Posibila miza a drumului pe care primarii Gabriela Firea si Dan Tudorache vor sa-l faca prin Padurea Baneasa: 70% din Padurea Baneasa este retrocedata. Drumul trece prin zona unui teren de 10 ha detinut de controversatii Dumitrescu Tanti Virginica si Adrian Ciorobea

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 15 decembrie 2017, 16:52 Actualitate | Administratie Locala


Harta Padurea Baneasa
Foto: Google Earth
Din cele 938 de hectare cat are Padurea Baneasa, 609 hectare au fost retrocedate, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro de la Ministerul Mediului si Romsilva. Primarul general, Gabriela Firea, si primarul sectorului 1, Dan Tudorache, au anuntat ca doresc sa faca un drum de acces intre Cartierul Pipera si cartierul Greenfield, pe structura unui drum forestier, taind astfel Padurea Baneasa in doua.Terenuri puse in posesie in Padurea Baneasa - galben - sursa Portal ANCPIDrumul propus prin Padurea Baneasa

documente
Interesant este ca mobilizarea primarilor de a face acest drum se face dupa ce dezvoltatorul complexului imobiliar Greenfield a achizitionat deja terenurile si este in procedura de avizare pentru construirea a trei cai de acces noi, care nu implica Padurea Baneasa. In plus, acesta a declarat recent in presa ca nu mai sunt probleme cu accesul locuitorilor in complex. Acum, accesul locuitorilor in acest cartier se face din DN1 pe Drumul Padurea Pustnicu.

Pe langa beneficiarul oficial - Cartierul Greenfield - care va avea acces direct spre cartierul Pipera si Centrul Comercial Baneasa, mai ales in conditiile in care investititorii doresc sa construiasca inca 39 de blocuri,  posibila explicatie este ca de noul drum, care practic taie padurea Baneasa in doua, ar putea profita si cei care au teren in padure, in conditiile in care  Codul Silvic permite  scoaterea din fondul forestier a 250 mp din suprafata de padure pe care proprietarii o detinpentru construirea de locuinte sau case de vacanta. Chiar in zona prin care trece drumul au circa 10 hectare controversatii Dumitrescu Tanti Virginica si Ciorobea Adrian, se arata intr-un extras de carte funciara eliberat de ANCPI.

Dumitrescu Tanti Virginica si Ciorobea Adrian sunt cunoscuti pentru cumpararea mai multor drepturi litigioase pentru terenuri aflate in procedura de retrocedare. Acestia au devenit celebri datorita unui schimb de terenuri care a avut loc in 2005. Adrian Ciorobea si Tanti Virginica au cumparat drepturile litigioase de la mostenitorii de drept ai unui teren de 9,3 hectare care se afla pe fundul Lacului Plumbuita si in Parcul Plumbuita.

Fiindca nu li s-a putut retroceda parcul si lacul, au primit in compensare un teren de aproape trei ori mai mare pe strada Fabrica de Glucoza, nr. 6-8, respectiv 23,4 hectare. Punerea in posesie a fost facuta de primarul interimar de la vremea respectiva, Razvan Murgeanu, prin Dispozitia nr. 4.175 din 04.04.2005.

Dupa ce au primit terenul, primaria Capitalei a expropriat circa 8000 mp din proprietate pentru circa 18 milioane lei, pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza.

Reamintim ca drumul forestier din Padurea Baneasa, pe care se facea o parte din accesul provizoriu spre Greenfield  a fost inchis la inceputul acestui an, in urma unei decizii definitive a instantei, acesta nefiind dedicat circulatiei rutiere.

Dan Trifu, vicepresedintele fundatiei Ecocivica, care a castigat in instanta procesul pentru pastrarea drumului forestier,  vine cu cateva explicatii despre mizele construirii acestui drum:

"Si pentru noi este de neinteles de ce insista atat de mult Primaria Capitalei si Primaria Sector 1 cu acest drum. Este clar ca sunt niste interese imobiliare la mijloc. Din actele detinute de noi reiese ca sunt interese mari ale detinatorilor de padure din Baneasa pentru ca acele parcele nu au acces si atunci acest drum ar fi unul care ar permite mai multe constructii in Padurea Baneasa. De asemenea, speculam si faptul ca se doreste clar o linie de comunicare directa intre platforma comerciala Baneasa si Ansamblul Greenfield. Noi am comunicat si Primariei Sector 1 si Primariei Generale ca nu vom permite niciodata construirea unui drum prin padurea Baneasa. Am explicat motivele. Avand in vedere ca aceste solicitari ale primariei incalca prevederile Codului Silvic care nu permit pentru o investitie particulara sa scoatem din circuitul silvic suprafete de padure, ar trebui ca investitia sa fie declarata de la inceput inoportuna si sa se renunte. Nu intelegem de ce obligatiile unui investitor particular sunt preluate de autoritatea locala, pe banii cetatenilor", a explicat acesta pentru HotNews.ro.

Acum decizia de a scoate terenul necesar construirii drumului din fondul forestier apartine Ministerului Apelor si Padurilor condus de Doina Pana, spune Dan Trifu, vicepresedintele Ecocivica.

Cui i s-a restituit teren in Padurea Baneasa

In momentul restituirii, persoana care a primit cel mai mult teren in Padurea Baneasa a fost Calimachi Dimitrie, nu mai putin de 300 de hectare. Dupa retrocedare acesta insa a parcelat si a vandut sau donat padurea.

Tabel proprietari  initiali si suprafete restituite (CLICK pentru a le deschide intr-un tab separat):Ce spune Codul Silvic, art 37:
Pot fi scoase definitiv din fondul forestier national, doar cu conditia compensarii acestora, fara reducerea suprafetei fondului forestier si cu plata anticipata a obligatiilor banesti, numai terenurile necesare realizarii sau extinderii urmatoarelor categorii de lucrari si obiective:
-  locuinte sau case de vacanta, numai in fondul forestier proprietate privata a persoanelor fizice si juridice;
- suprafata maxima care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzand constructia, accesul si imprejmuirea, este de maximum 250 mp in cazul proprietatilor forestiere mai mari de 5 ha si de maximum 5% din suprafata proprietatii forestiere, dar nu mai mare de 200 mp, daca suprafata proprietatii forestiere este mai mica de 5 ha.
- compensarea prevazuta la alin. (1) se realizeaza fizic cu un teren care are de 5 ori valoarea terenului care se scoate definitiv din fondul forestier national, iar suprafata terenului dat in compensare nu poate fi mai mica decat de 3 ori suprafata terenului care face obiectul scoaterii din fondul forestier national. La realizarea obiectivelor prevazute la alin. (1) lit. e), al caror beneficiar este o unitate administrativ-teritoriala sau o institutie publica, compensarea se realizeaza cu un teren ale carui suprafata si valoare sunt cel putin egale cu suprafata si valoarea terenului care face obiectul scoaterii definitive.


La finalul lunii octombrie, la propunerea primarului Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un proiect de hotarare, pus pe ordinea de zi fara dezbatere publica, prin care dezvoltatorul cartierului Greenfield va dona catre municipalitate urmatoarele terenuri, in compensare pentru scoaterea din fondul forestier a terenului din Padurea Baneasa necesar construirii drumului:
- terenul intravilan in suprafata de 1156 mp, situat in Drumul Padurea Mogosoaia nr. 54-60;
- terenul intravilan in suprafata 659 mp, situat in Drumul Padurea Mogosoaia nr. 50-52;
- terenul in suprafata de 4185 mp, situat in Drumul Padurea Mogosoaia nr. 54-60;

"Acesti cetateni au fost indusi in eroare de dezvoltator. Trebuie sa indreptam o nedreptate. Solutia este urmatoarea: municipalitatea sa accepte cu caracter de donatie din partea investitorului a unor terenuri, sa faca un schimb cu Romsilva, sa asiguram un al doilea acces", a declarat primarul Gabriela Firea la vremea respectiva.

La urmatoarea sedinta de Consiliu General, Primaria Capitalei vrea sa delege Primariei Sector 1 sarcina de a se ocupa de demersurile pentru trecerea din domeniul public al statului si administrarea Romsilva in domeniul public al Municipiului Bucuresti a suprafetei de teren necesara realizarii unui drum de acces.

Anuntul facut de primarul Gabriela Firea este cu atat mai controversat cu cat dezvoltatorul complexului imobiliar a achizitionat deja terenurile si este in procedura de avizare pentru construirea a trei cai de acces, care nu implica Padurea Baneasa.

"Actualul management si actionariat al Impact Developer & Contractor SA a fost, inca din 2013 de la preluarea conducerii companiei, in contact cu toate autoritatile responsabile, incercand identificarea unei solutii viabile alternative pentru drumul Vadu Moldovei. Desi constructia drumurilor publice nu este responsabilitatea dezvoltatorului, Impact a comandat un studiu de trafic cerand in mod expres solutii care sa nu includa Vadu Moldovei. La finalizarea studiului, au fost identificate trei solutii alternative. Impact a parcurs pasii concreti pentru a pune in aplicare aceste variante, a achizitionat terenurile necesare, a pregatit proiectele si a depus documentatiile pentru avizele necesare. Pentru implementarea acestor solutii, Impact va cheltui aproximativ 1,5 milioane de euro, urmand ca infrastructura rezultata sa fie ulterior donata autoritatilor pentru a putea fi folosita in  regim de drumuri publice.

Cele trei solutii sunt:

- Extinderea Aleea Teisani si imbunatatirea intersectiei cu iesire din DN1 catre Centura Bucuresti;
- Construirea unui drum cu iesire catre Centura, in capatul Cartierului Platanilor;
- Construirea unui drum de acces din Aleea Teisani pe sub pasajul centurii Bucuresti catre DN1, spre  ambele directii, atat catre  Otopeni cat si spre Bucuresti.
In cazul tututor acestor solutii s-au obtinut certificatele de urbanism iar in acesta se precizeaza necesitatea unui PUZ. In continuare se urmaresc pasii necesari pentru obtinerea PUZ", se arata intr-un raspuns trimis de reprezentantii Greenfield, la solicitarea HotNews.ro, la finalul lunii august. Deci practic, daca Primaria Capitalei doreste sa salveze situatia din Greenfield poate aproba aceste planuri urbanistice in ritm alert.


Reamintim ca in momentul in care a obtinut aprobare pentru construirea cartierului, dezvoltatorul s-a angajat ca va face inca o intrare in cartier, din Soseaua de Centura, insa acest lucru nu s-a mai intamplat, folosind complementar drumul forestier. Mai mult, dezvoltatorul a anuntat ca vrea sa extinda Greenfield cu inca 39 de blocuri. Asociatia EcoCivica reclama mai multe posibile ilegalitati facute de dezvoltatori si cere protejarea padurii Baneasa, reclamand ca drumul forestier, nu este dedicat masinilor si daca va fi asfaltat, taie padurea in doua.

Fundatia Ecocivica a militat in instanta pentru pastrarea drumului forestier, alaturi de Directia Silvica si a castigat procesul.

"In 2007-2008 dezvoltatorul cheama in judecata mai multe autoritati ale statului, printre care si Directia Silvica Ilfov, pt a i se permite accesul pe drumul forestier in vederea costruirii ansamblului. Anterior, solicitase accesul Directiei Silvice dar i s-a refuzat in baza prevederilor Codului Silvic. Se ajunge in instanta la Judecatoria Sectorului 1 cu o actiune pe fond. Se solicita instantei si emiterea unei Ordonante Presedintiale prin care sa se permita accesul pe drumul forestier. Instanta dispune ACCESUL, TEMPORAR, AUTO SI/SAU PIETONAL, pana la judecarea dosarului pe fond. Drumul forestier era consfiintit ca atare prin Amenajamentul Silvic, aprobat prin Ordin de Ministru, pentru Padurea Baneasa. In Planul Urbanistic General al Municipiului Bucuresti, din anul 2000, se mentiona o cale de acces, cu 6(sase!!!!) benzi prin acea zona a Padurii Baneasa. Era o intentie a Primariei dar care nu fusese avizata si de autoritatea silvica, care, oricum, nu putea aviza un asemena plan cu bulevard prin mijlocul padurii.  Dezvoltatorul a atacat si Ordinul de Ministru, cel cu amenajamentul silvic, ajungandu-se pana la Inalta Curte. Intre timp dosarul de la Judecatoria Sectorului 1 s-a suspendat pana la solutionarea exceptiei de nelegalitate a Ordinului de Ministru. Ordonanta Presedintiala era in vigoare si exista acces temporar pe drumul forestier.
Solutia Curtii de Apel, pastrata si de Inalta Curte, a fost ca drumul a fost si ramane forestier, Ordinul de Ministru fiind legal. Avand in vedere solutia data de Inalta Curte, Directia Silvica si Eco-Civica au solicitat Judecatoriei Sectorului 1 sa repuna pe rol dosarele cu accesul pe drumul forestier(fond) si cel cu Ordonanta. Ceea ce s-a si intamplat. Cele doua Instante au luat act de solutia Inaltei Curti, au reconfirmat ca drumul este forestier, inchis traficului auto, public", a scris Dan Trifu pe pagina de Facebook.

In 2016, IMPACT Developer & Contractor, a anuntat ca va extinde cartierul rezidential GREENFIELD urmand sa investeasca 44 milioane euro in blocuri, infrastructura si utilitatile aferente.

Acesta va fi dezvoltat pe un teren in suprafata de 10 ha si cuprinde 39 de blocuri construite in regim de inaltime P+4E si P+5E, totalizand 888 de apartamente cu 2, 3 si 4 camere, reprezentand a treia faza de dezvoltare a ansamblului.

"In prezent IMPACT are in curs de dezvoltare 39 de blocuri in Ansamblul Platanilor din cartierul GREENFIELD Baneasa, insumand peste 900 de apartamente cu 2, 3 si 4 camere, dintre care jumatate vor fi livrate in aceasta primavara, iar restul pana la finalul anului 2017. Preturile de vanzare variaza intre 59.980 euro pentru un apartament cu 2 camere, 69mp, 75.980 euro pentru apartamentele cu 3 camere, 94mp, si 99.748 euro pentru cele cu 4 camere, 124mp. Preturile mentionate nu includ TVA",  se arata intr-un comunicat de presa emis de comunicatorii companiei la inceputul acestui an.
 

Prima faza a proiectului GREENFIELD a fost dezvoltata in perioada 2007-2010 si este vanduta in proportie de 100%. Aceasta se intinde pe o suprafata de 10 ha si cuprinde 680 de apartamente si vile in cele 5 ansambluri (Rubin, Topaz, Blue, Onix si Quartz). A doua faza, Ansamblul Salcamilor, dezvoltat in perioada 2014-2016, se intinde pe o suprafata de 7 ha si cuprinde 35 de blocuri cu 924 de apartamente cu una, doua, trei si patru camere. In prezent, acesta este vandut in proportie de 85%.

"IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a obtinut in 2016 venituri operationale in valoare de peste 152 milioane lei, in crestere cu 30% fata de anul anterior, iar profitul operational al companiei a crescut la 25,5 milioane lei, cu 270% mai mult fata de 2015. Rezultatele obtinute se datoreaza in principal vanzarilor de apartamente din cadrul cartierului GREENFIELD Baneasa, unde IMPACT a incheiat anul trecut 433 de contracte si 130 de precontracte pentru locuinte. Acest rezultat ii confirma proiectului statutul de cel mai bine vandut cartier rezidential din Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa emis de comunicatorii companiei la inceputul acestui an.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12502 vizualizari

 • -25 (35 voturi)    
  din acelasi motiv (Vineri, 15 decembrie 2017, 17:45)

  meditatorul [utilizator]

  nu se contruiesc autostrazi, trec pe propietatea cuiva si nu trebuie sa existe suspiciuni.
  • +5 (19 voturi)    
   hehe (Vineri, 15 decembrie 2017, 18:22)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

   cu gandacii de bucatarie care se mai numesc si romani tara nu are nici o sansa sa ajunga macar ca cehia. gandacilor de bucatarie le place mult brazilia, modelul lor de dezvoltare!
  • +4 (4 voturi)    
   E o pungasie transpartinica! (Duminică, 17 decembrie 2017, 16:45)

   valll [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

   Aceasta lege care permite vanzarea drepturilor litigioase este premeditata, conceputa special pentru derbedeii politici care au poftit proprietati pe nimic.
   Este interesant de dezvaluit lantul mafiot al partidelor care au contribuit la conceperea legii, votarea, aplicarea ei si, in final, care este lista cu cei care au cumparat drepturi litigioase. Se stie ca mostenitorii au avut uriase piedici in obtinerea efectiva a drepturilor, dar ca totul se rezolva ca prin minune daca vindeau acele drepturi cui trebuia.
   In mod normal, vanzarile ar trebui anulate. O legea data cu buna credinta, ar fi admis vanzarea numai daca era cumparator statul.
   Dar iata ca lantul profitorilor continua cu spagarii de la primarii.
   DNA sa vina ca sa-i ia!
 • +20 (22 voturi)    
  Tipic! (Vineri, 15 decembrie 2017, 18:05)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Sa vedem cât se va plati. Tipic pentru hotia PSD+ALDE+UDMR
 • +27 (29 voturi)    
  clientela politica (Vineri, 15 decembrie 2017, 18:11)

  pardalian [utilizator]

  E clar ca lumina zilei. Suntem din nou in anii 90.
 • +18 (20 voturi)    
  ce interes (Vineri, 15 decembrie 2017, 18:47)

  nahir [utilizator]

  ar mai avea dezvoltatorul imobiliar sa faca donatiile de paduri din Mogosoaia, catre primaria voluntarei Firea, mama ranitilor, acum ca are in derulare alte trei variante de drumuri, care nu mai implica benevolentia lui madam Pandele?
  o data ce au si achizionat terenuri pt. executia drumurilor de acces catre Greenfield, visele primaritei sunt moarte. singura varianta ca sa le iasa ciubucul, ar fi sa repinga PUZ-ul si sa-i forteze astfel pe dezvoltatori sa faca asa zisa afacere cu loturile din Mogosoaia, mai ales ca ciordache + t.t. fac niste legi ale justitiei romane, de sa tot furi, abuzezi, corupi si mituiesti.
  • +11 (11 voturi)    
   De urmarit cum se pun in aplicare documente (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 8:26)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   Ce in prealabil au fost semnate de DUamna Gabi, anuntat Imediat DNA astfel scapam de Matracucaa
 • +11 (19 voturi)    
  De ce nu tunel? (Vineri, 15 decembrie 2017, 19:00)

  MinDepous [utilizator]

  E prea sus panza freatica?
  Altfel, cu un tunel in locul acelui drum forestier, ar lasa si padurea in pace, ar oferi si acces celor din Greefield. Win-win?
  • +22 (22 voturi)    
   ba lasa-ma ... (Vineri, 15 decembrie 2017, 21:06)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

   dar de ce sunt obligati bucurestenii sa plateasca drumul alora din Greenfield care nu au fost in stare sa cumpere de la un constructor care sa le faca drum normal ?

   bine ma, acum voteaza toti din Greenfield PSD ca sa distruga toata padurea pentru un rahat de ansamblu rezidential al unor constructori care au pacalit lumea.
  • +16 (16 voturi)    
   tunelul e basm pt copii mici (Vineri, 15 decembrie 2017, 21:25)

   Lim Vasy [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

   Cum crezi tu ca pot face tunel fara sa afeteze padurea ? Ei vor drum sa fraca cartiere noi de-a lungul lui, nu intelegi ? Tunelul costa enorm si oricum va afecta padurea. Tunelul ete o utopie.
   • +2 (6 voturi)    
    Gee, I don't know (Duminică, 17 decembrie 2017, 2:04)

    MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui Lim Vasy

    Poate cu o freza precum cele folosite pentru metrou?
    Sau, ce, vrei sa spui ca, in cazul metroului, l-au facut doar pe acolo pe unde nu era nimic la suprafata, pentru ca "nu pot face tunel fara sa afecteze" ce-i la suprafata???

    Sa te-nchini cu stanga, pe cuvant... zici ca vorbim de mers pe Pluto...
  • +10 (10 voturi)    
   tunelul e basm pt copii mici (Vineri, 15 decembrie 2017, 21:25)

   Lim Vasy [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

   Cum crezi tu ca pot face tunel fara sa afeteze padurea ? Ei vor drum sa fraca cartiere noi de-a lungul lui, nu intelegi ? Tunelul costa enorm si oricum va afecta padurea. Tunelul ete o utopie.
 • +17 (17 voturi)    
  Romania paralela (Vineri, 15 decembrie 2017, 19:08)

  fit [utilizator]

  Cat de jos pot sa fie unii romani! Aia cae sunt mai pesus de lege!
  • +1 (1 vot)    
   Aceasta vivandiera cinica care pozeaza (Duminică, 17 decembrie 2017, 16:47)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui fit

   in Maica Tereza este reincarnarea malefica a Anei
   Pauker.Pentru distrugerea mediului vital pentru un
   Bucuresti suprapopulat si abandonat de mafia PSD/
   PCR, trebuie trimisa in judecata si condamnata la cel
   putin zece ani de inchisoare.
 • +18 (18 voturi)    
  distrugerea padurii Baneasa ! (Vineri, 15 decembrie 2017, 19:33)

  Lim Vasy [utilizator]

  Este un prim pas. Pe acelasi model este distrusa si Padurea Trivale din Pitesti. Vor urma scoateri din fondul forestier, taierea copacilor seculari, constructii de case si cartiere de vile ! Bucuresteni, nu lasati sa se intample asa ceva, acum cand poluarea mediului este o mare problema in capitala. Sanatatea copiilor vostri depinde de voi. Fara padurea Baneasa Bucurestiul va avea de suferit.
  • +6 (8 voturi)    
   bucurestenii sa nu lase ce ??? (Vineri, 15 decembrie 2017, 21:07)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Lim Vasy

   nu vezi ca voteaza PSD la greu ...
   • +13 (13 voturi)    
    Suspendarea DUamnei Gabi trebuie (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 8:27)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    continuata!
 • +18 (20 voturi)    
  maimult (Vineri, 15 decembrie 2017, 19:47)

  Godsave [utilizator]

  La Famiglia are terenuri. Planul initial a fost modificat prin mituirea celor din primaria sect. 1. Astfel, acum infrastructura corespunde unui cartier cu 300 de unitati de locuit. Dezvoltatorul a marit cartierul pe inaltime si latime, normal, pentru profit, dar „a uitat” sa adapteze infrastructura, fiindcă asta nu aduce profit. Cu toate că nu sunt îndeplinite normele, pompieri, mediu etc, au primit autorizație de construcție. Când au început să apară problemele, au crezut că pot păcăli Romsilva să ia pădurea gratis pentru drum, iar pentru asta au băgat la înaintare rezidenții. Noroc cu Ecocivica, să le dea Dumnezeu sănătate. Dar, într-adevăr, interesele și dorința de distrugere sunt mult mai mari.
 • +14 (14 voturi)    
  Padurea e a bucurestenilor. (Vineri, 15 decembrie 2017, 21:08)

  Lim Vasy [utilizator]

  Primul articol din codul silvic: padurea, indiferent de forma de proprietate este bun national. Garda de mediu Ploiesti, fostul ITRSV, acolo este cheia. Numai ei pot da scoatere din fondul forestier. Au facut in trecut asta foarte des, in padurea Trivale din Pitesti. Este acolo un domn foarte priceput in a schimba padurea in teren construibil. Sever Stanciu se numeste. Primeste spaga cu 2 maini. Sever Stanciu seful defrisarilor in stil mare ! A distrus padurea Trivale din Pitesti, acum urmeaza Padurea Baneasa.
 • +10 (12 voturi)    
  Adio padurea Baneasa ! (Vineri, 15 decembrie 2017, 21:17)

  Lim Vasy [utilizator]

  Acolo unde se defriseaza pentru lemn, se pot replanta orcand copaci si reface padurea. Daca insa se scoate padurea din fondul forestier, pe acel loc in vecii vecilor nu va mai fi padure ci doar vile, case pentru imbuibati ! Asa ca atentie mare bucuresteni !
 • +8 (10 voturi)    
  hotii sub sematura autoritatilor locale (Vineri, 15 decembrie 2017, 22:02)

  Coco Whistle [utilizator]

  suna a abuz.....ce naiba nu poti face legi care sa pagubeasca statul
 • +9 (11 voturi)    
  Padurea Baneasa va disparea.. (Vineri, 15 decembrie 2017, 22:09)

  Lim Vasy [utilizator]

  De-a lungul acestui drum vor aparea pe stanga si pe dreapta alte cartiere de vile. Padurea asa cum o stiti voi va disparea. Proprietarii ei particulari o vor scoate din fondul forestier cu ajutorul noului cod silvic votat tot de psd. Vor urma autorizatii de constructie si apoi betoane peste betoane ! Adio Padure Baneasa adio binefacerilor tale, aer curat, recreere, natura verde, adio....
 • +9 (13 voturi)    
  reminder (Vineri, 15 decembrie 2017, 22:26)

  of of [utilizator]

  Doar un reminder: Firea a avut doar cca 70.000 de voturi mai mult decât Nicușor Dan.
  • -7 (17 voturi)    
   Hmmm (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 0:17)

   Sah [utilizator] i-a raspuns lui of of

   ''Doar''...:))) =Gabriela Firea (PSD) a câştigat Primăria Capitalei cu 246.553 voturi, fiind urmată de Nicuşor Dan (USB) cu 175.119 voturi, Cătălin Predoiu (PNL) cu 64.186 voturi şi Robert Turcescu (PMP) cu 37.098 voturi, potrivit rezultatelor finale prezentate vineri de Biroul Electoral Central.= ''Doar''!!! :))) 71434 voturi...adica are cu 24,5% mai multe voturi decat Nicusor Dan. Doar!! :)))))
   • +12 (14 voturi)    
    DUamna Gabi Trebuie Suspendata (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 8:30)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Sah

    Si relocata Regina in Principatul Voluntari
    • -8 (12 voturi)    
     Hmmm (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 14:06)

     Sah [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     Mda, recunosc modul de ''gandire'' tefelist...cei pe care nu-i vor ei, ar trebui in mod stalinist eliminati!! Firea a castigat detasat alegerile in Bucuresti, vrei nu vrei. Predoiu, nascut in Buzau, ar avea voie de la tefelisti sa fie primarul Capitalei? Dar Blaga Buldogul? El nici nu sta in Bucuresti, de ce l-ai votat? Stalinismul se simte din ce in ce mai la moda, de cand cu tefelisttii!!
     • +2 (6 voturi)    
      Balbaitu penelist a cedat (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 17:50)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Sah

      Pentru a avea un bastion penele in IF, penele si P$D aceeasi mizerie (te include aceasta constatare)
   • +7 (9 voturi)    
    Firea si Tudorache! (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 17:15)

    Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui Sah

    Firea a castigat datorita alegerilor intr-un singur tur dar cu scorul de 43%. Nicusor Dan a luat vreo 30%, Predoiu vreo 11% iar Turcescu aprox. 6%. Daca ea reprezinta bucurestenii, pe cei 57% cine ii reprezinta? Halal reprezentare.
    Pentru lacheul ei de la Sectorul 1, Daniel Tudorache, este si mai grav. El nu a fost votat decat de 31.30%din votanti, iar ceilalti candidati au luat:
    - Clotilde Armand (USB) - 28.80%
    - Alexandru NAzare (PNL) - 19.70%
    - Eugen Tomac (PMP) - 7.30%
    Deci este primar desi nu a fost votat de nici macar o treime din electorat.
   • 0 (0 voturi)    
    1.800.000 (Luni, 18 decembrie 2017, 11:01)

    of of [utilizator] i-a raspuns lui Sah

    Numărul de persoane cu drept de vot în București este de cca 1.800.000. Cât înseamnă procentual 71.500 de voturi care ar fi putut face diferența?
 • +10 (14 voturi)    
  Duca-se! (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 1:32)

  Adri70 [utilizator]

  Duca-se drqului de tara blestemata! M-am saturat sa tot lupt cu morile de vant... Mai multa scarba imi e de nesimtitii carora le-a fost lene sa mearga la vot, decat de infractorii PSD-isti, care au cucerit parlamentul, primariile si consiliile judetene. Blestemat popor!
  • +7 (7 voturi)    
   Pleonasm (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 12:14)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Adri70

   "Infractorii PSD-isti".
   In acest grup infractional organizat nu pt fi dec\t infractori si complici la jaf. In limbaj curent PSD-ist=hot.
 • +13 (13 voturi)    
  Asta in timp ce... (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 9:03)

  Cataleya [utilizator]

  ...mii de copii din mediul rural se duc la scoala, kilometri intregi, prin noroaie. Unii dintre ei se duc prin noroi chiar si pana la WC-ul scolii.
 • +8 (8 voturi)    
  Padurea Baneasa (Sâmbătă, 16 decembrie 2017, 18:07)

  Dizidentul [utilizator]

  Comentariile in Internet sint 95%impotriva politicienilor.
  Poporul nu mai are incredere in hotaririle voastre de
  gindit trebuie sa va dea acceasta situatie.Poate drumul
  proiectat este o usurare pentru cei din zona.Permanent
  sa pune intrebarea(din lipsa de neincredere) .
  Ce interese ascunse stau in spatele accestei hotariri?
 • +5 (5 voturi)    
  Ne omoara!! (Duminică, 17 decembrie 2017, 13:32)

  Alfabetix [utilizator]

  Taie tot, distrug tot, este revoltator!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by