Scandalul patinoarului din Parcul Romniceanu - Actele oficiale ii contrazic pe primarii Gabriela Firea si Daniel Florea. Explicatia lui Florea (PSD): S-au publicat documentatii in SEAP din eroare

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 28 decembrie 2017, 13:06 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea si Daniel Florea
Foto: Hotnews
Cetatenii din grupul de initiativa civica In Cotroceni au sesizat pe 21 decembrie ca Primaria Sectorului 5 vrea sa construiasca un patinoar in Parcul Romniceanu si s-au opus public proiectului. Motivele? Parcul e intr-o zona protejata, iar proiectul nu avea documentele legale afisate. Miercuri, atat primarul general Gabriela Firea, cat si primarul Sectorului 5 au iesit public si au declarat ca aceste informatii sunt false si in acel parc nu se construieste niciun patinoar. Cetatenii din grupul de initiativa civica au descoperit in sistemul electronic de achizitii publice anuntul prin care Primaria Sector 5 dorea sa contracteze servicii pentru construirea patinoarului.

UPDATE Primaria Sector 5 :
"Nu se amenajeaza un Patinoar in Parcul Romniceanu. Incarcarea documentatiilor in SEAP la data de 5.12.2017, publicate in SEAP in data de 20.12.2017, reprezinta rezultatul unei erori materiale, care a fost deja indreptata prin adoptarea de catre Consiliul Local Sector 5 a hotararii nr. 206/14.12.2017", se arata intr-o noua precizare data de institutie.

.......

"Documentele publicate in SEAP arata ca achizitia pentru patinoare este initiata, singurul lucru care a oprit acest proiect ilegal fiind opozitia comunitatii. Astfel ca, avand in vedere lipsa de onestitate de care cele doua institutii au dat dovada, ne afirmam scepticismul cu privire la angajamentele Primariei Sector 5 de a respecta rigorile legale in privinta reamenajarii Parcului Romniceanu. (...) Raportat la cele declarate de cei doi primari si avand in vedere licitatia publica in desfasurare, asteptam clarificari in legatura cu realizarea Patinoarului in Parcul Romniceanu. Este evident pentru comunitatea din Cotroceni ca cei doi alesi locali nu dau dovada de buna credinta, prin ascunderea adevaratelor intentii. Ne exprimam dezacordul profund cu aceste tactici de administrare a domeniului public si afirmam, o data in plus, angajamentul nostru pentru atenta monitorizare a activitatii celor doua institutii si pentru implicarea in orice decizie cu impact asupra calitatii vietii", se arata intr-un comunicat al Asociatiei In Cotroceni.

La data de 20.12.2017, Primaria Sectorului 5 a publicat in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), www.e-licitatie.ro anuntul de participare nr. 420309 si documentatia de atribuire a "Contractului de prestari servicii, servicii pentru organizarea evenimentului cultural "Poveste de iarna pe patine", in conformitate cu prevederile HCLS 5 nr. 175/23.11.2017" prin procedura simplificata, conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice.Documentatia de atribuire publicata in SEAP cuprinde: Fisa de date a achizitiei, schite patinoar, Caiet de sarcini, Contract servicii, formulare si DUAE editabil.

documente
Conform Caietului de Sarcini inregistrat la Primaria Sectorului 5 sub nr. 64231/5.12.2017, (atasat prezentului in extras, acesta putand fi descarcat integral de pe SEAP), Primaria intentioneaza sa amenajeze in parcurile din Sectorul 5 patinoare temporare pentru asigurarea conditiilor necesare derularii unor activitati sportive.

Loc de desfasurare: Parcul Romniceanu, Parcul Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humulesti si Parcul Pecineaga.

Primaria a incarcat in SEAP inclusiv schitele acestor patinoare, din schita aferenta Parcului Romniceanu rezultand ca patinoarul din acest parc urmeaza sa aiba o suprafata de 481 mp si o capacitate maxima de 110 persoane. Data limita de depunere a ofertelor este data de 29.12.2017.


 Caracteristici Patinoar Parc Romniceanu, potrivit anunt SEAP:

-        suprafata aproximativa: 450-550 mp

-        numar piste de patina: 1

-        capacitate maxima: 100-150 persoane (nn. Se remarca o neconcordanta fata de schita)

-        masini de curatat patinoar: 1 buc

-        masini de lustruit suprafata: 4 buc

-        patine: 150-200 buc;

 "Avand in vedere toate aceste informatii care rezulta din documente publice intocmite chiar de Primaria Sectorului 5, credem ca informatiile comunicate de Primarul Sectorului 5 si de Primarul General sunt neadevarate si ignora cu buna stiinta chiar documentele publicate de Primaria Sectorului 5", se mai arata in comunicatul Asociatiei InCotroceni.

Ce au spus cei doi primari in urma cu o zi:

Gabriela Firea, primar general: "S-a afirmat cum ca in parcul Romniceanu s-ar construi un patinoar. M-am interesat atat la colegii mei, la Primaria Generala, cat si intr-o discutie telefonica cu primarul Daniel Florea, si pot sa va transmit ca, contrar celor afirmate in mass media de catre o asociatie si presedintele acestora, nu se construireste pe spatiul verde, si nici intr-o alta zona, niciun patinoar. Deci este o dezinformare, nu ar fi prima pe care o profereaza aceasta asociatie si ne rezervam dreptul sa ne aparam in instanta impotriva acestei maniere de a profera public informatii toxice, informatii neadevarate.  Din partea domnului primar am fost asigurati ca nu se amenajeaza niciun patinoar".

Comunicat Primaria Sector 5, 27 decembrie 2017:

"In Parcul Romniceanu NU se construieste un patinoar! Lucrarile respective vizeaza aducerea la starea initiala a domeniului public, in urma dezafectarii unui loc de joaca. Acesta se afla intr-o avansata stare de degradare si punea in pericol siguranta copiilor, lucru semnalat si de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, prin adresa inregistrata cu nr. 19957/21.09.2017, prin care au avertizat Autoritatea Locala Sector 5 sa intreprinda demersuri pentru remedierea situatiilor cu potential risc. Ulterior dezafectarii aparatelor de joaca si indepartarii tartanului, in zona respectiva a survenit o denivelare, intervenindu-se pentru aducerea la nivel a aleilor cu ceea ce reprezinta fosta suprafata valorificata in trecut ca loc de joaca. Cum in primavara anului 2018, Parcul Romniceanu si alte parcuri ale Sectorului 5 vor intra in reabilitare totala, in respectiva locatie va fi amplasat un loc de joaca modern si dotat din toate punctele de vedere pentru a asigura integritatea fizica a copiilor care se vor juca acolo. Pana atunci, Autoritatea Locala Sector 5 a adoptat toate masurile ce se impun pentru a preintampina eventuale accidente nedorite, fiindca in zona fostului loc de joaca, pe langa denivelarile si gropile rezultate din indepartarea aparatelor, bucatile de fier care ancorau aparatele nu au putut fi desprinse in totalitate, astfel incat a fost absolut necesara refacerea aleilor respective si aducerea lor la nivel. In urma efectuarii acestor lucrari, niciun milimetru de spatiu verde nu a fost afectat. Potrivit Legii nr. 50/1991, republicata, efectuarea acestui tip de lucrari de nivelare nu necesita eliberarea unei autorizatii de construire. Consultarea publica se realizeaza conform legii, nu numai cu o anumita parte a cetatenilor sau numai cu anumite ONG-uri; acesta este modul de lucru al Administratiei Locale a Sectorului 5 si nu ne vom abate de la acest principiu in niciun domeniu si cu niciun motiv. Primaria Sectorului 5 continua sa creada intr-o comunicare deschisa, nemijlocita si eficienta cu cetatenii, de aceea, nu va da curs niciunui demers menit sa dezinformeze".


 
Ce au sesizat cetatenii de la grupul de initiativa civica InCotroceni pe 21 decembrie 2017:
" Primaria Sectorului 5 si Daniel Florea si-au propus sa ne strice bucuria Sarbatorilor de iarna! Construiesc in Parcul Romniceanu, intr-un spatiu verde, in Zona protejata nr. 45, la 20 m de case (deci in zona rezidentiala) un patinoar ilegal (ie fara autorizatie de constructie, fara avize, fara consultarea cetatenilor, fara acord de vecinatate, etc.). NU este vorba de o constructie temporara! In cursul zilei de ieri, fara autorizatie de desfiintare si fara nicio consultare a comunitatii, au desfacut si indepartat tot mobilierul urban existent (ie banci), precum si toate echipamentele de joaca pentru copii (ie leagane, tobogan, balansoare etc.)", au postat cetatenii pe pagina de Facebook a asociatiei.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11163 vizualizari

 • +66 (66 voturi)    
  Era nevoie de dovada? (Joi, 28 decembrie 2017, 13:13)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Nu. Firea minte cum respira, nu face nimic dec\t pentru clientela ei si e o carierista inraita a ciumationlo ROSII care au distrus tara.
  • +38 (38 voturi)    
   Prostia competenta (Joi, 28 decembrie 2017, 14:24)

   contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Minciuni, minciuni si iar minciuni !
   Marca "competenţelor" PSD nu se dezminte :
   - A fost o eroare tehnică
   - A fost o eroare materială
   - A fost o eroare de comunicare
   - Nu aţi înţeles ce am vrut noi sa spunem (facem)
   - Intentăm acţiune în justitie pentru calomnie, false informatii, etc...

   Acestea sunt, copiate la indigou (copy-paste, pentru "doctoranzi"), "Indicatiile masurilor de protecţie în caz că ne-au prins cu mâţa-n sac", luate direct din "Programul de guvernare a PSD-ului care vrea binele poporului - Capitolu' Prostia nesumată".
  • +37 (37 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 28 decembrie 2017, 14:42)

   Un Nene [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

 • +53 (53 voturi)    
  ce mincinoasa (Joi, 28 decembrie 2017, 13:35)

  andimi [utilizator]

  E incredibil cat de mincinoasa poate fi madam Firea! Ne ia de prosti!
  • +27 (27 voturi)    
   Nu numai ca ne ia de prosti, ne ia si de tampiti! (Joi, 28 decembrie 2017, 16:24)

   JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui andimi

   Al naibii caiet de sarcini - singur s-a creat si tot singur s-a postat public in SEAP din greseala.
   Daca ii arunc pe parbrizul masinii vreo cinspe oua crude, Primarita Pinochio ma va crede cand ii voi explica ca a fost dintr-o eroare!? Iar eu de fapt nu vroiam sa arunc cu nimic?
   • +12 (14 voturi)    
    firea (Joi, 28 decembrie 2017, 20:42)

    1anonim [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

    Da cand s-a bagat in urna votul pentru firea cum a fost? atunci n-a fost nimeni prost si tampit? De ce nu recunoasteti: suntem niste prosti tampiti iar firea ne trateaza exact asa... iar cand care v-am avertizat ca se va ajunge aici, va mai amintiti? am fost huiduit .. ca batman... Sunt foarte suparat pe votantii ei, sunt foarte suparat pe mine!! iar faptul ca va plangeti acum nu face nici cat o ceapa degerata.. Hai sa vedem la votul urmator, daca a invatat cineva ceva !!
    • +5 (11 voturi)    
     incetati naibii cu votul masii. (Joi, 28 decembrie 2017, 22:26)

     ouyang [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

     pentru asta a fost votata toapa asta? sa toace tot bugetul orasului pe paranghelii, beculete si proiectii pe cladiri? de un an tot anunta licitatii de autobuze. nu vedem niciunul. unii au stiut cu ce mafioti au de-a face si au fost la vot. altii au fost mai prosti, gata. votul nu-ti da dreptul sa furi, nici sa cheltui banii cum vrei tu. deci taci dracului.
     • +4 (4 voturi)    
      Bouleanule, (Vineri, 29 decembrie 2017, 11:15)

      Ponta [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

      Votul a fost dat de PROSTI (iarta-i doamne ca nu au stiut ce fac) si de catre SLUGILE PSD (pentru ei a fost rezerval un loc incapator in cazanul cu smoala).
      In momentul in care vezi vorbind un viitor potential ales si nu iti dai seama catusi de putin cine este de fapt acea persoana inseamna ca esti ori imbecil ori tampit ignorant si votezi ca trebuie, ai simtul civic "sculat si patimas".
      Tu din ce categorie faci parte??? Cum poti spune ca votul nu este important boulene???
    • +9 (9 voturi)    
     Problema nu este... (Joi, 28 decembrie 2017, 22:30)

     JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

     ... ca Firea a fost votata - ea oricum era votata de toti asistatii si bugetarii favorizati constant de psd. Problema este la noi ceilalti care am preferat sa mergem la munte/mare sau sa ne lamentam ca nu ne place de nimeni. Iar o parte din vina o mai poarta si PMP & PNL care nu au vrut sa cedeze nimic catre principalul contracandidat al Firei.
   • +1 (1 vot)    
    Puteti demonstra contrariul!? (Vineri, 29 decembrie 2017, 15:55)

    Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

    Apreciez sugesti din final, cu ouale!

    Insa "ne ia de tampiti" nu poate constitui un repros valabil: noi, majoritatea bucurestenilor, de buna-voie si nesiliti de nimeni am pus-o la Primaria generala pe prolifica stirista a Varanului! Este aceasta o dovada de inteligenta?!
 • +49 (49 voturi)    
  Redactia HotNews (Joi, 28 decembrie 2017, 13:49)

  un domn [utilizator]

  va rog trimiteti aceste materiael la DNA, fara nici o Explicatie POATe DNA se va autosesiza !
  • +32 (32 voturi)    
   Firea, primii 3 ani acasa! :) (Joi, 28 decembrie 2017, 14:35)

   liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Intrucat da dovada ca trateaza Bucurestiul ca pe propria sufragerie, ar trebui sa fie data in judecata aceasta Mama a "datului in judecata". Si primii 3 ani sa stea acasa, cum vrea PSD-ul cu noile proiecte de lege...
 • +32 (32 voturi)    
  ! (Joi, 28 decembrie 2017, 14:11)

  Kpriciu [utilizator]

  Mi-e sila de acest partid psd, distrugator de tara, de mincinosi si hoti ordinari!
 • +31 (31 voturi)    
  Alt patinoar (Joi, 28 decembrie 2017, 14:16)

  Petru108 [utilizator]

  Sa vedeti cum au betonat jumatate din parcul de langa Piata Ferentari, pentru 2 patinoare.
 • +33 (33 voturi)    
  ca la inceput (Joi, 28 decembrie 2017, 14:19)

  anion [utilizator]

  Declaratiile celor 2 primari se bat cap in cap. Sunt tradati chiar de ce s-a lansat in SEAP si schite proiectate ce se vad in executie in parc. Daniel Florea este un analfabet tehnic daca crede ca aducerea parcului la starea initiala inseamna sa faci excavari de 50 cm in pamant ca sa pui ce? alt pamant cu borduri? beton? sau instalatie de inghetare a apei?
  • +15 (15 voturi)    
   DUamna Gabi a Starnit Gerul de Ingheata (Joi, 28 decembrie 2017, 15:34)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui anion

   apa la "patinuar"
 • +42 (42 voturi)    
  Desigur. (Joi, 28 decembrie 2017, 14:24)

  ouyang [utilizator]

  Un angajat al primăriei (care va fi sancționat desigur) s-a gândit el de capul lui să urce niște necesaruri de patinoare în SEAP că (cine știe?) poate nu le vede nimeni. Sunt convins că niciun târg, niciun eveniment nimic făcut de infractoarea asta nu este în regulă dpdv legal. În toate, dacă s-ar săpa puțin, s-ar găsi parandărătul tipic pesedist. Trebuie doar luate la bani mărunți asociațiile și firmele implicate. Nu au cum să aibă finanțele în ordine. Evident ANAF-ul se ocupă de buticari și terase în vama veche. Trăim într-un stat mafiot români. Deșteptați-vă nabii toți.
  • +13 (13 voturi)    
   Acesta (Joi, 28 decembrie 2017, 19:01)

   andrei1232000 [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   este statul paralel. Cel paralel cu legea.
 • +24 (24 voturi)    
  Vorba aia (Joi, 28 decembrie 2017, 14:31)

  feisbuk [utilizator]

  Errare pesedorum est.
 • +29 (31 voturi)    
  Aceasta Ana Pauker de (Joi, 28 decembrie 2017, 14:42)

  Rescator [utilizator]

  Voluntari minte cu nerusinare si distruge zambind
  malefic si ce a mai ramas din Bucuresti.
  • +6 (6 voturi)    
   Ana Pauker (Joi, 28 decembrie 2017, 22:37)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   a aparut pe coperta revistei Time in 1948, ca "cea mai puternica femeie pe lume". Crezi ca Mme Firea are si ea ceva sanse?Ca cea mai...ce?
   • +6 (6 voturi)    
    Domnule (Vineri, 29 decembrie 2017, 9:02)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    Eu ma refer la asemanarea privind cruzimea,tupeul,
    minciuna si bolsevismul ambelor vivandiere.
 • +23 (23 voturi)    
  rock (Joi, 28 decembrie 2017, 14:51)

  TLiviu [utilizator]

  avetzi exact ce atzi votat ....sa NU uitam alesi nostri sunt OGLINDA societatzi ...cu parere de rau ...
  • +3 (3 voturi)    
   Dureros de adevarat. (Vineri, 29 decembrie 2017, 11:23)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui TLiviu

   O definitie mai clara nici ca se putea da
 • +25 (25 voturi)    
  hm (Joi, 28 decembrie 2017, 14:56)

  tirolez [utilizator]

  Parca ieri il dadea in judecata pe dnul Florea. Printesa Pinochio.
 • +19 (21 voturi)    
  Tipic pesedist (Joi, 28 decembrie 2017, 15:22)

  tarantella [utilizator]

  Minciuni din alea nesimtite, groase, fara obraz, fara rusine, fara urmari.
 • +21 (21 voturi)    
  Sa desființam SEAP! (Joi, 28 decembrie 2017, 15:44)

  gmb72 [utilizator]

  Ce atâta publicitate la contractele publice?
  Dacă tot nu mai e infracțiune niciun furt comis de o persoana aleasa prin votul liber exprimat al majorității (analfabeților rămași în tara) , ce rost mai are publicitatea prin SEAP? Asa ca, sa modificam legea de funcționare și sa scriem ca SEAP rămâne obligatoriu pentru contracte care depășesc 50 000 000 euro.
  Hai, radulescule mitraliera, ce mai aștepți, inițiază proiectul de lege ca e păcat sa depuneți atâta efort sa furați bani publici prin contracte cretine și sa mai fiți încă obligați sa le faceți și publice.....
 • +21 (21 voturi)    
  Cand sunt prinsi cu fofarlica inainte sa faca (Joi, 28 decembrie 2017, 16:20)

  Susufler0 [utilizator]

  "nazbatiile" penale fie e vorba de "o greseala de comunicare", fie de o "eroare" !

  Cand sunt prinsi dupa ce au apucat sa incalce legea, fac repede un proiect de act normativ de modificare a codului penal, prin care se abroga taman infractiunea savarsita de ei sau modifica Codul de procedura penala in sensul ca termenul de prescriere a raspunderii penale pt fapta comisa de ei se implineste fix a doua zi dupa comiterea ei.

  PS. Nimic nu-i prinde nepregatiti de la o vreme !
 • +13 (13 voturi)    
  xxxxl (Joi, 28 decembrie 2017, 17:08)

  vorbeste lumea [utilizator]

  nu recunosc nimic, nici in fata marii adunari nationale ...
 • +12 (12 voturi)    
  firea si florea (Joi, 28 decembrie 2017, 18:38)

  csan [utilizator]

  doi imbecili marca psd care se cred smecheri.
 • +12 (12 voturi)    
  Eroare (Joi, 28 decembrie 2017, 19:03)

  andrei1232000 [utilizator]

  materiala este faptul ca a ajuns PSD sa conduca intreaga capitala. Si Romania pe deasupra. Iar acum se plang ca nu ei au puterea. Pai daca nu o au sa plece acasa si sa-i lase pe cei care pot sa o exercite.
 • +11 (11 voturi)    
  Caractere infecte (Joi, 28 decembrie 2017, 19:16)

  delco [utilizator]

  tupeu cat cuprinde, intr-un cuvant PSD.
  • +9 (9 voturi)    
   P$D inseamna (Joi, 28 decembrie 2017, 22:50)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui delco

   Pokemoni
   $hpagari
   Deteriorati (mintal)
 • +5 (5 voturi)    
  Noi vrem submarine,nu patinoare (Vineri, 29 decembrie 2017, 4:23)

  Grandgousier [utilizator]

  Sa ne simtim ca acasa la eea.
 • +5 (5 voturi)    
  ce sa astepti de la Prostovanii PSD???? (Vineri, 29 decembrie 2017, 11:09)

  Ponta [utilizator]

  Nimic bun.
  Astia mint la fel cum respira, intoxica tot ce aduc atingere fizic sau prin respiratie.
  Singura solutie este arestarea si impuscarea lor precum s-a intamplat si cu Antonescu.
  O judecata sumara fara drept de aparare, in stilul bolsevicilor ce si-au zamislit urmasi pe pamantul romanesc.
  Masculii ce se trag din bolsevici trebuie castrati pentru a nu mai intina acest pamant cu progeniturile lor. La fel si cu sexul opus.
 • +5 (5 voturi)    
  Primari Alesi (!) ai bucurestenilor, extras: (Vineri, 29 decembrie 2017, 12:36)

  OmniStudio [utilizator]

  Crin Halaicu;
  Victor Ciorbea;
  Viorel Lis;
  Traian Basescu;
  Adriean Videanu;
  ... greu de spus cat de "vinovati" sunt fi bucurestenii pentru aceste alegeri...
  Totusi, daca oferta din campanie este prea generoasa, puneti-va intrebari.
 • +4 (4 voturi)    
  Firea-Piata Victoria (Vineri, 29 decembrie 2017, 14:31)

  Dizidentul [utilizator]

  Deci a fost totusi o hotarire politica ca Pta.Victoriei
  sa fie blocata.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by