Dupa eliminarea timbrului de mediu, In Bucuresti au fost inmatriculate 100.000 de masini vechi, iar rablele Europei au ajuns la noi, a declarat luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Edilul a declarat ca impreuna cu Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, cauta solutii pentru a pune stop acestui exod de rable deoarece "ele nu afecteaza doar circulatia ci si starea noastra de sanatate, mediul ambiant, creaza poluare".

Gabriela FireaFoto: Primaria Capitalei

"Asa cum v-am mai informat, de la inceputul anului si pana in prezent avem peste 100.000 de masini noi, noi spunem noi, dar ele sunt vechi, inmatriculate in capitala, cumva din nou rablele europei au ajuns la noi la Bucuresti. Suntem intr-o colaborare continua si un dialog cu doamna ministru al Mediului pentru identificarea unor solutii pentru a pune stop acestui exod de rable pentru ca ele nu afecteaza doar circulatia ci si starea noastra de sanatate, mediul ambiant, creaza poluare. Degeaba cumparam 400 de autobuze euro 6 noi daca in continuare sunt acceptate in Capitala autoturisme personale foarte vechi", a explicat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anuntat in luna octombrie ca ii va intreba pe bucuresteni daca doresc introducerea unei taxe de mediu fiindca "nu avem cum sa continuam asa".

"O sa-i intrebam pe bucuresteni daca doresc sa se introduca o taxa de mediu. Daca ei sunt de acord, o vom introduce aceasta taxa, pentru ca vom ajunge ca in Bucuresti sa nu mai putem circula. Fara taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa in Romania si in special in Capitala. Nu avem cum sa continuam asa", a declarat primarul Gabriela Firea. Citeste mai mult aici.

Timbrul de mediua a fost eliminat printr-o lege initiata seful PSD, Liviu Dragnea. Legea prevedea eliminarea a 102 taxe nefiscale si a fost votata in Parlament pe 25 octombrie 2016, iar timbrul de mediu a fost eliminat in februarie 2017 si a condus la cresterea importului de masini second hand.