Perioada de analiza a ofertelor pentru licitatia de achizitie a celor 400 de autobuze s-a prelungit pana pe 10 martie 2018, anunta Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa. Pe 25 decembrie a expirat perioada de 25 de zile de evaluare a ofertelor, iar primarul Gabriela Firea spunea in urma cu cateva saptamani ca va anunta castigatorul la finalul acestei perioade.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este important de subliniat ca procedura se poate finaliza oricand in acest interval. Aceasta prelungire a fost impusa avand in vedere complexitatea caietului de sarcini si volumul mare de documente aferente propunerilor tehnice, iar procesul de evaluare este laborios", se arata in comunicatul emis de Primaria Capitalei. Dupa stabilirea castigatorului, licitatia poate fi contestata.

Perioada de depunere a ofertelor pentru licitatia privind achizitionarea a 400 de autobuze urbane Euro 6 pentru transportul public din Capitala s-a incheiat pe 10 noiembrie. Patru operatori economici au depus oferte:

  •     KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S
  •     MAN TRUCK&BUS AG
  •     MERCEDES BENZ ROMANIA SRL
  •     OTOKAR EUROPE

Gabriela Firea a promis inca din toamna anului trecut ca va cumpara 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze. Edilul a reusit sa lanseze licitatia pentru achizitionarea a 400 de autobuze pentru RATB abia pe 1 iulie. Contractul a fost estimat la circa 510,5 milioane de lei, fara TVA, pentru o perioda de 4 ani si viza achizitia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori, precum si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.