Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri ca sustine posibilitatea intrarii biciclistilor pe benzile unice dedicate tramvaiului, acolo unde este posibil. Pe aceste benzi ar urma sa circule si autobuzele, dupa modificarea Codului Rutier.

Gabriela FireaFoto: Primaria Capitalei

"Asteptam modificarea Codului Rutier astfel incat autobuzele sa circule pe linia de tramvai. Am vazut asta in multe capitale europene. Sustinem si posibilitatea intrarii biciclistilor pe spatiul dedicat circulatiei tramvaielor (...) O noutate o reprezinta si dotarea tuturor mijloacelor de transport RATB cu GPS, ceea ce ne va permite afisarea timpilor de sosire in statii si se va finaliza de asemenea integrarea tarifara care a inceput cu biletul unic si se va finaliza cu cardul unic de calatorie, astfel incat cetatenii sa aiba posibilitatea sa utilizeze orice mijloc de transport", a declarat primarul general.

"Vom implementa banda unica si pe linia tramvaielor 16, 1 si 32, dupa modelul de succes al liniilor 41 si 21"

Primaria Capitalei va delimita in acest an liniile tramvaielor 16, 1 si 32 cu garduri, dupa modelul liniilor 41 si 21, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a declarat ca asteapta modificarea Codului Rutier, astfel incat pe benzile unice dedicate tramvaielor sa poata circula autobuzele si, posibil, biciclistii.

"In ceea ce priveste dezbaterea privind banda unica. In prima etapa vom folosi banda unica care este construita acum la tramvai. Dupa succesul liniei 21, unde linia de tramvai a fost asigurata cu un gard metalic, vom continua acest program pentru linia 16, linia 1 si linia 32. Asteptam modificarea Codului Rutier astfel incat autobuzele sa circule pe linia de tramvai. Am vazut asta in multe capitale europene. Sustinem si posibilitatea intrarii biciclistilor pe spatiul dedicat circulatiei tramvaielor", a declarat primarul general.

"In 2018 vor demara mai multe proiecte noi de infrastructura printre care supralargire Ghencea- Domnesti, Pasaj Doamna Ghica, Pasaj Petricani, Pasaj Andronache - CF Bucuresti Constanta"

In 2018 vor demara mai multe proiecte noi de infrastructura printre care extindere si supralargire Ghencea- Domnesti, Pasaj Doamna Ghica cu Colentina, Pasaj Petricani -Bucuresti Nord, Pasaj Andronache - CF Bucuresti Constanta, Pasaj spre cartierul Henry Coanda, largire si reabilitare Pod CF Constanta, a anuntat miercuri, primarul general Gabriela Firea. Aceasta declarat ca vor continua si proiectele deja incepute: Pasaul Ciurel, largire Fabrica de Glucoza, park&ride Cora Pantelimon, Pasaj Nicolae Grigorescu- Splai Dudescu.

"In ceea ce priveste alte masuri care vor contribui la fluidizarea traficului din Capitala, am demarat si anul trecut si anul acesta vom continua, vom demara si anul acesta alte proiecte mari de infrastructura. Numesc cateva dintre acestea: extindere si supralargire Ghencea- Domnesti, Pasaj Doamna Ghica cu Colentina, Pasaj Petricani -Bucuresti Nord, Pasaj Anronache - CF Bucuresti Constanta, Pasaj spre cartierul Henry Coanda, largire si reabilitare Pod CF Constanta. Vom continua lucrarile demarate la Pasaul Ciurel, largire Fabrica de Glucoza, park&ride Cora Pantelimon, Pasaj Nicolae Grigorescu- Splai Dudescu",a declarat Primarul general, Gabriela Firea.

Daca Pasajul de la Ciurel si Pasajul de la Nicolae Grigorescu au sanse foarte mari sa se finalizeze in urmatoarele 6 luni, iar documentatiile premergatoare sunt gata pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza si a parcarii park&ride de la capatul Sos. Pantelimon, ceea ce inseamna ca lucrarile vor putea incepe in 2018, pentru restul proiectelor exista un semn de intrebare ca vor incepe santierele.