Consiliul Local Pitesti a adoptat un proiect de hotarare cu privire la transportul gratuit cu metroul pentru persoanele cu handicap grav si accentuat, asistentii personali ai acestora, dar si cetatenii de onoare ai municipiului, desi in oras nu exista acest mijloc de transport. Dupa ce stirea a stranit un val de ironii pe retelele de socializare si in presa, primarul orasului, Cornel Ionica, a venit cu explicatii.

Edilul a declarat potrivit digi24.ro: "Asa zice legea, asa facem. Am tot cautat modalitati sa ocolim acest termen, dar nu avem cum. Este evident ca gratuitatea in Pitesti se refera la autobuz, caci metrou nu cred ca vom avea in urmatorii 200 de ani!", a declarat edilul.

Pentru publicatia epitesti.ro, viceprimarul Sorin Apostoliceanu a declarat insa ca decizia ii vizeaza pe pitestenii care au diverse grade de handicap si care calatoresc cu metroul in Bucuresti. Ei pot beneficia de decontarea calatoriilor cu metroul din bugetul local al Pitestiului, in baza unor documente justificative.