Metrorex va reintroduce tichetele unice de calatorie metrou cu RATB, potrivit unui ordin de ministru pus in dezbatere publica de catre Ministerul Transporturilor. In total vor fi trei tipuri de bilete comune, unul fiind un abonament de o zi care va fi valabil la metrou si pe liniile urbane RATB. Va exista un bilet unic de 5 lei care va avea o valabilitate de 60 de minute, dar si un bilet cu 10 calatori valabil 60 de minute pentru fiecare calatorie, tichet ce va costa 34 de lei.

Metroul din BucurestiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Noile tichete comune propuse de MT pentru calatoriile comune Metrorex-RATB:

- Bilet unic 60 minute (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) - 5 LEI

- Bilet cu 10 calatorii de cate 60 minute pentru fiecare calatorie (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) - 34 LEI

- Abonament de o zi (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) - 17 LEI

Practic, Metrorex si RATB isi vor imparti din valoarea tichetului comun exact valoarea calatoriilor pe care o percepe fiecare pentru metrou, respectiv pentru mijloacele RATB, diferenta de circa 1 leu fiind valoarea suportului contactless.

"Titlurile prevazute mai sus accepta ultima validare cu un minut inainte de expirarea perioadei stabilite 60 min.) si permit calatoria pana la capatul liniei la R.A.T.B. sau pana la iesirea din statie de la Metrorex S.A", se arata in anexa ordinului de ministru pus in dezbatere publica.

"Abonamentul de o zi valabil pe liniile R.A.T.B. si Metrorex S.A. permite un numar nelimitat de Avalidari, atat la R.A.T.B., cat si la Metrorex S.A., are valabilitate 24 ore incepand cu ora si minutul la care se face prima validare si permite calatoria pana la capatul liniei la R.A.T.B. sau pana la iesirea din statie de la Metrorex S.A", se mai arata in anexa ordinului de ministru.

Biletele unice RATB-Metrorex au mai fost puse in circulatie in trecut, dar ele au fost retrase in anul 2014 dupa ce Metrorex a incheiat contractul comercial cu RATB pe fondul acumularii unor datorii de peste 17 milioane de lei din partea operatorului de transport public bucurestean.

UPDATE Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat implementarea biletului unic Metrorex-RATB, luni, intr-o sedinta de urgenta. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca acesta va putea fi achizitionat de calatori incepand cu 10 decembrie.

"Este o prima etapa care va fi lansata pe 10 decembrie. Este o urgenta deoarece ne grabim ca pana la inceputul sarbatorilor de iarna sa implementam acest bilet. In etapa a doua ne dorim sa existe o singura forma fizica, un singur bilet si un singur abonamet, sa se poata calatori cu RATB si cu metroul", a declarat primarul general.