Construirea acestei parcari va avea loc negresit, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis anularea hotararii prin care Consiliul Local sector 4 a aprobat indicatorii tenico-economici pentru parcarea pe care edilul vrea sa o construiasca pe un spatiu verde aferent parcului Tineretului. Reamintim ca Primaria Capitalei a dat Primariei Sector 4 acest spatiu verde pentru a amenaja un parc. Procesul a fost intentat de Asociatiile Salvati Bucurestiul si Ecocivica, care militeaza pentru salvarea spatiului verde. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs.

Daniel Baluta, primarul Sectorului 4Foto: AGERPRES

Redam in integralitate punctul de vedere transmis de Primaria Sector 4:

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public privind hotararea Tribunalului Bucuresti nr. 7718/15.12.2017 conform careia "Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active ca neintemeiata. Admite cererea. Dispune anularea HCL Sector 4 nr. 59/31.03.2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenti obiectivului de investitii "Amenajare parcare aproximativ 700 locuri". Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 15.12.2017", Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari.

Pentru o corecta si completa informare a opiniei publice, consideram necesara stabilirea contextului in urma caruia Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, cu respectarea legii, HCL S4 cu numarul 59/31.03.2017, hotarare supusa acum analizei judecatorilor Tribunalului Bucuresti.

Hotararea Consiliului Local al Sectorului 4 mentionata mai sus a fost generata dupa ce in lista de investitii a sectorului 4 a fost trecut, intre altele, si obiectivul de investitii ¬Amenajare parcare aproximativ 700 de locuri¬. Acest fapt inseamna, in sensul legii, ca la nivelul Consiliului Local al Sectorului 4 a fost stabilita oportunitatea acestui obiectiv, oportunitate care nu a fost niciodata contestata!!! Ba mai mult, urmand cu strictete pasii legali, CLS4 a aprobat cu 22 de voturi ¬pentru¬ si 2 abtineri (la sedinta au participat 25 de consilieri locali din numarul total de 27 alesi, ceea ce inseamna ca voturile "pentru" au fost acordate inclusiv de o parte a consilierilor locali ai Uniunii Salvati Bucurestiul/Romania) contractarea studiului de fezabilitate al acestui proiect, parte a Hotararii Consiliului Local Sector 4 nr. 142/19.12.2016, privind rectificarea bugetului local al sectorului pe anul 2016. Aceasta hotarare nu a fost atacata vreodata, desi acest lucru era posibil conform normelor de tehnica legislativa.

Ulterior, in luna martie a acestui an, au fost aprobati, asa cum era normal, indicatorii tehnico-economici ai proiectului parcarii de pe strada Secerei prin HCL S4 cu numarul 59/31.03.2017, document ce priveste, in clar, date tehnice. Urmare a atacarii la Tribunalul Bucuresti a acestei hotarari, instanta de contencios-administrativ a decis in prima faza (nu vorbim asadar despre o sentinta definitiva) anularea unor cifre (indicatorii tehnico-economici) modificate intre timp, nicidecum oportunitatea unei investitii votate cu majoritate covarsitoare de Consiliul Local al Sectorului 4, deci implicit si cu votul consilierilor USB/USR si necontestata niciodata, asa cum am aratat si mai sus.

"Vorbim asadar despre minciuni promovate si sponsorizate in mediul on-line de Nicusor Dan si de Fundatia Eco-Civica, entitati care au dovedit pana acum o bucurie morbida de a distruge in loc sa construiasca. In numele apararii naturii, Nicusor Dan si Eco-Civica sunt partasi la abuzuri si intoxicari mediatice. Ma voi implica personal pentru ca acest gen de minciuni promovate de aceste entitati distructive sa fie combatute prin toate formele prevazute de lege. In plus, va asigur! Construirea acestei parcari va avea loc negresit! Sa le fie rusine celor ce folosesc minciuna in interes personal! Rusine, Nicusor Dan! Rusine, Eco-civica!", declara Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.

Concluzionand, Primaria Sectorului 4 asigura cetatenii sectorului 4 ca va duce la bun sfarsit toate proiectele de utilitate publica demarate pana acum, indiferent de opozitia unor personaje sau entitati ce nu au legatura cu niciun aspect al vietii comunitatii sectorului 4.

Se impune precizat si faptul ca Primaria Sectorului 4 a respectat intotdeauna si va respecta cu strictete toate deciziile judecatoresti ramase definitive in dosarele in care institutia noastra are calitate procesuala.