USR Bucuresti solicita convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu doua puncte pe ordinea de zi: analizarea modului in care s-a decis organizarea unui festival in Piata Victoriei si adoptarea unui proiect de hotarare prin care acest spatiu sa fie rezervat manifestarilor civice, sindicale etc.USR propune consilierilor municipali PNL sa sustina initiativa.

Roxana WringFoto: USB

Conform legislatiei in vigoare, sedintele CGMB pot fi convocate la solicitarea unei treimi din numarul consilierilor municipali.

"Voi discuta cu colegii din PNL despre aceasta propunere. Dincolo de competitia fireasca dintre partidele pe care le reprezentam, trebuie sa intelegem ca, in chestiuni majore, este necesara colaborarea si sustinerea reciproca", a declarat Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti.

In ceea ce priveste adoptarea unei hotarari de Consiliu General prin care Piata Victoriei sa fie rezervata manifestarilor civice, consilierii USR Bucuresti sustin ca este necesara pentru a preveni adoptarea unor decizii administrative in scop politic si pentru a garanta acestui spatiu bucurestean destinatia deja consacrata prin manifestarile publice din ultimii ani.

"Evenimentele publice de tipul festivalurilor de sezon sau a concertelor se pot desfasura in spatiile in care, in mod traditional, s-au desfasurat pana acum in Bucuresti. Pentru astfel de evenimente publice, este nevoie de accesibilitate sporita pentru cetateni (semafoare, treceri de pietoni, acces facil la mai multe linii de transport public in comun etc.) si de o serie de caracteristici ale spatiului respectiv care sa permita securizarea si prevenirea riscurilor de accidente sau incidente de orice tip", se arata in comunicatul USR Bucuresti.