Primaria Sector 3 va face licitatie pentru atribuirea parcarilor de resedinta, acolo unde cererea este mai mare decat oferta

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 30 ianuarie 2018, 10:03 Actualitate | Administratie Locala


Robert Negoita - primarul Sectorului 3
Foto: Facebook
Primaria Sector 3 va face licitatie pentru atribuirea parcarilor de resedinta, acolo unde cererea este mai mare decat oferta, potrivit noului regulament de atribuire a parcarilor de resedinta, adoptat luni de Consiliul local. Primarul Robert Negoita a explicat pentru HotNews.ro ca licitatia se va face doar pentru parcarile de resedinta nou construite si pentru cele care se elibereaza, doar in cazul in care cererea este mai mare decat oferta. In rest, se vor atribui pe baza de solicitare, ca si pana acum.

"In primul rand trebuia sa introducem cu prioritate acest proiect, si anume modificarea regulamentului pentru atribuirea locurilor de parcare, pentru ca am avut semnale nu putine ca ce se intampla acolo nu este tocmai in regula. In consecinta, avem ca principal obiectiv limitarea posibilitatii de a avea coruptie in institutie. Ori atunci cand suntem la mana functionarului care el decide cui ii da si cui nu da, acolo este potential de coruptie. In consecinta, incurajam intotdeauna procedee transparente in proportie de 100% si logice. In consecinta, locurile de parcare care au contract la aceasta ora se prelungesc in continuare in mod automat. Intentionam sa nu ii mai punem deloc pe drumuri, noi sa luam baza de date, sa stim daca indeplinesc conditiile in continuare: au autoturismul in proprietate si inmatriculat la adresa, si-a platit asigrare si are ITP-ul valabil, nu ii deranjam, contractul merge in continuare. In situatia in care avem locuri de parcare disponibilizate sau nou edificate, in aceasta situatie, in momentul in care nu am locuri suficinete, de exemplu 10 locuri de parcare si 12 solicitari, acolo se merge in procedura de licitatie. Adica, cei 12 vin si depun dosarul complet, cu ce am spus mai sus, dupa care lasa o oferta in plic sau online in care ofera o suma. In ziua in care deschidem ofertele, primii pozitionati iau locurile de parcare", a declarat primarul Robert Negoita, pentru HotNews.ro, dupa aprobarea regulamentului de atribuire a parcarilor de resedinta.

In sectorul 3 sunt circa 60.000 de locuri de parcare de resedinta si inca 30.000 de locuri de parcare la bulevard, gestionate de Primaria Capitalei. Pentru parcarea de resedinta, locuitorii din Sectorul 3 platesc intre 50 si 70 lei pe an.

"Avem parcari in Sectorul 3 care nu s-au umplut niciodata. Oamenii nu vin sa faca solicitare de parcare fiindca nu ii intereseaza, intotdeauna au loc de parcare acolo", a mai spus primarul.

Potrivit unui amendament facut de USR la regulament, cetatenii din Sectorul 3 care detin o parcare de resedinta trebuie instiintati de modificarea modului de atribuire a parcarilor.

Ce prevede regulamentul aprobat de Consiliul local Sector 3

Regula generala de atribuire a parcarilor de resedinta libere consta in atribuirea a cate unui loc de parcare pentru fiecare apartament, astfel:

documente
- la tariful de baza stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, anual, prin hotararea privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in municipiul Bucuresti, in cazul in care numarul de solicitari este mai mic decat numarul de locuri amenajate in parcarea de resedinta libere;

- la tariful licitat, in cazul in care numarul de solicitari este mai mare decat numarul de locuri libere amenajate in parcarea de resedinta.

Pentru a putea obtine un loc de parcare in parcarile de resedinta prin oricare dintre cele 2 modalitati de atribuire, solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii generale:

- In parcarile de resedinta se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor de autoturisme, celor care detin in folosinta un autoturism in baza unor contracte de comodat, utilizatorilor de autoturisme detinute in baza unor contracte de leasing.

- Indiferent de modalitatea de detinere, este obligatoriu ca pentru respectivul mijloc de transport, impozitul sa se datoreze catre bugetul local sector 3, in baza prevederilor Codului Fiscal si sa fie inregistrat in evidentele fiscale ale DGITL sector 3.

- Persoanele fizice solicitante a locurilor de parcare trebuie sa aiba domiciul /rezidenta, dovedite cu documente de identitate (bi/ci), in imobilele care au arondate locurile de parcare care sunt solicitate.

- Persoanele fizice solicitante trebuie sa nu figureze in evidentele fiscale ale DGITL sector 3 cu obligatii de plata restante neachitate.

- Locul de parcare pentru care s-a depus solicitare sa nu fie intr-o baterie de parcari situata la mai mult de 30 metri de limita blocului . Distanta se masoara intre cel mai apropiat punct de pe limita perimetrala a blocului si bateria de parcari.

Modalitatea de atribuire a locurilor de parcare este urmatoarea:

a) in situatiile in care numarul de solicitari este mai mic sau egal decat numarul de locuri de parcare libere care se pot atribui, atunci atribuirea se va face in mod direct solicitantilor, in baza cererilor depuse de catre acestia.

b) in situatiile in care numarul de solicitari este mai mare decat numarul de locuri de parcare libere care se pot atribui, amenajate in parcarea de resedinta sau cand unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai multi locatari, atribuirea se va face prin licitatie publica.

c) In parcarile de resedinta se atribuie in mod prioritar, gratuit, fara licitatie, locuri de parcare persoanelor cu handicap locomotor, care dovedesc cu documente ca detin in proprietate/utilizare un autoturism pentru care se plateste impozit asupra mijloacelor de transport la bugetul local al sectorului 3, sau sunt in evidentele fiscale ale DGITL sector 3 si sunt scutite de la plata conform legii. Pe autorizatia de parcare se va mentiona gratuitatea iar aceasta va fi expusa la loc vizibil in interiorul autoturismului pentru identificare, in caz de control.

"In cazul in care utilizatorii parcarilor de resedinta carora le-au fost atribuite locuri de parcare, nu mai indeplinesc conditiile de acordare din prezental regulament, precum si in situatia in care taxa pentru utilizarea locurilor de parcare nu este achitata, acestia pierd dreptul de utilizare al respectivelor locuri de parcare. Pentru aceste locuri, procedura de atribuire catre noii utilizatori, este cea prevazuta de prezentul regulament. Persoanele fizice care au pierdut dreptul de utilizare a locurilor de parcare, vor putea solicita un alt loc de parcare, daca sunt indeplinite conditiile generale de atribuire prevazute in prezentul regulament", se mai arata in regulament.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8905 vizualizari

 • +9 (17 voturi)    
  a (Marţi, 30 ianuarie 2018, 10:17)

  adrian67 [utilizator]

  O sa vina niste magraoni, o sa liciteze si sa castige si dupa aia le vor revinde mai scump. Negoita asta si-a platit taxele la buget? Stiu ca avea multe milioane de euro datorii foarte vechi. Asa e cand alegi prosti drept primari. Sa va fie de bine.
  • -1 (1 vot)    
   :) (Marţi, 30 ianuarie 2018, 10:54)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   Cica a propus PNL o lege de amnistie pentru datoriile alea... care a si intrat in vigoare.
  • +7 (7 voturi)    
   Nu este deloc asa (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:45)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   Cel care liciteaza trebuie sa locuiasca acolo, plus ca are dreptul la un singur loc de parcare pe apartament.

   Iar alternativa la licitatie este spaga. Unde nu este cu licitatie este cu spaga, sa nu ne mai ascundem.

   Sigur, daca esti unul dintre cei care au dat spaga, te deranjeaza o astfel de masura...
  • +2 (2 voturi)    
   ce sa liciteze mai? (Marţi, 30 ianuarie 2018, 13:23)

   Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   Nu exista in toata Europa asa ceva ca loc de parcare public, alocat persoanei x. Germania, Franta Italia, - NU EXISTA nici macar pentru persoanele cu handicap!
   Exista locuri de resedinta ale celor care locuiesc in zona respectiva. Nu pe nume propriu, sa-si puna mitocanii gard si lant si teu si sa dezvolte simt de proprietate ca si cum ar fi la el in sufragerie locul ala de parcare.
 • -4 (8 voturi)    
  Curat stânga! (Marţi, 30 ianuarie 2018, 10:27)

  of of [utilizator]

  În consecință, un cuplu înstărit va avea 2 locuri de parcare (pentru EL și pentru EA, fiecare cu mașina lui), iar o familie cu venituri modeste și cu doi copii mici poate nu va avea niciunul.
  Stânga ar trebui să aibă și alte criterii, nu doar cele financiare, dar ce să știe un afacerist despre asta?
  • +3 (3 voturi)    
   ... (Marţi, 30 ianuarie 2018, 10:53)

   a.nonim [utilizator] i-a raspuns lui of of

   Exista deja conditia ca nu se acorda decat un singur loc pe o adresa.
  • +2 (4 voturi)    
   da.. (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:09)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui of of

   Vrem, locuri de parcare gratuite pentru cei cu SLK-uri dar fara venituri declarate!
  • +3 (5 voturi)    
   ceea ce e foarte bine (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:27)

   wgs84 [utilizator] i-a raspuns lui of of

   Detinerea unei masini nu e un drept fundamental! Asa ca se poate plati.... sau nu! Familia cu venituri modeste ar trebuie sa muncesca un pic mai mult si poate asa ar putea plati 2 locuri de parcare si ar renunta la pomana primariei sectorului trei.
  • +3 (5 voturi)    
   cererea si oferta (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:32)

   t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui of of

   dicteaza pretul
  • +1 (5 voturi)    
   nu (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:37)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui of of

   si care e solutia ? sa ramana locurile de parcare ca si pana acum? date pe 50 de lei pe an? exista si varianta in care o familie se muta intr-un bloc, are 2 copii si nu au loc de parcare pt ca locul este al unui pensionar care isi tine masina parcata din 85 acolo.
   Este FIRESC ca resursele limitate sa fie atribuite prin licitatie, nu arbitrar, celui care e primul , celui care da spaga.
   Mai mult, daca o familie nu-si permita sa plateasca un loc de parcare de ce si-ar permite o masina. Mai mult, daca ionel nu-si permite locul de parcare si Vasile poate inseamna ca munca lui Vasile e mai importanta decat a lui Ionel asa ca Ionel poate parca masina la 10 minute de mers pe jos.
 • +4 (6 voturi)    
  ... (Marţi, 30 ianuarie 2018, 10:49)

  a.nonim [utilizator]

  Nu se va intampla asa din mai multe motive (reiese clar din text): trebuie sa ai autoturism inmatriculat si functional, ai dreptul la un singur loc de parcare, trebuie sa locuiesti la o distanta de 30 de metri. E la mintea cocosului ca daca vinzi locul, nu mai ai unde sa parchezi. Cel mult se va gasi un pensionar care tine masina la tara, dar nu poate fi un fenomen de masa.
  Asta e romanul, vrea parcari ca la Viena, dar sa platesca de 30 de ori mai putin. Iar de cei 10 euro pe care-i plateste vrea si luna de pe cer. Asta e rezultatul comunismului, vrei sa traiesti ca-n capitalism, dar pe gratis ca-n comunism.
  • +2 (2 voturi)    
   mai bine s-ar construi cu cap (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:00)

   of of [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

   Dacă plătim taxe ca în capitalism, să avem și veniturile din capitalism.
   Deocamdată, foarte mulți avem venituri de comunism/socialism și cei 10-15% care câștigă mai bine ne spun că e normal să plătim taxe ca în capitalism.
   Mai bine n-ar mai da primarii atâtea autorizație de construcție între blocuri și pe fiecare spațiu disponibil. Am avea loc și de parcări și de parcuri, dacă nu ne-am umple de supermarketuri și de malluri.
  • 0 (2 voturi)    
   Unde scrie ca ai dreptul (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:28)

   tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

   la un singur loc pe apartament? Un singur loc pentru un proprietar de autoturism. Daca sunt sotul si sotia proprietari pe câte un autoturism? Pot licita pentru 2 locuri? Eu sunt curios cum e cu gestionarea locurilor de parcare " la bulevard". Tot cu licitatie?
 • +3 (5 voturi)    
  Era si timpul sa faca ceva (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:27)

  t4v1 [utilizator]

  In prezent costul ANUAL al unui loc de parcare este uimitoarea suma de 76 de LEI. Bine, mai dai spaga 100E, si astfel te apropii de valoarea reala a unui loc.

  Sistemul de licitatii va elimina spaga si va da valoarea reala a fiecarui loc de parcare, valoare care se intoarce la bugetul primariei nu in buzunarul functionarilor de la ADP.
 • +1 (5 voturi)    
  o masura foarte buna (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:28)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  de mult trebuia facut si trebuie licitatie pt TOATE locurile de parcare. Bucurestiul este un oras scump, mp costa si nu e normal sa beneficiezi de 10 mp de teren cu doar 50 de lei pe an. La licitatie vor participa doar cei care au domiciliul in blocul respectiv asa ca e chiar ok. Cand un bloc are 30 de apt si doar 10 locuri de parcare de ce sa benefcieze de ele cel care a dat spaga la primarie?
 • +3 (3 voturi)    
  metoda (Marţi, 30 ianuarie 2018, 11:39)

  mar-vas [utilizator]

  gasita de beneficiaru-sef al l legii date de propriul partid pentru stergerea impozitului pe profitul urias de milioane de euro! nu mai ai bani sa le dai asistatilor si trintorilor din carciumi si vii cu tot felul de idiotenii de tipul asta nesimtitule?
  oricat de smecher de cartier te dai, poti sa te cam lingi pe bot de un nou mandat chiar daca ai badijonat cu polistiren sute de blocuri pe banii europeni directionati catre firmele camarilei tale!!
 • +1 (1 vot)    
  puțină coerență (Marţi, 30 ianuarie 2018, 12:48)

  of of [utilizator]

  Ar trebui să avem pretenții de la clasa politică să aibă puțină coerență: dacă te pretinzi a fi de stânga (PSD), atunci ia măsuri de stânga: familia cu doi copii mici are prioritate în fața cuplului înstărit care vrea 2 locuri de parcare că așa au ei bani mulți să-și permită 2 mașini. Măcar până se fac mai mari copiii.
  Și nu e normal să le cerem profesorilor și personalului medical sau oricui câștigă puțin și are 2 copii acasă să-și mai ia un al doilea job ca să-și permite loc de parcare și diverse taxe și cheltuieli „capitaliste”. Copiii au nevoie să petreacă timp cu părinții lor ca să se dezvolte armonios, un singur job (8 ore pe zi + 2 ore în trafic) sunt suficiente pentru cineva care are 2 copii acasă (+ treburi gospodărești aferente).
  Sper să înțeleagă și cititorii „de dreapta” că toată societatea din România merită să avanseze și să trăiască mai bine, nu doar subțirea clasă de mijloc (după standarde occidentale, nu cred că în Ro depășește 10-15%). Altfel doar îngroșăm rândurile votanților PSD și ale celor care nu prea văd beneficiile capitalismului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by