposturile sociale sa li se ofere o masa calda, ceai, paturi, imbracaminte si incaltaminte adecvata. Noaptea trecuta, politistii locali au transportat la centrele sociale 6 persoane si, potrivit reprezentantilor DGASMB, 31 de persoane care refuza constant adapostirea sunt deja monitorizate de echipele Directiei de Asistenta Sociala", a declarat Firea la Comandamentul de iarna convocat duminica la Primaria Capitalei.

Ea a sustinut ca inca din 22 februarie echipe mobile ale DGASMB distribuie ceai si supa calda in zone cunoscute ca fiind frecventate de persoane fara adapost.

Firea a mai spus ca a solicitat, de asemenea, Administratiei Spitalelor sa asigure locuri suficiente in cele 19 spitale pe care le are in administrare, astfel incat sa fie pregatite sa primeasca, daca este necesar, persoanele fara adapost care au nevoie de ingrijiri medicale.

Municipalitatea a pus la dispozitie un Telverde - 0.800.800.868 - pentru sesizari, avarii, RADET, iar Firea le cere bucuresteni sa sesizeze la acest numar de telefon, dar si la numarul 021/9524 prezenta pe strada sau in scarile blocurilor a persoanelor fara adapost pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la centrele sociale ale Capitalei.

In prezent, in adapostul pentru femei, barbati si familii de la Pallady, care are o capacitate de 500 de locuri, sunt cazate 439 de persoane, la adapostul din strada Viilor au fost cazate 42 de persoane si a fost suplimentat cu 25 de locuri adapostul de urgenta pentru barbati de la Berceni, aflat in spatele Spitalului de geriatrie Sf. Luca.