Unitatile de invatamant care sunt nefolosite de foarte multi ani vor fi cedate autoritatilor locale care le vor putea folosi ca sedii pentru camine de batrani, centre comunitare sau centre de educare permanenta, a declarat vineri, la Galati, ministrul Educatiei, Liviu Pop, potrivit news.ro.

Liviu PopFoto: Agerpres

"Sunt aproximativ 33.000 de cladiri in tara, institutii, dar nu in toate se fac acte de predare. Noi am facut demersuri catre ISJ-urile din tara sa ne comunice care sunt acele cladiri in care de 10-20 de ani nu se fac activitati educative si in acelasi timp cele care au astazi aviz. Adresa a fost facuta acum doua saptamani, centralizam datele, dar decizia este de a le da in administrarea autoritatilor locale. Unde se justifica se vor da autoritatilor locale pentru camine de batrani, centre comunitare, centre de educare permanenta", a afirmat ministrul, potrivit sursei citate.

El a adaugat ca acele cladiri nefolosite nu fac decat sa creasca in mod artificial numarul unitatilor de invatamant fara autorizatie de functionare. Liviu Pop nu a putut spune deocamdata cate astfel de unitati de invatamant nu sunt folosite in prezent.

"Nu va pot spune, eu va pot spune ca avize de functionare avem circa 18.000. Adica as face o eroare din punctul acesta de vedere, nu vreau sa fac erori, mai pot face greseli, dar in marja de eroare suntem intre 18.000 si 32.000. In maxim trei saptamani vom da raspunsul", a afirmat Pop.