Primaria Capitalei doreste sa inchida StarTaxi, o aplicatie informatica, care functioneaza perfect legal si care isi achita toate taxele si impozitele de mai bine de 5 ani, un business dezvoltat pe capital privat, pentru a infiinta propria aplicatie de comanda taxi pe banii contribuabililor, acuza intr-un comunicat de presa Star Taxi.

Star taxiFoto: Hotnews

"Acest lucru ne duce cu gandul la ceea ce s-a intamplat in urma cu 70 de ani cand se inchideau toate micile afaceri si totul trecea in proprietatea statului. Ar trebui sa ne punem un semn de intrebare cu ceea ce urmeaza sa se intample in continuare si care vor fi urmatorii agenti economici pe care Primaria doreste sa-i inchida pentru a-si deschide propriile companii. StarTaxi isi doreste un mediu concurential loial si legal si nu poate intelege aceste demersuri ale Primariei. Tocmai din aceasta cauza am luat decizia contestarii hotararii adoptate in data de 19.12.2017 in cadrul sedintei CGMB.", se arata in comunicatul companiei.

StarTaxi a solicitat Tribunalului Bucuresti, sectia de contencios administrativ, in data de 11.01.2018 suspendarea HCGMB 626 din 19.12.2018 privind modificarea HCGMB nr. 178/2008 privind regulamentul taximetriei din Bucuresti.

"Amintim ca prin actul contestat, Primaria a incercat sa inchida aplicatiile StarTaxi si Clever Taxi. StarTaxi a invocat nerespectarea legislatiei europene (directiva TRIS, directiva societatii informationale si actele de transpunere precum si mai multe comunicari si recomandari europene). Totodata, StarTaxi invoca incalcarea valorilor constitutionale privind libertatea economica si Tratatul de Functionare al UE precum si mai multe legi nationale. StarTaxi atrage atentia ca prejudiciile create prin HCGMB nr. 626/2017 vor fi deosebit de grave si ca masura Primariei indeparteaza Bucurestiul de progres si tehnologie, afectand sute de mii de cetateni", se arata intr-un comunicat al companiei.

Administratorul Public al Municipiului Bucuresti, Sorin Chirita, alaturi de consilieri ai Primarului General si directorii Directiilor Transporturi si Juridic din cadrul Primariei Capitalei, s-au intalnit joi la sediul Municipalitatii cu reprezentantii taximetristilor independenti din Bucuresti, pentru a discuta despre solutii de imbunatatire a serviciului public de transport local in regim de taxi.

"In cadrul intalnirii, s-a discutat despre beneficiile infiintarii Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti SA, iar reprezentantii taximetristilor independenti au salutat initiativa Primariei de a crea prin aceasta Companie un dispecerat atat pentru taxi cat si pentru alte tipuri de transport public. De altfel, taximetristii independenti si-au exprimat intentia de a fi arondati la acest dispecerat, precum si la viitoarea platforma online (aplicatie) a Companiei Municipale Managementul Transportului Bucuresti, explicand ca arondarea la dispeceratul primariei le ofera garantia unui cadru legal de functionare", se arata in comunicatul emis joi de PMB.