Primaria Sectorului 4 a redus taxa de salubrizare de la 12 lei/luna/persoana la 6 lei pentru persoanele cu venituri mai mici de 2.000 lei

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 9 ianuarie 2018, 10:02 Actualitate | Administratie Locala


Daniel Baluta, primarul Sectorului 4
Foto: Hotnews
In urma scandalului din ultimele zile, Primaria Sectorului 4 a redus, luni, taxa de salubrizare pentru anul 2018 la 6 lei/luna/persoana pentru persoanele fizice cu venituri nete lunare sub 2000 lei, daca aceasta este achitata anticipat sau pana la data de 20 ale fiecarei luni pentru luna anterioara. Pentru persoanele fizice care au venituri nete lunare peste 2.000 lei, taxa de salubrizare datorata este de 9,6 lei/luna/persoana. Pentru copii se va plati 6 lei pe luna, spun reprezentantii Primariei.
 

Si in varianta veche, cetatenii care plateau taxa de salubrizare pe tot anul, pana la finalul lunii martie, aceasta era de 9.6 lei de persoana/pe luna, aplicandu-se reducerea de 20%.In varianta nou adoptata, in cazul neachitarii taxei anticipat sau pana la data de 20 ale fiecarei luni pentru luna anterioara, taxa va fi de 12 lei/luna/persoana, indiferent de veniturile persoanei.

Exceptia privind noua reducere nu se aplica in cazul imobilelor situate pe raza sectorului 4, cu o suprafata totala ocupata la sol mai mare de 2000 mp ale aceluiasi titular. Aplicarea taxei de salubrizare pentru persoanele cu venituri nete sub 2.000 lei/luna se va face pe baza declaratiei pe propria raspundere, potrivit hotararii adoptate luni.

In ceea ce priveste persoanele juridice, taxa ramane neschimbata, insa se elimina dubla impozitare. "In cazul in care intr-un imobil locuiesc persoane fizice dar este inregistrat si sediul social, activ/expirat, punct de lucru activ/expirat, indiferent daca se desfasoara sau nu o activitate economica la sediul sau punctul de lucru, se datoreaza taxa de salubrizare cu valoarea mai mare¬, se mai arata in proiectul de hotarare adoptat.

Pe 28 decembrie 2017, Consiliul Local Sector 4 a decis majorarea la 1 ianuarie a taxei de salubrizare de la 5 lei pe luna/persoana la 12 lei, inclusiv pentru minori. In ceea ce priveste persoanele juridice, taxa de salubrizare este de 80 lei/luna. Dupa ce sute de cetateni s-au revoltat ion mediul online, Primaria a decis reducerea taxei pentru anumite categorii sociale.

Taxa de salubrizare a fost introdusa anul trecut de primarul Baluta, dupa ce contractul cu REBU s-a incheiat, iar activitatea de salubrizare a fost preluata de primarie prin ADP. Atunci, edilul a spus ca locuitorii din sectorul 4 vor plati mai putin fata decat plateau la REBU.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11254 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  Bun, insa Advertorialele realizate la Teve (Marţi, 9 ianuarie 2018, 10:10)

  un domn [utilizator]

  Crescent din ce bani se vor plati?
  • +1 (1 vot)    
   Hotarari Consiliu Local Sector 4 abuzive (Vineri, 12 ianuarie 2018, 14:43)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Hotarari ale Consiliului Local sector 4 gasiti pe site-ul Primariei Sector 4 la sectia Consiliul Local. Tot acolo gasiti si procesele verbale ale sedintelor in care s-au luat aceste hotarari. Interesant sa cititi ce se vorbeste in sedintele Consiliului Local sector 4…

   Hotararile sunt patru, incepand de anul trecut:
   HCL 9/31.01.2017
   HCL 95/27.04.2017
   HCL 347/18.12.2017, cand toata lumea se pregatea de sarbatorile de iarna
   HCL 2/08.01.2018

   Am gasit pe FB-ul URS Sect 4 si model de plangere prealabila foate documentat si la obiect, de trimis inclusiv la prefectura mun. Bucuresti, care trebuie sa dea aviz de legalitate la hotararile aberante ale primariilor care uita de cetateni si vor sa faca bani cu orice pret, din nimic…
 • +15 (15 voturi)    
  Ceva nu se leaga !!!! (Marţi, 9 ianuarie 2018, 10:18)

  sipu [utilizator]

  de unde scot sumele astea ? +/- 50% e ceva ciudat aici , i-au dat pe REBU afara ca erau prea scumpi si ei au scumpit cu 50% peste pretul REBU ................................
  • +9 (9 voturi)    
   Teapa (Marţi, 9 ianuarie 2018, 10:57)

   Marian G. [utilizator] i-a raspuns lui sipu

   Au scumpit cu mai mult de 50%. Au nevoie de bani pentru borduri si distrugerea spatiilor verzi.
   • +1 (1 vot)    
    Sediile sociale fara activitate vor plati 80 lei (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 13:04)

    fit [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    Sediile sociale fara activitate din apartamente vor plati tot 80 de lei/luna... Si chiar daca ar avea activitate cu gunoi pentru "recycle bin" tot ar fi bune de plata!
   • +1 (1 vot)    
    Taxa abuziva de gunoi ptr sedii sociale... (Vineri, 12 ianuarie 2018, 14:53)

    fit [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    ...fara activitate in apartament sau cu activitate online. Plangere prealabila pe FB-ul USR Sect 4:

    b) Articolul 484, aliniat (3) al Legii nr. 227/2015 prevede pentru taxele speciale adoptate de consiliile locale că ”Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice și juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituția sau serviciul public de interes local, potrivit regulamentului de organizare și funcționare al acestora, sau de la cele care sunt obligate, potrivit legii, să efectueze prestații ce intră în sfera de activitate a acestui tip de serviciu.”

    În art. II al HCL 2/2018, care preia din Anexa 1 a HCL nr. 347/2017 (deși în corpul HCL 2/2018 este în mod eronat trecută Anexa 1 din HCL nr. 9/2017) se precizează: ”În cazul în care într-un imobil locuiesc persoane fizice dar este înregistrat și sediul social activ, punct de lucru activ, indiferent dacă se desfășoară sau nu o activitate economică la sediul sau punctul de lucru, se datorează taxa de salubrizare CU VALOARE MAI MARE”.

    Această completare din HCL nr. 2/2018 încalcă articolul 484 mai sus menționat deoarece, în ipoteza în care persoana juridică nu desfășoară nici un fel de activitate economică e logic că nu produce nici deșeuri, deci nu beneficiază de serviciu de salubrizare. Ca urmare, în cazul contribuabililor persoane juridice ce nu desfășoară o activitate economică, nu discutăm de o taxă de salubrizare ci de un impozit. Cum consiliul local Sector 4 nu e competent să impună un impozit fără un text expres în Codul Fiscal și în Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, HCL-ul e nul pentru încălcarea art. 36 alin. 4 lit. c din Legea nr. 215/2001 coroborat cu art. 454 lit. a-c și f din Codul Fiscal. Cu alte cuvinte Consiliile Locale au competența de a stabili doar ”taxe speciale” de la art. 454 lit. g din Codul Fiscal, ele nu pot ”inventa” un impozit local, care nu e menționat în enumerarea de la art. 454 lit. a-c și f din Codul fiscal care este lege organică și are forță..
  • +1 (1 vot)    
   daca (Marţi, 9 ianuarie 2018, 14:50)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui sipu

   tot le-a dat voie dragnea sa-si faca de cap cu salariile prin primarii, dupa ce le-au marit dupa pofta inimii, nu au mai ramas bani de niciunele. Si atunci, luam pielea dupa bamblecii care ne-au votat si dupa aia care au lipsit si dupa toti, de altfel.
  • +1 (1 vot)    
   Gunoiul tebuie taxat dupa cat se produce! (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 13:06)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui sipu

   Gunoiul ar tebui platit in functie de cat se produce! Nicidecum dupa cat castiga cineva! In acest sens se pot cumpara pungi special inscriptionate/colorate de gunoi de la cel care asigura serviciul de strangere a gunoiului! Cu cat ai mai mult gunoi, cu atat platesti mai mult, folosind mai multe pungi!
 • +6 (6 voturi)    
  Vine Piedone! (Marţi, 9 ianuarie 2018, 10:18)

  Telemacara [utilizator]

  Se va rezolva.
  • +1 (1 vot)    
   Las" ca si Piedone a facut imprumuturi mari... (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 12:58)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui Telemacara

   Unii plang dupa Piedone, dar si el a facut imprumuturi foarte mari pentru aranjamentele peisagistice din sector, astfel ca acum Primaria Sector 4 are acum datorii foarte mari (care nu mai pot fi acoperite asa usor de la bugetul lui Dragnea) la care se mai adauga acum si salariile foarte mari ale celor din primarie...
 • +4 (4 voturi)    
  Pacalici (Marţi, 9 ianuarie 2018, 12:37)

  Thinkmore [utilizator]

  Acest primar este un pacalici ordinar dar, si mai pacalici sunt locuitorii sectorului 4 care au votat cu psd de a iesit neica nimeni la alegeri.
  Absolut nimic nu a facut pesedistul asta, cum nu a facut niciun primar in tot Bucurestiul in frunte cu firicica dansatoarea. Numai ratati.
  • +2 (2 voturi)    
   Esti in eroare (Marţi, 9 ianuarie 2018, 13:54)

   Marian G. [utilizator] i-a raspuns lui Thinkmore

   A distrus spatii verzi, a schimbat borduri in stare foarte buna, a pus pavele pe langa borduri, sa mai ia din spatiile verzi, pe Calea Serban Voda a imbracat bordurile in plastic, dupa care a scos si plasticul si bordurile , pentru a le inlocui cu altele. A largit strazi pentru a face parcari in spic, lasand copacii inconjurati de asfalt, fara pic de pamant imprejur (se vor usca, probabil asta e si intentia, pentru a avea justificare sa-i taie). Vrea sa mai strice spatiu verde in parcul Lumea Copiilor, pentru a arunca bani pe niste kitsch-uri legate de centenarul Marii Uniri. A acoperit cu pietris colorat mai multe spatii verzi (Eroii Revolutiei, Brancoveanu-Oltenitei, Piata Sudului), lipsind populatia de alti metri patrati de spatiu verde. Nu a amenajat terenul primit de la primaria capitalei pentru a face parc pe Str. Secerei (langa parcul Lumea Copiilor), pentru a spune ca e un teren in paragina si sa-l betoneze pentru a face parcare. In rest, ai dreptate, nu a facut nimic.
 • +3 (3 voturi)    
  psd... (Marţi, 9 ianuarie 2018, 12:46)

  liviu_ [utilizator]

  comunisti pana-n maduva oaselor...

  aia saraci , prosti si asistati social care-i voteaza, traiesc pe spinarea celorlalti...

  hai sictir!

  la REBU (ala reziliat ca era pretu prea mare) plateam 17 lei... si la finalul lunii in curs... acu platest 18 lei cu bonificatie: a se citi platesc inainte, ca la curve...

  asta e psd... ia de la prostii care muncesc si ia la prostii care-i voteaza...
 • 0 (0 voturi)    
  a (Marţi, 9 ianuarie 2018, 14:43)

  adrian67 [utilizator]

  Dupa mintea psd-istilor, ar trebui sa punem la comun toti salariile. De ce eu care castig mai mult sa latesc pentru gunoiul unora care nu castiga cat mine? Cand eu faceam facultatea, ei beau tuica pe stomacul gol si votau in draci psd.
 • 0 (0 voturi)    
  De ce salariul din decembrie? (Miercuri, 10 ianuarie 2018, 16:57)

  Kasia [utilizator]

  Dar de ce salariul din decembrie? Majoritatea in luna decembrie au venit net mai mare deoarece se mai acorda o prima pentru sarbatori sau pentru cadourile copiiilor ,care binenteles ca se impoziteaza. De ce sa fie venitul din luna decembrie criteriu pentru tot anul?
 • +1 (1 vot)    
  Taxa salubrizare abuziva (Sâmbătă, 10 martie 2018, 7:48)

  PetricaD. [utilizator]

  De moment ce un SRL ori PFA Nu Are Activitate la Sediu , Taxa de Salubrizare nu poate fi impusa de Primaria Sector 4
  O eventuala Decizie de Impunere, ce contine Taxa Speciala de Salubrizare, este Ilegala, fiind emisa prin Abuz de putere

  https://velicu.eu/juridice/taxa-salubrizare-sector-4-2018/


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by