Circa 300 de aradeni au aderat la un protest initiat pe Facebook fata de majorarea cu 50 la suta a tarifelor la transportul cu tramvaie si autobuze, care a intrat in vigoare miercuri, anuntand ca nu vor mai cumpara bilete timp de doua saptamani, in cadrul actiunii numite "Olimpiada de fugit de controlorii CTP", potrivit news.ro.

Majorarea tarifelor a fost decisa in luna decembrie de Consiliul Local, la solicitarea CTP Arad, care a aratat ca este necesara din cauza cresterii salariului minim. Directorul tehnic al CTP Arad, Petru Cuvineanu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, ca 70 la suta din bugetul companiei era cheltuit pe salarii in 2017, iar daca nu se opera majorarea tarifelor la calatorii, compania nu ar mai fi putut functiona.

"In Arad, calatoria cu tramvaiul a fost pana acum 2 lei, iar de azi (miercuri - n.r.) este 3 lei. Pana acum, aveam printre cele mai mici costuri din tara, pentru ca in alte orase s-a majorat la 3 lei de mult, iar noi din 2013 nu am operat majorari de tarife", a spus Cuvineanu.

"Daca tot s-au scumpit abonamentele, macar sa participam si noi la o olimpiada! Noul sport Aradean, Fugitul de Controlorii CTP. Probe cu sau fara obstacole, fara limita de timp. Daca aveti filmari in care fugiti de controlori, va rog sa le postati. De asemenea puteti face si live-uri", se arata in anuntul postat pe Facebook.