Primaria Capitalei va consolida si restaura cladirea muzeului Gheorghe Tattarescu de pe str. Domnita Anastasia nr. 7, potrivit unui proiect de hotarare adoptat marti de Consiliul General al municipiului Bucuresti. Valoarea totala a investitiei se ridica la circa 17 milioane lei, iar durata de executie a lucrarilor este 2 ani. Muzeul apartine de Muzeul Municipiului Bucuresti, gestionat de municipalitate.

Muzeul Memorial GHEORGHE TATTARESCU este găzduit de casa în care a trăit şi creat timp de patru decenii cel care a fost, alături de Theodor Aman, întemeietorul Școlii de Arte Frumoase din București. Construcţia iniţială este ridicată la începutul secolului al XIX-lea de Dimitrie Popescu (din Mahalaua Gorganului) pe uliţa Belvedere, astăzi str. Domniţa Anastasia nr. 7.

"Casa devine locuința și atelier atât pentru artist cât și pentru elevii săi. În anul 1951, în urma donaţiei Georgetei Wertheimer, nepoata pictorului, ansamblul devine Muzeu memorial Gheorghe Tattarescu. Declarată monument istoric, casa amintește de arhitectura vestitelor hanuri ale Bucureştiului de altădată, constituind un colţ caracteristic al vechiului oraș. Muzeul memorial adăpostea o colecţie cuprinzând un bogat patrimoniu de pictură, grafică (compoziţii, portrete, desene), pictură murală în stil neo-pompeian, mobilier de epocă, obiecte personale, precum și un bogat fond documentar. Consolidarea, restaurarea, conservarea si modernizarea Muzeului Gheorghe Tattarescu propusă în proiect are ca scop principal asigurarea unui spaţiu muzeal de calitate şi reintegrarea imobilului în circuitul turistic/muzeat/cultural prin accesarea fondurilor europene în perioada programatică 2014-2020", se arata in expunerea de motive a proiectului.