Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca prin organizarea unui nou targ de Craciun in Piata Victoriei nu vrea sa restranga in vreun fel drepturile cetatenilor sau sa intre in conflict cu cineva. "In toate capitalele europene, spatiile publice se transforma, la sfarsitul anului, facand loc evenimentelor legate de Sarbatori sau pur si simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Acelasi lucru ne-am propus si noi sa facem in Bucuresti, cu buna credinta si fara niciun fel de alte ganduri ascunse", a declarat primarul general.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De aceea sunt cu atat mai greu de inteles luarile de pozitie eminamente politice in legatura cu evenimentele organizate de Primarie pe parcursul lunii decembrie. Spiritul Craciunului presupune sa fim, daca nu mai buni, macar mai toleranti si sa invatam sa privim cu mai multa atentie la nevoile celor de langa noi. Sa ne bucuram, asadar, impreuna, de luna decembrie - o luna a darurilor, prieteniei, bunavointei, solidaritatii si altruismului", a explicat edilul.

Redam in integralitate declaratia primarului general:

"Primaria Capitalei urmareste ca prin actiunile si evenimentele pe care le organizeaza sa vina in intampinarea nevoilor si preferintelor tuturor bucurestenilor, indiferent de apartenenta la anumite categorii sau grupuri sociale si fara a tine cont in vreun fel de afinitatile politice ale acestora.

De asemenea, Primaria Capitalei este deschisa colaborarii cu societatea civila, alocand in fiecare an bugete importante pentru sprijinirea proiectelor propuse de ONG-uri. Anul acesta au fost finantate cu peste 1 milion de euro un numar de 70 proiecte culturale si educationale, in cadrul Programului "Bucurestiul participativ 2017", derulat de ARCUB, si s-a organizat, in premiera, concursul de idei "Propune pentru Bucuresti", prin care au fost selectate un numar de 20 de proiecte, din cele cateva sute propuse de societatea civila, care vor fi incluse in bugetul pentru 2018 al Municipalitatii.

Cred cu tarie ca accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, si nu pe cele care ne dezbina, mai ales ca pe 1 Decembrie vom marca intrarea in Anul Centenarului Marii Uniri! In acest spirit, am considerat ca Sarbatorile de Iarna - Mos Nicolae, Craciunul, Anul Nou - trebuie celebrate intr-un mod in care sa aduca bucurie cat mai multor locuitori sau vizitatori ai orasului nostru.

In toate capitalele europene, spatiile publice se transforma, la sfarsitul anului, facand loc evenimentelor legate de Sarbatori sau pur si simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Acelasi lucru ne-am propus si noi sa facem in Bucuresti, cu buna credinta si fara niciun fel de alte ganduri ascunse.

Nu intentionam sa intram in conflict cu nimeni si nici sa restrangem in vreun fel drepturile cetatenilor. De aceea sunt cu atat mai greu de inteles luarile de pozitie eminamente politice in legatura cu evenimentele organizate de Primarie pe parcursul lunii decembrie. Spiritul Craciunului presupune sa fim, daca nu mai buni, macar mai toleranti si sa invatam sa privim cu mai multa atentie la nevoile celor de langa noi.

Sa ne bucuram, asadar, impreuna, de luna decembrie ¬ o luna a darurilor, prieteniei, bunavointei, solidaritatii si altruismului".