Primaria Capitalei, prin Clubul Sportiv Municipal plateste jucatoarei de handbal, Cristina Neagu 101.649 lei brut, scrie tolo.ro. In 2017, din bugetul Primariei Capitalei, CSM Bucuresti a primit circa 66 milioane lei. Salariul urias al Cristinei Neagu reaprinde o dezbatere majora in Romania, valida insa si in alte tari europene: este moral ca bugetele publice (primarii, consilii judetene, companii de stat) sa fie cheltuite pentru sportivi profesionisti?

Cristina NeaguFoto: csmbucuresti.ro

Clubul CSM Bucuresti s-a transformat dintr-o initiativa de masa adresat copiilor si adolescentilor intr-un club cu sectii care fac performanta in sportul profesionist. Handbalul feminin este un exemplu: salariile platite din bugetul bucurestenilor fac din echipa CSM Bucuresti un standard in toata Europa, cu cele mai mari salarii pentru sportive de top. E vorba de bani publici insa, iar performantele clubului, precum si transferurile majore sunt asumate public chiar de primarul Gabriela Firea.

Intrebarile ridicate de critici sunt acestea: E corect fata de cetatenii bucuresteni faptul ca Primaria - prin Consiliul General - cheltuieste, pentru finantarea CSM, 66 milioane de lei din taxele si impozitele incasate? E corect pentru celelalte echipe din tara, detinute de entitati private, multe confruntate cu dificultati financiare?

Adeptii au insa alt punct de vedere: e absolut normal ca Primaria sa cheltuie o parte totusi mica din bugetul sau pentru a le oferi bucurestenilor satisfactia de a urmari pe viu una dintre echipele de top din handbalul european si pe cea mai buna jucatoare din lume a momentului.

Va invitam sa va exprimatii opiniile folosind formularul de comentarii de la finalul articolului.

Note:

* Potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, CSM a incasat in anul 2017 din sponsorizari 1.759.000 lei. In 2018, CSM va avea un buget de 71 milioane lei, potrivit proiectului de buget aflat in dezbatere pe site-ul Primariei Capitalei.

* Intr-un comunicat de presa, Primaria Capitalei anunta ca plateste suma bruta de 120.962 lei pentru Cristina Neagu, care se traduce printr-un venit net (dupa plata impozitului pe venjit si a contributiilor) de 78.150 lei (17.366 de euro/luna).

* Cristina Neagu a primit de trei ori titlul de "cel mai bun handbalist al anului - IHF".

* Infiintat in anul 2007 de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Clubul Sportiv Municipal Bucuresti are urmatoarele sectii sportive: atletism, baschet, handbal feminin, handbal masculin, motociclism, rugby, sah, volei feminin si volei masculin. Initial, CSM Bucuresti avea rostul de a promova sportul in randul tinerilor si de a le oferi copiilor si adolescentilor din Bucuresti activitati sportive. In timp, clubul a ajuns sa sustina echipe profesioniste si sportul de performanta.