Traditionalele concerte sustinute de Craciun si Anul Nou la Biserica Neagra din Brasov vor fi intrerupte in acest an din cauza frigului din interiorul obiectivului turistic, informeaza un comunicat de presa transmis vineri si citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Frigul resimtit in interiorul lacasului de cult, datorat defectiunii centralei termice, reprezinta principalul motiv pentru care comunitatea Bisericii Negre a fost nevoita sa anuleze concertele cu care vizitatorii au fost obisnuiti in fiecare an. Intrucat regandirea unui nou sistem de incalzire constituie un proiect de amploare, punerea in functiune a centralei termice nu a putut fi realizata. Concertele de iarna din Biserica Neagra vor fi reluate cat de curand posibil", se arata in documentul citat.

In fiecare an, Biserica Evanghelica C.A din Romania-Parohia Brasov organiza inainte cu cateva zile de Craciun mai multe concerte in Biserica Neagra. Trecerea dintre ani era marcata in lacasul de cult prin concertul "La cumpana dintre ani", care se organiza in ziua de 31 decembrie.