Consiliul Local Deva a respins vineri un proiect de hotarare initiat de primarul Florin Oancea (PNL) prin care se propunea schimbarea din functie, pentru a doua oara in ultimele doua luni, a viceprimarului Razvan Mares (PSRo), edilul local afirmand cu nu mai poate colabora cu subalternul sau, potrivit Agerpres.

"Sunt consecvent, am spus ca Razvan Mares nu are ce cauta in administratia publica locala. El are cu totul alte ganduri. Nu mai pot lucra cu el, nu mai am incredere in el. Le-am cerut consilierilor locali schimbarea lui cu un alt viceprimar. Dansii nu au fost de acord, ca atare vom functiona in formula primar Florin Oancea, viceprimar Ovidiu Mos, cu care voi face echipa. (...) Viceprimarul Razvan Mares va ramane un simplu consilier local, dar platit cu un salariu de lux, de aproape 9.000 de lei, net. Nu va avea nicio atributie", a declarat primarul municipiului Deva.

Acesta a mai spus ca isi mentine decizia de a-l schimba pe Mares din functia de viceprimar, afirmand ca in fiecare luna va propune consilierilor locali un proiect de hotarare pe aceasta tema.

Primarul a mai sustinut ca la inceputul sedintei CL Deva ar fi fost amenintat cu moartea de viceprimarul Razvan Mares, insa acesta din urma a negat afirmatiile edilului sef.

"Doamne, Dumnezeule! Cred ca ar trebui sa-si faca o expertiza psihologica si chiar ar fi bine ca toti alesii sa ne facem o analiza psihologica. Daca dansul (primarul, n.r.) doreste sa transforme totul intr-un circ - si vedeti cum arata sedintele CL de cand este dansul primar - sa faca circ. Noi (consilierii PSRo, n.r.) o sa facem administratie in continuare, dar nu putem sa trecem cu vederea proiecte de hotarari facute pe genunchi", a afirmat viceprimarul Mares.

Primarul Florin Oancea a retras in luna ianuarie atributiile viceprimarului Razvan Mares, sustinand ca acesta i-ar fi subminat autoritatea. Ulterior, primarul a propus schimbarea din functie a viceprimarului PSRo.

Celalalt viceprimar, Ovidiu Mos (PSD), a fost delegat de primar sa se ocupe de relatia cu ministerele in vederea intocmirii si atragerii de finantari pentru diverse proiecte de utilitate publica in municipiul Deva.