Primarul Gabriela Firea a declarat joi, in cadrul sedintei de Consiliu General, unde urmeaza sa se dezbata proiectul de buget pe anul 2018 a Primariei Capitalei, ca este o decizie inteleapta sa aloce 111 milioane de euro pentru sanatate si 3 milioane de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Aceasta a raspuns astfel criticilor din spatiul public privind alocarile pentru biserici din proiectul de buget.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea vrea sa aloce pentru biserici 45.463.000 lei (circa 10 milioane de euro) din bugetul pe anul 2018. Mai exact, acesti bani vor merge catre 156 de biserici din Bucuresti (doar o parte monumente istorice), dintre care 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

"Este nedrept sau nedemn sa se spuna "nu dati bani la biserici fiindca astfel taiati de la sanatate". V-am demonstrat ca nu taiem ci dam mai mult. Catedrala Mantuirii nu este doar o biserica oarecare este ce vom lasa noi copiilor, nepotilor nostri, in anul centenar. Trebuie sa avem respect fata de aceste valori spirituale, de identitate nationala. Consider ca a aloca 111 milioane de euro pentru sanatate si 3 milioane de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului este o decizie corecta, inteleapta", a declarat Gabriela Firea.