Unitatea de Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina se confrunta cu un deficit de medici specialisti, insa la ultimul concurs de angajare pentru doua posturi de specialist in medicina de urgenta, organizat la finalul anului trecut, nu s-a prezentat niciun candidat, potrivit managerului SJU Slatina, Catalin Rotea, scrie Agerpres.

"Avem nevoie de inca doi medici specialisti la UPU si din pacate ultima data cand a fost organizat concurs pentru cele doua posturi de medic specialist in medicina de urgenta nu s-a prezentat nimeni. Este o problema pentru ca la UPU volumul de munca este foarte mare. Acum sunt sapte medici la UPU iar numarul cazurilor este de peste 100 zilnic", a spus Rotea.

El a precizat ca SJU Slatina are nevoie si de inca un medic neonatolog si este in derulare un concurs pentru ocuparea acestui post vacant. Se va mai organiza si concurs pentru ocuparea unui post de medic cardiolog care sa lucreze in ambulatoriul de specialitate al spitalului.

Rotea a mentionat ca este un usor deficit si de cadre medicale medii la Sectia Gastroenterologie si din luna februarie vor fi scoase la concurs circa 10 posturi de asistenti medicali.

In ce priveste medicii pensionari care lucreaza la SJU Slatina, Rotea a precizat ca sunt putine cazuri si este vorba de acei medici pensionari care sunt si doctori in stiinte medicale. La SJU Slatina lucreaza in prezent 230 de medici.